Bikejoring, mne toto leto takto voslo do protismeru auto a to som bol vo voze na cele celej netrpezlivej kolony. Nuz, celkom som sa pobavil, ako potom chlapik cuval a nevedel kam ma vycuvat kedze uz ine vozidla pekne v rade cakali na stojke. - na bajku pekne cakam v rade a obdivujem prirodu a mam pokoj, vacsinou tam je 30-ka a nikto na mna potom zozadu netlaci.
A teraz si predstav jednu situáciu: ideš tadiaľ v protismere, ten nákladiak ťa nevytrúbi, ale za ním ide niekoľko ďalších alebo napr. bus, ktorý sa v momente musí uhnúť nejakému stavbárskemu stroju (každý z nás už zažil situáciu, že bager v rozbombardovanom pruhu sa otáča tak, že mu časť kabíny trčí do otvoreného pruhu) - ten vodič za takýmto nákladiakom ťa vôbec nemusí vidieť a ani po ňom nemôžeš chcieť, aby predvídal, že tadiaľ niekto môže ísť... V momente sa uhne, ty pred ním... a nešťastie je na svete. On bude musieť žiť s tým, že niekoho (v lepšom prípade) dochrámal a ty s tým, že si tých pár minút radšej mohol počkať. Samozrejme toto nikomu neprajem, ale pre ilustráciu to stačí.
Som rad, ked na mna kamionista trubi, lebo viem, ze ma vidi
Odkedy som sa bavil so soferom kamionu o viditelnosti chodcov / bajkerov z kabiny vodica, tak pred nakladnym autom / kamionom neprejdem ani na prechode pre chodcov, ak som si neni isty, ze ma vidi ...
Bikejoring: v bežnej premávke predsa nejazdíš v protismere, či? Že je kretén ten, kto tak obieha, je samozrejme možné, ale v tom prípade je vina jednoznačne na jeho strane a ty si "z obliga" (síce ti to môže byť úplne fuk, keď skončíš v sanitke, ale aj tak). V tom zúžení je vina jednoznačne na tebe - so všetkými dôsledkami.
Ja ťa nesúdim, na to právo nemám. Len som ti na tvoju otázku odpovedal trošku iným pohľadom. Rozhodnutie je samozrejme na tebe...
Bikejoring v každom prípade si išiel dobre a aj policajtom by som ukázal prostredník. Prečo? Lebo ako cyklista sa stáva že nestihneš prejsť na druhú stranu kde sa farby točia. Podobný prípad pred týždňom v useku medzi Dubovou a Častou. Našťastie na kraji ako písal Jezus sa dalo v poho ale kým sme prešli na druhú stranu farby sa otočili. Nikto ani nemukol. Ani by som im to neodporučal Dostal by hubovú polievku .
Zastavim na cervenej. Z dovodov napisanych hore. Jediny pripad kedy idem na cervenu je vtedy, ked je rozkopavka v mojom pruhu a viem prejst vnutri uzavierky. Napr, ked je zosunuta krajnica ale uzavrety je cely pruh a podobne.
Takisto vždy bez debaty zastavím . Ako účastník cestnej premávky je to moja povinnosť. Nezastaviť znamená dať ďaľšiu zámienku šoférom stojacim na červenej , aby nás cyklistov nemali v láske.
nestiham sa cudovat pri citani predchadzajucich stran. raz nadavat na porusovanie inych ucastnikov cestnej premavky a sam pritom porusovat. podla mna pokrytectvo hrubeho zrna.
pekne je to popisane v astrovom prispevku
napr.:
to je kúsok od nás, tento úsek cesty sa snažím jazdiť minimálne a vždy aj keď už odbočím k nám do obce tak si tak v duchu vydýchnem, že som to prežil... po tme to musí byť ešte väčšia samovražda... už tam dali takmer všade zákaz obiehať ale na hentom malom kúsku, kde sa to stalo, sa zrovna ešte môže.
