Hento parkovisko poznám dôverne a ako parkuje škodofka sa tam parkuje bežne (nie že by nezavadzal, blokuje už aj tak blbý vjazd), ale to auto s pi... tam stojí ako ukážkový magor. Nie, že by aj to nebolo bežné. Už sa mi stalo, že som sa na to parkovisko cez podobne zaparkované autá dostal ltt (so sklopenými zrkadlami). Inak, na chodníku nie je ani jeden.
Dnes sme mali spolu s bratom tiež tú "česť" stretnúť debila za volantom. Ideme po Kopčianskej ulici v Petržalke v smere od Kittsee, keď si nás dobehol na aute, otvoril okienko na spolujazdcovej strane a začal do nás hubovať , že prečo nejazdíme po cyklochodníku, ale jazdíme po ceste, že načo je tu ten chodník atď. Som pokojnej povahy, ale takíto magori ma v poslednej dobe vedia, hlavne keď som na bicykli, dosť nasrať. Tak som začal argumentovať nech mi ukáže značku zo zákazom jazdy po ceste alebo z akého dôvodu by som mal jazdiť po chodníku (ktorý mimochodom je síce nový, ale vôbec nie je prakticky riešený...raz mi po ňom ísť stačilo). Vodič si ďalej mlel svoje, začal mi názorne ukazovať, ako sa on musí vyhýbať cyklistom a to tak, že točil volantom zo strany na stranu a kľučkoval po ceste, veľa nechýbalo a mohol nás sundať. Rozlúčil som sa s ním asi takto
A pritom je to cesta, kde nie je skoro žiadna premávka. Len si niekto zase musí riešiť svoje komplexy
No je pravda, ze to nie je napisane tak, ze sa nesmie ist po ceste. Neviem preco som si to tak zafixoval, asi z tej tretej vety. Moja chyba.
(1) Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.
Treba odignorovat, uplne. Je to jeho neznalost, a chvalit sa tym je akurat jeho vizitka. Ak by to eskalovalo treba zapisat ecv a nahlasit to. Dotycny si nabuduce rozmysli ci radsej drzat hubu, alebo behat po vysluchoch.
treba argumentovat, ze prisposobujes jazdu svojim schopnostiam, stavu a povahe cesticky pre cyklistov a to tak ze vyuzijes svoje pravo jazdit po vozovke.
Dnes sme mali spolu s bratom tiež tú "česť" stretnúť debila za volantom. Ideme po Kopčianskej ulici v Petržalke v smere od Kittsee, keď si nás dobehol na aute, otvoril okienko na spolujazdcovej strane a začal do nás hubovať , že prečo nejazdíme po cyklochodníku, ale jazdíme po ceste,
To je asi nejaký zakomplexovaný lokalmatador - na jeseň si na mňa jeden otváral hubu na rovnakom mieste s rovnakými argumentami... Možno to bol ten istý. Intenzívne som ho ignoroval.
JoKo ma pravdu. Nastavit v tomto pripade IGNORE MODE je najucinnejsia forma odpovede. Vsetky ostatne mozne formy reakcie plodia dalsie zbytocne reakcie.
V tomto prípade musím súhlasiť. Debilovi rozumným spôsobom človek nevysvetlí, že je debil. Len moja prchká povaha a alergia na polovodičov je dosť silný protivník.
V PO na tomto mieste http://goo.gl/maps/ByDG9 jazdia tiez niekedy cyklisti po ceste, aj ked na cyklochodniku nie je nikto...parkrat som tam uz nahucal na niektorych, ze preco jazdia po ceste, navyse po vonkajsom okraji krajnice. Skodia len sami sebe.
iron, pozri si ten streetview zaber. Na tom useku je naozaj nepochopitelne, preco clovek ide radsej po ceste a ked uz, tak preco nejde za krajnicou, ale v jazdnom pruhu...
Za krajnicou, teda po krajnici nieje povinný jazdiť. Takže "zavadzanie" v jazdnom pruhu je podľa zákona. Komunikácie sú pre všetkých. ...to len autá jazdia príliš rýchlo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A pritom je to cesta, kde nie je skoro žiadna premávka. Len si niekto zase musí riešiť svoje komplexy
take nieco plati len v CR
ja tadial tiez jazdim vzdy po ceste, lebo po tej takzvanej cykloceste sa neda ist na ziletke.
To je asi nejaký zakomplexovaný lokalmatador - na jeseň si na mňa jeden otváral hubu na rovnakom mieste s rovnakými argumentami... Možno to bol ten istý. Intenzívne som ho ignoroval.