Tieto insitné interpretácie pojmov a dojmov vždy pobavia... vodič ma predvídať cyklistu ktorý nečakane vybehne z chodníku na cestu, obmedzenie je až keď je obmedzený nútený ísť do šmyku...krajina všeznalkov toto.
§ 52, ods. 2 zákona o cestnej premávke znie: "Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať...
§ 52, ods. 5 zákona o cestnej premávke znie:"... Osoba, ktorá tlačí bicykel alebo motocykel, smie použiť chodník, len ak neohrozí ani obmedziť chodcov..."
Komentár k §52 až 54: "... Zakazuje sa iným účastníkom cestnej premávky, okrem chodcov, používať chodník..."
§55, ods. 8 zákona o cestnej premávke znie: "Pred vjazdom na priechod pre cyklistov sa cyklista musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva. Cyklista môže prechádzať cez vozovku, len ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel nedonúti ich vodičov k zmene smeru alebo rýchlosti jazdy"
Minule som videl vo vrabloch cyklistu ktory bez akehokolvek naznaku zrazu z chodnika zabocil cez travu rovno na cestu pod kolesa auta. To ked som videl v spatnom zrkadle az ma striaslo. Ak mal vodic par stotin na reakciu tak aj to bolo vela. Uz som ho videl pod autom no nechapem ako to stihol. Urobit toto mne tak sa otocim, idem za nim a ten bicykel mu zlomim na 1800kuskov.
Chvalabohu tadial uz nemusim jazdit kazde rano do prace, lebo co som tam videl, ze v hmle idu na bicykli kade tade,krizom cez cestu kedolovek, v protismere bez akehokolvek svetla, reflexneho prvku a v ciernom obleceni.. konec...
je kopec sudnych rozhodnuti v ktorych bol vodic oslobodeny z dovodu ze neporusil ziadne povinnosti a sud v odovodneni konstatoval v zmysle "nie je objektivne mozne pozadovat od vodica, aby v kazdom okamihu predpokladal ze iny ucastnik premavky porusi pravidla"
Dnes som sa tak zamyslal nad priechodom pre cyklistov. Ani z pohladu vodica a ani z pohladu cyklistu v nom nevidim zmysel. Viete mi to niekto vysvetlit? Diki
Dufam ze si volal policajtov a sanitku, pretoze mas bolesti hlavy, krcnej chrbtice a opakovane zavraty. Toto cele ti sposobuje PN na dobu aspon 3 tyzdne jestli se nepletu...
Vychadzal z vedlajsej co je na pravej strane a tvrdil ze si ma nevsimol. Policajtov som nevolal lebo mam iba skrabance a financne ma odskodnil na mieste
no tak to ho vyslo lacno...nedanie prednosti v jazde a zrazka by ho stala viac a nabuduce by si dal pozor. takto si povie ze da "par eur" zrazenemu cyklistovi a pohodicka
Ako sorry, niekto mi da par sto eur co nosi audinkar po vackoch a moze zrazat ludi dalej, tomu mojmu tusim brali vodicak. Sila co si ludia nechaju so sebou robit. Ziadni svedkovia neboli? Musel ist celkom rychlo ked nebol vidno na videu v tej odbocke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
§ 52, ods. 5 zákona o cestnej premávke znie:"... Osoba, ktorá tlačí bicykel alebo motocykel, smie použiť chodník, len ak neohrozí ani obmedziť chodcov..."
Komentár k §52 až 54: "... Zakazuje sa iným účastníkom cestnej premávky, okrem chodcov, používať chodník..."
§55, ods. 8 zákona o cestnej premávke znie: "Pred vjazdom na priechod pre cyklistov sa cyklista musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva. Cyklista môže prechádzať cez vozovku, len ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel nedonúti ich vodičov k zmene smeru alebo rýchlosti jazdy"
toto v BA urcite neplati
Chvalabohu tadial uz nemusim jazdit kazde rano do prace, lebo co som tam videl, ze v hmle idu na bicykli kade tade,krizom cez cestu kedolovek, v protismere bez akehokolvek svetla, reflexneho prvku a v ciernom obleceni.. konec...
Co bolo za volantom ?