Mňa dnes Range Rover vybrzdil. Ujo, asi 50r. Idem si dolu kopcom, serpentíny tak len pomaly, naložené 24t (20-30-40kmh) tak, aby motorová brzda zvládala aj bez prevádzkovej, za mnou vláčik áut, a range rover vidím v zrkadle ako sa stále vystrkuje. Chvíľu nešli autá oproti, bam, predomňa a na brzdy... Tak na brzdy aj ja. Chvíľu tak spomaľoval, potom usúdil, že tým tresce len sám seba a išiel. Za 1km bol semafor a tam som ho dobehol zas.... Povedzte mi, aký má význam vybrzďovať? Mňa tým nenaserie, mne je to jedno, vždy idem tak, aby som to mal 100% pod kontrolou... On sa ponáhľa a zdržiava sa hrou ?
Keby išiel kolega tak má z Range Rovera zápalkovú krabičku ???
dnes si idem na biku po meste kde to vždy potiahnem cez 40km/h, z vedľajšej vychádza auto,zastaví,reku pridám ešte nech nečaká ale pán vodič mi zrazu vojde do cesty keď som už len pár metrov od neho no hneď na to dupne takže nemusím brzdiť lenže on po 30m zrazu brzdí neviem prečo takže musím aj ja,potom hneď pridá...o 100m stojí na semafore,keďže je v odbočovacom pruhu doprava tak zastanem za ním nie vedľa neho,naskočí zelená ale auto stojí...už keď začne zelená blikať tak sa konečne pohne...a to som pôvodne chcel pochváliť jedného ktorý vďaka pohotovej reakcii nezrazil cca 17 ročnú cyklistku ktorá mu vošla do cesty spoza stojacej dodávky a vôbec sa nepozrela či niečo nejde, potom sa tak zľakla že skoro spadla z bicykla,zastal som pri nej a vravím : dievča dávaj pozor. inak ten pocit keď z diaľky vidíte že sa schyľuje k zrážke a nemáte šancu nič urobiť je fakt hnusný.no,našťastie zastal pár centíkov od nej
Nie pako, to je Miso 😁
Tiez som tade isiel a? Dokial budu cyklisti stale uhybat autickarom, ti budu cim dalej tym viac presadzovat filozofiu ze cesty su len pre auta a cyklisti sa maju pratat kade lahsie
Zial musim so Zipsikom suhlasit... 19:00 upchata predmetna cesta, ca. 50 aut ide 25 kmh, na cele neosvetleny silnickar a za nim Bus, bez sance bezpecne obehnut... to chce Bobrika odvahy
ten úsek má 2 km a naozaj zúžený je len na pár miestach. cca jeho polovica je taká, že auto, dokonca aj autobus môže cyklistu držiaceho sa čiary bez problémov obehnúť (auto s takmer metrovou rezervou). Možno musí spomaliť a neísť chvíľu 90+, hoci tam je tuším 70tka. Aj pomalší cyklista tak auto spomalí o pár minút, ak ho nemôže/nechce predbehnúť. Pričom to auto následne skončí v Juri a v PK, resp. si prešlo PK a Jurom. Ak idem do práce, tak sa mi nechce strácať čas motaním sa na, alebo z cyklotrasy. Len pre predstavu: dobehol ma tam kamarát s autom a keďže nič nešlo za ním, tak sme prehodili za jazdy pár slov. Problém tam je s vodičmi (podobne ako na D1 momentálne okolo Triblaviny), čo majú problém s odhadom rozmerov svojho auta a boja sa ísť bližšie k ľavej strane, hoci musí vidieť, že auto pred ním tam má miesta a miesta..
Pekne od teba takze auta mozes obmedzit na par minut lebo je to “len” par minut.... ale seba nebudes obmedzovat par minutami leno sak ty ides do /z prace?
To je co za logika?
Jurava je pristuona velmi jednoducho priamo z hlavnej cesty a aj dobre viditelna by som povedal....
Vzdy sa pindalo ze pk ba je nebezpecny usek nec tam urobia cyklotrasu... urobili cyklotrasu ktora je fakt super a zrazu sa tu zacinaju objavovat trotli ktori ju aj tak nepouziju a este vytiahnu priblbly argument so zdrzanim aut len “chvilku”
Preco ja mam tak pocit ze taky ako ty by cyklotrasu nepouzili ani v pripade ze by im isla od postele az ku stolicke v kancli? A vzdy by si nasli nejaku vyhovorku preco je lepsie pouzit cestu a sak auta pockaju?
