dnes rano boli soferia soferky nejaki umierneni, toleranti .......pustali sa, netrubili a ponukali zaradenie sa do premavky .....no teda, klobuk dole! Mozno na to vplyva pocasie
Nikdy, nikdy by sme nemali mať v predpisoch ani náznak pravidla, že chodci majú na prechode absolútnu prednosť.
Ešte poznámka: ak vidím v ľavom zrkadle rútiacich sa 40 ton na kolesách, radšej zatrúbim, spomalím, ale NEZASTANEM. Treba predvídať, ide o život.
Robio presne. Ale na druhej strane, prejdi sa ako chodec po Rakusku. To je generaciami vytvorena slusnost. U nas su idioti za volantom, na prechodoch, na bajkoch, atd......ziadne nariadenie neocisti tento narod od tych, ktori sa nevedia vmestit do vlastneho ega.
ano, je to tak, pustas rano chodcu v dedine lebo vidis ze za tebou kolona a on ide na zastavku a este teba zacnu auta obiehat... Ale ved uz aj v madarsku, akonahle niekto stoji na prechode hned vsetci zastavuju a pustaju, minule som stal na biku na cykloprechode v rajke a ani som nezliezol z biku a sopliak na kroske mi zastavil a pustal ma. pritom prazdna dedina, nikde nikoho, ja som praveze chcel aby presiel najprv on ale pekne zastal.
Preco by sme vsetci mali trpiet nezmyselnymi zakonmi pretoze par ludi je dementnych a ide s deckom po prechode bez toho aby sa kukol ci nieco nejde ?
no a presne na toto by bola dobrá ta absolútna prednosť...potom by sa aj u nás začali šíriť videá ako týpci z prechodu skáču na kapoty auta, že ich zrazili
výsledkom akurát bude, že keď niekto zomrie na prechode, tak vinník bude jasný a nebude sa nikto doťahovať, či vstúpiť mohol, alebo nie. Preto si rozumná väčšina rozmyslí a zafixuje, že pred priechodom sa má spomaliť a zvýšiť opatrnosť. A s tým zvyškom nenarobíš nič, preto ani nemá zmysel sa mu prispôsobovať...pretože celá tvoja argumentácia je postavená na tom, že sa zrazu ľudia začnú vrhať cez priechody a vodiči nebudú tušiť prečo a tým pádom nikto nebude vedieť zastaviť...
podla mna to este posili v ludoch ten pocit nesmrtelnosti na prechodoch co uz teraz maju
uz teraz sa vrhaju na prechody s tym ze ved som na prechode a ty kludne flekuj na 5m alebo "ja som na prechode = som nesmrtelny"
toto sposobi len viac nehod, nic viac
obcas sa mi stalo, ze som zastal pred priechodom na aute, lebo som si myslel, ze ti dvaja chodci na okraji chcu prejst a oni sa pritom len rozpravali a nechceli prejst...S tymto zakonom by bolo fajn aj prijat zakon, ze ako blizko musi chodec stat od hranice priechodu, aby sa na neho vztahovalo to, ze musi dostat prednost od auta.....Alebo vyznacit koridor na oboch stranach priechodu, v ktorom sa musi chodec nachadzat, ked chce dostat prednost . V opacnom pripade nesmie stat v koridore, ked nechce prejst cez cestu. Zbytocne to komplikujem??
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.zilinak.sk/prispevky/9558/zrazil-maloleteho-cyklistu-a-chodkynu-vo-hvozdnici-z-miesta-nehody-usiel-policia-hlada-svedkov
Ešte poznámka: ak vidím v ľavom zrkadle rútiacich sa 40 ton na kolesách, radšej zatrúbim, spomalím, ale NEZASTANEM. Treba predvídať, ide o život.
našťastie nič také v predpisoch nemáme
no a presne na toto by bola dobrá ta absolútna prednosť...potom by sa aj u nás začali šíriť videá ako týpci z prechodu skáču na kapoty auta, že ich zrazili
možno preto, že pár ľudí je dementných a má problém spomaliť, alebo zastaviť auto, aby ľudia s deckom mohli v kľude prejsť cez prechod..
uz teraz sa vrhaju na prechody s tym ze ved som na prechode a ty kludne flekuj na 5m alebo "ja som na prechode = som nesmrtelny"
toto sposobi len viac nehod, nic viac