Priznám sa, že trúbenie zažívam iba na okreskách mimo BA. A je jedno či na Slovensku alebo v Rakúsku, poprípade v Čechách. Kde po mne absolútne netrúbia je mestská premávka v BA. A keď náhodou aj nejaký kix nastane v meste, z polovice sa na tom podieľajú cepečkári z horných-dolných, ktorý si tieto arogantné zvyklosti nosia so sebou do BA. Tí čo jazdia od narodenia v BA a každým rokom evidujú zhoršovanie dopravnej priepustnosti ciest sú medzi sebou oveľa ohľaduplnejší na preplnených cestách a aj voči mne, no je ešte čo vylepšovať. Zato cepečkár, ťa z bočnej uličky do stojacej kolóny na hlavnej ceste, nepustí ani za boha. Zipsovanie nepochopia ani pri umiestnení zvislej dopravnej značky.
no ja som bol tento rok v Sibeniku aj v Baske, a musim povedat ze som bol neprijemne prekvapeny. tolko trubiacich kktov som uz davno nestretol. niektori motorkari jazdili po pobrezi stylom Moto GP.
dokonca ma s kamaratom vytrubili policajti na Braci ked sme isli dvaja vedla seba - musim podotknut, ze nikde nikoho, protismer prazdny, ciara prerusovana. zlate rakusko...
Dovolím si ťa upozorniť, že v Chorvátsku má vodič upozorniť predbiehaného na manéver húkačkou.V podstate aj u nás, len to skoro nikto nerobi... A rovnako ako u nás je zakázané jazdiť dvaja vedľa seba. Ešte ako-tak akceptujú dvojičky, ak ide väčšia skupina, ale sú alergický na dvoch cyklistov vedľa seba - ak sú len dvaja.
rozlisujem medzi tymi, ktori chceli upozornit na svoju pritomnost, a tymi, ktori chceli dat najavo ze na ceste nie sme vitani. ludi z druhej kategorie sa tento rok naslo pozehnane.
...že v Chorvátsku má vodič upozorniť predbiehaného na manéver húkačkou.V podstate aj u nás, len to skoro nikto nerobi...
U nas nema, ale moze.
§ 31 Výstražné znamenie
(1) Vodič smie dávať zvukové výstražné znamenie len vtedy, ak je to potrebné na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva, a mimo obce aj na upozornenie vodiča predchádzaného vozidla.
(4) Výstražné znamenie sa smie použiť len v nevyhnutne potrebnom čase.
Ja som raz urobil pokus na ceste Šamorín - Senec. Miestami je krajnica 0,5m široká a miestami len 10 cm, ale nakreslená je tam celý čas. Ak som išiel po širokej krajnici, nebol problém, autá sa odtiahli kúsok smerom k stredovej čiare. Ak som išiel po ceste cca. 30 - 50 cm od krajnice, ak tam bola široká krajnica, tak začala horor šou. Trúbenie, lízanie... celé zle. Zázrakom sa to skončilo keď skončila široká krajnica. Držal som stopu takú istú ako pred tým a všetci ma v pohode obchádzali až do protismeru ak bolo treba. Takže, ak sa človek správa na bicykli ako debil, tak sa tak k nemu správajú aj ostatný. That´s all. Samozrejme, že ak človek natrafí na programovo arogantné hovado, tak si nepomôže, ale takých je minimum. Ak ma atakuje viac ako 1 z 10 áut, je najvyšší čas zamyslieť sa nad sebou.
-Elizabeth English jazdila na biku v Austine, stat Texas, ked ju zrazil pickup.
-tahal ju pod sebou 600 metrov, z chrbta jej zmizla koza a odhalila sa aj chrbtica.
-hlavu si snazila udrzat nad cestou, aby si chranila mozog
-organy ma ok, ale skoncila s vaznymi zraneniami na nohe, chrbte a boku.
-Svedok vravi, ze najprv si myslel ze pod vozidlom sa nachadza zviera.
-Artemio Gomez Avila, 41 - vodic, bol zadrzany na druhy den po tom co z miesta cinu usiel.
no do rici, nestaci len rukou ukazat zmenu smeru, ale aj pozriet treba. Cyclist EXTREME close call vs Semi Trailer Truck!Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Je tam zakaz jazdy bicyklom. Ak tej znacke niekto nechape nema co hladat na cestach. Byt policajtom tak zabavim bajk a poslem ho pesi
A to som tam minule obiehal chlapika s dvoma malymu deckami v cyklovoziku OMG.
v našej banánovej republike je niekedy lepšie použiť zdravý rozum ako sa striktne riadiť zákazmi... netvrdím, že zrovna toto je ten prípad, lebo to tam nepoznám. ale napríklad v NM máme tiež zákaz jazdy cez železničný podchod a miesto toho treba dva krát križovať cestu a ísť cez peší podchod a ohrozovať tam chodcov... pričom keď idem cez zákaz tak som tam pár sekúnd, pretože idem približne rovnako ako auto a cítim sa bezpečnejšie..