Ja teda tym smerom jazdim len vynimocne, ale cca pred rokom som riesil tuto dilemu, ked som siel z Race smerom na Svaty Jur. Siel som po Puchovskej smerom na SV, striehol som po nejakej tabulke, ktora by ma odkazala na cyklotrasu, no a z nicoho nic bol koniec Bratislavy a uz som len videl na opacnej strane stvorprudovky, kdesi za cestou tu bajnu Juravu. Ako sa na nu mam teda dostat ako clovek, ktory to tam nepozna? Dajme tomu, ze som tu, dokonca vidim tam nalavo cestu, ktora, predpokladam, by ma na tu Juravu dostala, ale uz je neskoro, lebo ma od nej delia 2 plne ciary. Co som mal spravit inak? Nemam ziadny problem cyklotrasy pouzivat, ked ich uvidim, rad sa po nich zveziem, ale teda Juravu som zatial vzdy zbadal az vtedy, ked uz bolo neskoro. Nechyba tam nejaka navigacia? Je lahko mozne, ze je problem len vo mne a tabulky tam su, len sa kdesi v tej zaplave reklamneho smogu na Puchovskej pre mna stratili.
Siel som tade mozno 2 krat za posledny rok a v oboch pripadoch to skocilo tak, ze som siel po hlavnej.
Jurava je dobra tak akurat na vylet s detmi, ale aj to musi clovek byvat pri Shellke vo Sv. Juri, lebo dostat sa tam s deckami z PK je fakt tragedia. A uz som to pisal (uz sme tu tu debatu mali), pokial chce ist clovek relativne svizne a hlavne chce tu cestu do/z prace stihnut v nejakom rozumnom case (tym nemyslim KOMy, ale skor samotny vyznam dochadzania do prace na biku a nie autom), tak nie je ina moznost ako ist po hlavnej.
tabulky tam samozrejme nie su a na juravu sa z puchovskej dostanes bezpecne tak ze na poslednom semafore odbocis dolava cez kolaje a nasledne doprava na dalsej krizovatke https://sk.mapy.cz/s/muzobuzazu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Https://www.facebook.com/policiaslovakia/videos/795105167981969/?sfnsn=mo&extid=oZXglF0152BZbF3s
Tato nemala tolko stastia
https://www.cas.sk/clanok/1028333/velka-tragedia-v-bratislave-dievca-18-zmietla-na-priechode-pre-chodcov-vodicka-na-range-rover/
Obidve vodicky 35 a 38 rokov
Keby išiel kolega tak má z Range Rovera zápalkovú krabičku ???
https://www.auto.cz/tsk-praha-zverejnilo-kuriozni-nehody-z-tunelu-blanka-z-jejich-sestrihu-je-viral-136106
https://spis.korzar.sme.sk/c/22497803/vodic-sa-po-krompachoch-prehanal-ako-po-dialnici.html
Tiez som tade isiel a? Dokial budu cyklisti stale uhybat autickarom, ti budu cim dalej tym viac presadzovat filozofiu ze cesty su len pre auta a cyklisti sa maju pratat kade lahsie
To je co za logika?
Jurava je pristuona velmi jednoducho priamo z hlavnej cesty a aj dobre viditelna by som povedal....
Vzdy sa pindalo ze pk ba je nebezpecny usek nec tam urobia cyklotrasu... urobili cyklotrasu ktora je fakt super a zrazu sa tu zacinaju objavovat trotli ktori ju aj tak nepouziju a este vytiahnu priblbly argument so zdrzanim aut len “chvilku”
Preco ja mam tak pocit ze taky ako ty by cyklotrasu nepouzili ani v pripade ze by im isla od postele az ku stolicke v kancli? A vzdy by si nasli nejaku vyhovorku preco je lepsie pouzit cestu a sak auta pockaju?
Siel som tade mozno 2 krat za posledny rok a v oboch pripadoch to skocilo tak, ze som siel po hlavnej.
alebo sa otocit cez toto ale tiez riskantne
https://www.google.com/maps/@48.218849,17.1743959,3a,75y,42.15h,58.53t/data=!3m7!1e1!3m5!1sWXFaIhMcKraGxqwmtcMPLw!2e0!3e11!7i13312!8i6656
tabulky tam samozrejme nie su a na juravu sa z puchovskej dostanes bezpecne tak ze na poslednom semafore odbocis dolava cez kolaje a nasledne doprava na dalsej krizovatke
https://sk.mapy.cz/s/muzobuzazu