Vyplnil som rodne cislo bez lomitka, lebo vsak vsade inde kde treba vyplnat, lomitko nechcu. Scital som sa.
Maznelka sa scitala, jej vyskocilo ze rc ma dat s lomitkom.
Tak som sa pre istotu scital znova tentokrat s lomitkom.
Potom mi to nedalo, tak som skusil znova, a vobec ma neupozornilo ze som uz scitany.
Mohli priplatit dalsi milion €, nech tam dorobia overenie scitania.
Katastrofa je toto.
Ináč ten dotazník je asi ako volič ĽSNS. Skonzumuje všetko. Dnes som sa opäť pokúsil sčítať a nič nenamietal. Tie miliardy čo Pelle minul na informatizáciu boli použité kvalitne.
mozes skusit aj treti krat
"Dotazník o sčítaní obyvateľov môžete vyplniť aj dvakrát, ak ste pri prvom pokuse vynechali odpoveď, systém by ju mal potom spojiť. Tretíkrát vám už dotazník vyplniť neumožní."
A clanok s demografom https://dennikn.sk/2277851/demograf-o-scitani-pocet-veriacich-sa-neda-odhadnut-vieme-vsak-ze-pribudnu-bezdetne-zeny/?ref=mpm
vyberam
"Objavujú sa aj recesistické kampane. Tento rok je pomerne silná výzva, aby sa ľudia prihlásili k cirkvi „svedkovia liehovovi“. Čo povie takáto odpoveď vedcom pri analýze výsledkov?
Môžu sa na takej odpovedi akurát pousmiať. Takéto perličky sa v sčítaniach objavujú. V poslednom sčítaní sa objavili rytieri Jedi a podobne. Sú rôzne módne vlny. S takouto informáciou veľa neurobíte. Ak by tí ľudia túto otázku nevyplnili, možno by urobili lepšie. Len tým sčítanie devalvujú."
Ináč ten dotazník je asi ako volič ĽSNS. Skonzumuje všetko. Dnes som sa opäť pokúsil sčítať a nič nenamietal. Tie miliardy čo Pelle minul na informatizáciu boli použité kvalitne.
https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_the_European_Union#Religious_affiliation
...a potom sa vselijaki Kuffovci a Zaborske idu starat cudzim zenam do maternic
tie udaje su celkom zaujimave a netusim odkial ich maju, nakolko v sodb2011 bolo 13% bez vyznania a 11% nezitenych. ale aj tak to nereflektuje skutocnost. a uz len taka uvaha ateizmus = bez viery? mam pocit, ze to nie je to iste.. skratka niekto neveri a niekto spochybnuje nabozenstvo ako take a to su dve rozadielne veci, ci?
a mumia Zaborska, farar Krajci a biskup Matovic vedia, co je najvacsi problem slovenska, pricom covid to nie je. ale toto patri do inej temy.
keby ste si chceli pozriet vysledky z 2011 tak tu https://census2011.statistics.sk/tabulky.html
https://www.epi.sk/zz/2004-668
Scitanie je okrem ineho paka na to, aby cirkvam neslo tolko penazi a zaroven aby tieto sli do miest, kde ludia fyzicky ziju a nie kde su papierovo prihlaseni.
A co sa tyka generovania rc, su tam kontrolne otazky ale nebudem ich rozoberat, lebo odrbavacov je tu dost aj bez toho.
A k tomu ze stat data ma... O viere a realnom fyz. pobyte nema a uz vobec nie odkedy sa otvorili hranice. Mozes byt roky mimo sr a stat o tom nevie, mozes byt papierovo "bezdomovec" a byvat v haciendach pisanych na firmy ci biele kone. Stat o tom nevie a zistuje to az ked ta chce zavriet. Vid byvanie isteho pana expremiera, ci exsefa NAKY...