Hlada sa svedok nehody auto vs bicykel dnes rano (21.10 8:40) na krizovatke Botanicka a Devinska cesta. Ja som siel na bicykli po hlavnej a zenska v ciernom aute prichadzala z vedlajsej Devinskej. Nedavala pozor a zozadu ma nabrala. Ked som sa zdvihol zo zeme, ani nezistovala ci som ok a len co som dal bicykel nabok z cesty zdrhla. Zial ECV som si nezapamatal. Takyto niekto za volant na cesty nepatri! Ak sa najde niekto kto videl ECV alebo ma dokonca celu situaciu nahratu, rad by som to posunul dalej policii. Zdielajte prosim, snad ju spolocne najdeme.
Hmm, tak stredom asi mysli to, ako sa ma podla vyhlasky jazdit. A to vedla seba .. no, u nas to sice povolene nie je, ale takito polovodic, ked dojdu do Rakuska, tak isto nestihaju uz ani trubit (kedze v AU je povolene 2 vedla seba, ak ma uzke rafky, teda zvacsa ziletkar). A po cyklochodniku, ak potrebujem ist rychlejsie ako 20, ci 25km/h (na ktoru je budovany),asi nepojdem.
Inak ako to tu citam, tak uz minule som ti pisal, ze tak do kruhacov nejazdi, ako jazdis. Aj s tym pruhom, ktory opravuju .. lebo tak dlho sa s krcahom chodi po vodu az ..
isty podiel na nehode moze mat aj vodicka Peugeotu 206, ak by sme zobrali do uvahy predsudok ze zeny na takychto krpatych autach jazdia priposrato. samozrejme, nechcem tym ospravedlnit nezodpovedne konanie mladeho vodica Mitsubishi. ale ked sa niekto vlecie 70 mimo obce a mate jednu z mala prilezitosti ho konecne obehnut (bikejoring spomina ze na tom konkretnom useku sa predbiehat da) tak staci mala nepozornost a clovek je hned jednou nohou v base.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Odkedy som sa bavil so soferom kamionu o viditelnosti chodcov / bajkerov z kabiny vodica, tak pred nakladnym autom / kamionom neprejdem ani na prechode pre chodcov, ak som si neni isty, ze ma vidi ...
Ja ťa nesúdim, na to právo nemám. Len som ti na tvoju otázku odpovedal trošku iným pohľadom. Rozhodnutie je samozrejme na tebe...
pekne je to popisane v astrovom prispevku
napr.:
Hlada sa svedok nehody auto vs bicykel dnes rano (21.10 8:40) na krizovatke Botanicka a Devinska cesta. Ja som siel na bicykli po hlavnej a zenska v ciernom aute prichadzala z vedlajsej Devinskej. Nedavala pozor a zozadu ma nabrala. Ked som sa zdvihol zo zeme, ani nezistovala ci som ok a len co som dal bicykel nabok z cesty zdrhla. Zial ECV som si nezapamatal. Takyto niekto za volant na cesty nepatri! Ak sa najde niekto kto videl ECV alebo ma dokonca celu situaciu nahratu, rad by som to posunul dalej policii. Zdielajte prosim, snad ju spolocne najdeme.
Inak ako to tu citam, tak uz minule som ti pisal, ze tak do kruhacov nejazdi, ako jazdis. Aj s tym pruhom, ktory opravuju .. lebo tak dlho sa s krcahom chodi po vodu az ..
isty podiel na nehode moze mat aj vodicka Peugeotu 206, ak by sme zobrali do uvahy predsudok ze zeny na takychto krpatych autach jazdia priposrato. samozrejme, nechcem tym ospravedlnit nezodpovedne konanie mladeho vodica Mitsubishi. ale ked sa niekto vlecie 70 mimo obce a mate jednu z mala prilezitosti ho konecne obehnut (bikejoring spomina ze na tom konkretnom useku sa predbiehat da) tak staci mala nepozornost a clovek je hned jednou nohou v base.