Podla pravidiel mal ist v strednom pruhu, pravy pruh bol odbocovaci. Kamion tam nemal ist a prechadzal cez plnu ciaru. To ci tam vobec mohol byt netusim, Podla mna to nebola dialnica ale len nejaky mestsky privadzac. Kto vie ake zakony maju v tej krajine. Tak ci tak, Mal sa obzriet.
Pod mostom vedu 2 chodniky, jeden pre chodcov, druhy pre cyklistov. Ten smerom k mostu Lafranconi je vzdy prazdny, chodci chodia po druhej strane kedze odtial je lepsi vyhlad na mesto.
Na ceste tam cyklisti nemaju co robit. A ked nejakeho predbieham, zrovna vtedy si potrebujem oplachnut celne sklo
PhilJ prepac ale s tym sklom to asi nemyslis vazne.
Myslim to uplne vazne. Je to lekcia.
Ten zakaz tam je absolutne opodstatneny rovnako ako na Staromestskej. A mne ako vodicovi v tomto useku cyklisti vadia pretoze sa nedaju bezpecne obchadzat. Takze ked mi zavadzaju a zdrzuju ma, tak im davam patricne najavo ze tam nemaju co robit. Keby mali SPZtku tak dam spolujazdcovi spravit fotku a poslem to fizlom.
Ved tam maju posratu legalnu cyklotrasu, tak sa nemaju co drbat na cestu kde maju zakaz vjazdu!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dokonca ma s kamaratom vytrubili policajti na Braci ked sme isli dvaja vedla seba - musim podotknut, ze nikde nikoho, protismer prazdny, ciara prerusovana. zlate rakusko...
Dovolím si ťa upozorniť, že v Chorvátsku má vodič upozorniť predbiehaného na manéver húkačkou.V podstate aj u nás, len to skoro nikto nerobi... A rovnako ako u nás je zakázané jazdiť dvaja vedľa seba. Ešte ako-tak akceptujú dvojičky, ak ide väčšia skupina, ale sú alergický na dvoch cyklistov vedľa seba - ak sú len dvaja.
U nas nema, ale moze.
§ 31 Výstražné znamenie
(1) Vodič smie dávať zvukové výstražné znamenie len vtedy, ak je to potrebné na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva, a mimo obce aj na upozornenie vodiča predchádzaného vozidla.
(4) Výstražné znamenie sa smie použiť len v nevyhnutne potrebnom čase.
-Elizabeth English jazdila na biku v Austine, stat Texas, ked ju zrazil pickup.
-tahal ju pod sebou 600 metrov, z chrbta jej zmizla koza a odhalila sa aj chrbtica.
-hlavu si snazila udrzat nad cestou, aby si chranila mozog
-organy ma ok, ale skoncila s vaznymi zraneniami na nohe, chrbte a boku.
-Svedok vravi, ze najprv si myslel ze pod vozidlom sa nachadza zviera.
-Artemio Gomez Avila, 41 - vodic, bol zadrzany na druhy den po tom co z miesta cinu usiel.
Cyclist EXTREME close call vs Semi Trailer Truck!Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
...a bohvie ci tam vobec mohol jazdit - kazdu chvilu vidim idiotov na ziletkach jazdit po Novom moste po ceste napriek tomu ze tam maju zakaz
A to som tam minule obiehal chlapika s dvoma malymu deckami v cyklovoziku OMG.
Na ceste tam cyklisti nemaju co robit. A ked nejakeho predbieham, zrovna vtedy si potrebujem oplachnut celne sklo
Myslim to uplne vazne. Je to lekcia.
Ten zakaz tam je absolutne opodstatneny rovnako ako na Staromestskej. A mne ako vodicovi v tomto useku cyklisti vadia pretoze sa nedaju bezpecne obchadzat. Takze ked mi zavadzaju a zdrzuju ma, tak im davam patricne najavo ze tam nemaju co robit. Keby mali SPZtku tak dam spolujazdcovi spravit fotku a poslem to fizlom.
Ved tam maju posratu legalnu cyklotrasu, tak sa nemaju co drbat na cestu kde maju zakaz vjazdu!