JOLI, ten Sharan bol manual ci automat? Aby sme vedeli, ci pomohol tebe (lolovi) alebo ona (ne)bola lola? Sorry, nedalo sa, neodolal som.
/deti tipujem, ze nechala v aute...ved s poziadanym soferom tam bolo bezpecnejsie, plus vykladat 2 deti ju ani nenapadlo, bol by zvláštny prejav nedovery, zabralo by cas (dovod si vyberte)
Áno deti ostali v aute a bol to manuál. Preto ten problém s rozbehom. Ako som už uviedol vyššie, automat zjednodušil život ľuďom, čo nevedia základy ovládania vozidla.
Raz som bol v takej prekérnej situácii. Išiel som s rodinou na lyžovačku do Krpáčova. Neviem či to tam poznáte. To je asi jediný lyžiarsky vlek čo poznám, kde sa ide DOLE kopcom do doliny. Bolo to na jar, už bol odmäk, lyžovalo sa len tam kde bol umelý sneh. Tak sme išli, odbočil som dole, míňal som modrú značku s reťazami. Hovorím, si šak netreba, je tu asfalt. Ale nižšie už asfalt nebol, skôr niečo, čo vyzeralo ako ľadová mazanica. Nemal som z toho dobrý pocit, ale dúfal som, že to nejako dám.
Polyžovali sme a ideme domov. Ale po chvíli som zistil, že nejdeme. Autom som sa dokázal vyhrabať len po prvú zákrutu, tam som už nemohol pridávať, lebo by ma vynieslo von. A tým som aj stratil kontakt a poslušne som sa zviezol nazad. Ostatné autá si privolali nejakých miestnych kamarátov s obrovskými SUV 4x4 a tí ich na lane s prstom v nose vytiahli hore a zmizli. Ja som reťaze nemal a fakt som nevedel čo teraz. Keby tam nebola tá zákruta, tak to nejako dám ale nešlo to.
Na tretí pokus som otočil auto, posádku som vysadil nech som čo najľahší a na spiatočke som sa s odretými ušami vyhrabal až hore na parkovisko. Doma na večeri som bol king!
Tatko mi kedysi hovoril, že do kopca keď sa šmýka, tak je škodovečka 105 najlepšia. Motor vzadu, náhon vzadu, paráda, žiadny problém. Ale my sme mali žiguláka. Motor vpredu, náhon vzadu. Nespravíš nič. Ani predkom, ani zadkom. On to riešil tak, že v zime jazdil s vrecami cementu v kufri.
Tak my, čo sa v zime venujeme lyžovaniu, vieme, že v zime sneží.
Pre mňa sú reťaze v aute samozrejmosť. Niekedy mám v aute aj lavínovú lopatku, ale ešte som ju nepoužil.
Igelitku piesku nemám a jej použitie sa mi zdá veľmi obmedzené.
Tisícdvestotrojky mali problém sa vyhrabať v zime aj v BA napr. na Kramáre. Nie to ešte s nimi jazdiť niekde po kopcovitých lazoch. To muselo byť o dušu s tým rozvážať poštu alebo rožky.
Ta Dacia z videa je moderné vozidlo s kontrolu trakcie.
A keďže asistenty zachranuju životy tak ich neslobodno vypínať a treba ich používať.
No a takto sa správa že keď nie je trakcia zníži výkon až to skape.
Lebo šmyk je fuj fuj nebezpečie.
Čo mám so ženou problémov ju presvedčiť keď nasneži ísť sa naučiť "šmýkať"
Ona jazdi bezpečné ona to nepotrebuje.
No a potom je toto celkom bežná realita.
Tisícdvestotrojky mali problém sa vyhrabať v zime aj v BA napr. na Kramáre. Nie to ešte s nimi jazdiť niekde po kopcovitých lazoch. To muselo byť o dušu s tým rozvážať poštu alebo rožky.
v 90tych rokoch nás zobral profák z gymnázia lyžovať do Ždiaru
a keď sme chceli výjsť na tom zázraku na Strednicu, museli sme sa dvaja
postaviť na zadný nárazník
Keď sme chodili na tréningy na Šachtičky koncom 80. rokov, tak spolupracovali všetci spolu na tej ceste a všetci vyšli. To teraz keď tam napadne sneh, tak ľudia na moderných autách majú väčšie problémy, lebo si nevedia poradiť ?
A tretí tam pravidelne skákal nad nápravou aby zvýšil chvíľkový prítlak a kolesá mali lepšiu adhéziu.
Keď sa výroba presťahovala do Trnavy, tak Česi ju začali volať DoDo. Dodělej Doma. Asi tak ku kvalite výroby. Alebo, keď si pre ňu šiel nejaký podnik z Čiech do TAZky, tak sa pred tým stavili pokiaľ dôjde než sa pokazí. Vraj to nebolo ďalej ako po Brno.😁
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
/deti tipujem, ze nechala v aute...ved s poziadanym soferom tam bolo bezpecnejsie, plus vykladat 2 deti ju ani nenapadlo, bol by zvláštny prejav nedovery, zabralo by cas (dovod si vyberte)
Su situacie, ked ziadna automatika (ani citlivo nastavená) nema sancu. Nemas adheziu, nemas trakciu. Fyziku nepre.cikas.
Polyžovali sme a ideme domov. Ale po chvíli som zistil, že nejdeme. Autom som sa dokázal vyhrabať len po prvú zákrutu, tam som už nemohol pridávať, lebo by ma vynieslo von. A tým som aj stratil kontakt a poslušne som sa zviezol nazad. Ostatné autá si privolali nejakých miestnych kamarátov s obrovskými SUV 4x4 a tí ich na lane s prstom v nose vytiahli hore a zmizli. Ja som reťaze nemal a fakt som nevedel čo teraz. Keby tam nebola tá zákruta, tak to nejako dám ale nešlo to.
Na tretí pokus som otočil auto, posádku som vysadil nech som čo najľahší a na spiatočke som sa s odretými ušami vyhrabal až hore na parkovisko. Doma na večeri som bol king!
Tatko mi kedysi hovoril, že do kopca keď sa šmýka, tak je škodovečka 105 najlepšia. Motor vzadu, náhon vzadu, paráda, žiadny problém. Ale my sme mali žiguláka. Motor vpredu, náhon vzadu. Nespravíš nič. Ani predkom, ani zadkom. On to riešil tak, že v zime jazdil s vrecami cementu v kufri.
Pre mňa sú reťaze v aute samozrejmosť. Niekedy mám v aute aj lavínovú lopatku, ale ešte som ju nepoužil.
Igelitku piesku nemám a jej použitie sa mi zdá veľmi obmedzené.
A keďže asistenty zachranuju životy tak ich neslobodno vypínať a treba ich používať.
No a takto sa správa že keď nie je trakcia zníži výkon až to skape.
Lebo šmyk je fuj fuj nebezpečie.
Čo mám so ženou problémov ju presvedčiť keď nasneži ísť sa naučiť "šmýkať"
Ona jazdi bezpečné ona to nepotrebuje.
No a potom je toto celkom bežná realita.
A tretí tam pravidelne skákal nad nápravou aby zvýšil chvíľkový prítlak a kolesá mali lepšiu adhéziu.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down