Podla Eurobarometra 2015 sa skoro 84% Slovakov hlasi ku krestanstvu. Neveriaci + Ateisti tvoria 12.4%. Myslis ze to odzrkadluje realny stav? Alebo si vacsina pri tejto otazke povie - co ja viem, asi som katolik, nie?
...a potom sa vselijaki Kuffovci a Zaborske idu starat cudzim zenam do maternic
taktiez, byvam aj v podnajme, o com stat netusi.
nerozumiem celej debate.. prve scitanie bolo v roku 1869, odkedy to je s pravidelnosťou cca kazdych 10-11 rokov, aby sa zistil stav obyvatelstva. je zahadne, ze aj ked stat funguje, a kazdy rok dava nejake data v prirodzenom alebo migracnom prirastku, tak ak to za cca 10 rokov scitam, tak zrazu nam nevyjde rovnake cislo.. ak by sa realne 99% ludi scitalo, tak vies aspon priblizne, kolko realne na svk zije ludi. od toho sa vie planovat dalsi demograficky vyvoj. v minulosti aj podla nabozenstva si vedel prognozu danej skupiny ludi. aktualne to je vidiet v narodnostnej strukture, kde romsky spoluobcania maju omnoho viac deti a napriklad madarska narodnost menej. alebo aj pri severnej Orave, ktora je silne religiozna, je badatelna nadpriemerna porodnost.
pre vacsinu ludi to je samozrejme zbytocnost, ktoru mozu povazovat za buzeraciu alebo cokolvek, ale z dlhodobeho hladiska, to ma pre spravnych ludi vyznam.
posledne co si sa pytal, tak je aktualne taka dogma medzi neveriacimi/ateistami, ze si neviem ako pomozu ak zakliknu bez vyznania. vid stranka https://bezvyznania.sk/21-dovodov-preco-oznacit-bez-vyznania-v-scitani-obyvatelov-2021/
edit: ale zas, na slovensku predpokadame ze zije 0,5 mil romov ale realne je ich scitanych 0,2-0,3
Rovnako v pracovnej zmluve mozes mat miesto vykonu prace tak genericky napisane, ze to moze byt ofis v Ruzinove, alebo trebars v Ulaanbaatare. Socialna poistovna bude vediet akurat ze ta zamestnala firma ktora sidli v Bratislave. Dalsia otazka bola ako casto dochadzas do prace/skoly, a akym dopravnym prostriedkom tam cestujes. To tiez nemaju odkial vediet...
Jedine co nevie s istotou su tvoji imaginarny kamarati, ak vobec nejakych mas.
Naprogramovat generator platnych RC je aj pre mna co sa tym nezivim zalezitost na 10 minut.
To ze stat si vyzbiera nezmyselne data na nezmyselne pouzitie a potom ich aj nezmyselne pouzije je problem statu, nie jednotlivca ktory ich ma poskytnut.
V teme nie som doma, ale ak existuje zverejneny kluc, ktory definuje ako sa vyzbierane data nasledne pretavia do financovania [ alebo aj cohokolvek ineho, co sa nas priamo dotyka ] nalinkuj to prosim. Ja som aktualne presvedceny ze ziadna taka vazba neexistuje.
Howg ;-]
A RC sluzi na identifikaciu - prave na to bolo vymyslene. Musia ho ziadat, lebo inak by si dementi nakodili botov a vyplnili by to somarinami, lebo to je strasna sranda srat si do vlastneho hniezda. A potom sa strasne cudovat a rozculovat, ze na zaklade nezmyselnych dat dostane obec ci cirkev nezmyselne peniaze na nezmyselne pouzitie. Good job
ked to nevyplnim alebo vyplnim spatne, chleba lacnejsi nebude, a ked to vypnim spravne, ani ja nebudem zrazu viac platit na daniach.
clanok vid https://dennikn.sk/2274958/ako-mam-uviest-miesto-zamestnania-ak-pracujem-z-domu-mozem-vyplnit-dotaznik-viackrat-otazky-a-odpovede-k-scitaniu/?ref=mpm
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 9:08