uf tak dnes aj ja bohuzial mozem prispiet svojo negativnou skusenostou, dnes po tom čo ma skoro ufúklo v tom vetri, som siel domov a pred krcmou sa zrazu začal otáčať cigán , ja asi 30kou som siel, hned som začal brzdiť na fleku, a chytro som strhol doprava takou cestou dole, tak mi trafil zadne koleso. nespadol som nastastie. vratil som sa a s auta isiel uplne brutalne pomaly a divne nejako, s coho sudim ze bol ozratý. Preto som mu ani nic nevravel este by som dostal kedze krcma bola plna jeho "kolegov" spoluobčanov, ked som kukal z okna tak aj ked odchadzal na aute tak spravil taky rychli pohyb v aute s volantom co to potvrdzuje...uf aspon ze som zivy a zdravi. aby som sa bal chodit na bicykel boa. katastrofa
Ja tiež prispejem jedným štandardným poznatkom zo včera. Vracal som sa z PK po hlavnej a v Rači na 2-prechode (cca 50 m ide jeden za druhým) na zastávke Mladá garda mi normálne na cestu vyšli v pohode skupinky ľudí (10-20) - videli ma, srali na mňa. Ja som ich mal na háku detto, rozbehnuté okolo 40, tak som 2-krát po sebe zakričal "hej!" a trochu sa spamätali. Drzosť! Asi mysleli, že sa ich zľaknem a pribrzdím. Ha-ha. No a potom obvyklé obiehanie "najbližšie ako sa len dá". Potom sa vždy na chvíľu naštvem, idem ďalej od krajnice a už autá trúbia. No sranda na cestách...
my sme sa v nedeľu celkom zasmiali, išli sme 7 chalani po asfaltke, ktorá je predelená takým tým panelom, aby tadiaľ nechodili autá (na jednej strane plot, na druhej koľajnice)...prejde tade len jeden človek na biku, my pekne za sebou, prešli sme asi 3 a oproti šiel borec na skútri s buchtou, ani náznak brzdenia, kukáme na neho, že kade chce prejsť...v poslednej sekunde zabrzdil a posledný biker prešiel...keby niekoho trafil tak zle skončí chalan
dalšia vec je aj keď je to prechod bez semafóru a chodci sa neobťažujú pozrieť na cestu či niekto nejde (resp cyklistov prehliadajú) a skáču pod kolesá... prednosť neprednosť
Clovek sa postupne uci a je len velka skoda, ze policia nepostihuje hovada, ktore vedome jazdia ako jazdia. Nechapu, ze cyklista oproti 2t plechu nezmoze nic a je vacsinou z miesta nehody odnasany na nositkach, pripadne rovno v rakvi.
Posledne 3 roky pouzivam nasledujuce techniky:
- nejazdim na krajnici, ale cca 1m od nej. Vodicovi sa vytvori aspon mentalna prekazka, takze ma dementi nelizu s 10cm odstupom. Vzdy mi zostava cas na stiahnutie sa do bezpecnej zony
- ak je vedla cyklochodnik alebo paralelna cesta bez dopravy, pouzijem ju
- zasadne nejazdim na cestach I triedy
- ked na uzkej ceste obieha dement v protismere, hodim do neho bidon alebo susku, ktoru vozim v drziaku na LED aurora. V pripade, ze dement zastavi, idem mu to este rucne-strucne ozrejmit.
ja som naposledy mal "skusenost" s vodicmi s EČV na ktorych boli pismenka SN (Spisska Nova Ves)...za jeden vyjazd ma vacsinou títo vodiči ohrozili tak, ze bud mi jeden isiel oproti smeru pri predbehovani ineho vozidla, ja uz som mal v ociach iba to, ze sa s nim celne zrazim, vobec sa nezaradil naspat ked ma videl, alebo títo vodici z tohto mesta ma predbehovali vo velmi tesnej blizkosti a vo velkych rychlostiach........pomali si zvykam, ze ak uvidim v Košiciach auta s EČV KS, PO, RV, GL, SN, ze sa mam dat na pozore...tu na vychode si myslia, ze ak pridu do Košic, tak pre nich neexistuje cestna vyhlaska a slusnost a svoje neukojene zavodne tuzby praktizuju na košickych obchvatoch a vypadovkach
to hadzanie predmetov obiehajucemu je ale dost risk nie? sa zlakne alebo co nevies ako zareaguje a nahodou ta zoberie.
Suhlas. Ja do dementov radsej nic nehadzem ani im nic neukazujem. Odvtedy, co ma po jednej takej scenke typek na audine s PO znackou zablokoval a zacal na mna mierit pistolou. Velmi prijemny zazitok.
ono sa to hrdinsky hovorí, ale takému človeku sa môžeš naplno vysmiať do tváre.. čo ti spraví? nie sme v amerike, mal by prestať tolko čumieť do bedne..
Jasne, ze ti nic nespravi. Ved je to iba magor, ktoremu stojis za to, aby zastavil auto a strapnil sa na verejnosti s buchackou v ruke. Ked som si to pak prehraval v hlave, tiez ma napadali verzie, v ktorych som bol hero a kopal ho do gul co to dalo. No realita bola tak trochu ina, hehe.
oboy a ako si to riesil dalej? privolal si policiu? spisali hlasenie? ako to slo dalej? fakt nie sme v amerike aby si na teba len tak hockto mieril na verejnosti pistolou...
Clovek sa postupne uci a je len velka skoda, ze policia nepostihuje hovada, ktore vedome jazdia ako jazdia. Nechapu, ze cyklista oproti 2t plechu nezmoze nic a je vacsinou z miesta nehody odnasany na nositkach, pripadne rovno v rakvi.
- nejazdim na krajnici, ale cca 1m od nej. Vodicovi sa vytvori aspon mentalna prekazka, takze ma dementi nelizu s 10cm odstupom. Vzdy mi zostava cas na stiahnutie sa do bezpecnej zony
- ked na uzkej ceste obieha dement v protismere, hodim do neho bidon alebo susku, ktoru vozim v drziaku na LED aurora. V pripade, ze dement zastavi, idem mu to este rucne-strucne ozrejmit.
Smejem sa, ale posledny bod je aj tak najlepsi Samozrejme, je to tak, ako pises
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dosť podstatný detail
ale vzhladom na počet si to s pitchovaním rozmysli
Suhlas. Ja do dementov radsej nic nehadzem ani im nic neukazujem. Odvtedy, co ma po jednej takej scenke typek na audine s PO znackou zablokoval a zacal na mna mierit pistolou. Velmi prijemny zazitok.
Smejem sa, ale posledny bod je aj tak najlepsi
ja mam taky isty problem s autami zo znackou KE a BA, asi si myslia ze su von z kosic alebo Bratislavy tak uz pre nich zakony neplatia a sme si 1:1