Otazkou je, na zaklade coho Ty dokazes posudit, ci ten cyklista mal alebo nemal prehlad o dopravnej situacii a o tom, ci mohol bezpecne prejst. Ty sa mozno obzeras 1 meter pred hranicou krizovatky, ale niekto iny sa obzrie uz 30 metrov pred krizovatkou lebo predvida dopredu a potom moze popri Tebe prefrcat bez teatralneho obzerania.
Je uplne jedno, kedy sa zacnes obzerat. Cervena znamena stoj pre kazdeho vodica a aj pre vodica nemotorovoho vozidla. Chcime od vodicov respekt k nam, ked im ukazeme, ako mame semafor v riti.
PS: Moja trasa do prace je z Mileticky na Zlate piesky a spat.
A ako si sa po tej trase včera dostal na hrádzu medzi 17-18 hodinou?
Myslím, že som ťa tam obiehal, lebo si mal ten dres čo na fotke v avatare.
Inak prehovoril si mi z duše na tému "cyklisti" a ich spôsob poňatia dopravných predpisov.
Z vodičov v meste sa občas nejaký stres dostaví aj mne, ale mám pocit, že ak opustím hranice BA na jej východnej, severnej a južnej strane, tak je to ešte horšie s tými okresnými truhlíkmi. Preto radšej opúšťam mesto na západe.
Koľkokrát sám ukážem chodcom aby prešli, alebo zastavím aby prešli a to ma obehnú ešte nejaký plecháči ignoranti. Minule to bolo akurát na Prievozskej pri McD a zastávke sadistických liniek. Vodič v ľavom pruhu spomaľoval ja som videl, že ide púšťať chodcov, tak som urobil to isté a zastavil a vedľa mňa z jednej strany to len tak-tak dobrzdil pako v plechovici a z pravej strany v BUS pruhu to len tak-tak dobrzdil sadistický vodič.
Inak neviem, prečo by ťa malo štvať, že niekto nemá v meste prilbu. Je to každého osobné rozhodnutie. Nič tým neporušuje ani ťa tým nijako neohrozuje.
O tom tu uz tusim bolo X diskusii. Mna osobne to hneva preto, lebo si ludia nevazia svoje zdravie, na cestach zbytocne umieraju ludia... Takze preto Ale iste, je to kazdeho vec. Ja zase nerozumiem, preco si ti ludia nedokazu tu prilbu nasadit (ci mesto, ci mimo mesta, ci hradza) na hlavu, ked to mozu robit profici pri X hodinovych etapach/pretekoch, ale OK je to ich vec... Pre mna je to ako ked nastupim do auta a hned hladam bezpecnostny pas A niekedy ja ked nastupim do trolejbusu tak po nom smatram...
vcera som tiez stretol jedneho na biku ktoreho nesralo ze kde je aka farba na semafore, ale to ani vacsinu chodcov neserie (niekedy ani mna kde vidim ze siroko daleko ziadne auto a cakam na semafore cez 1 pruh...), ale najlepsi su aj tak dochodcovia, ti maju uplne uprdele, proste vidi prechod a ide, ani doprava ani dolava nic, vpali tam ci uz napeso abo na bajku... teraz myslim take prechody bez semaforov
Vcera vecer som videl jedneho v centre mesta, ktoremu skrizili cestu chodci na priechode. Pribrzdil, chodcov pustil, nijako ich neohrozil, pokracoval dalej. Kolki z nas by strikovali medzi nich?
Chodcov púšťam celkom bežne (aj zastavím). Samozrejme, podľa okolností. Keď za mnou nič nejde, nemá to zmysel. Akurát je potom zaujímavé, že väčšinou autá ignorujú moje konanie a prefrčia cez priechod.
nevyznamne cervene..tj. tie kde je semafor len preto aby sa vobec nejako tie auta z bocnej dostali na hlavnu uplne ignorujem na vetsich krizovatkach normalne stojim nevravim ze je to najspravnejsie....ale ked su bocne vsetky bocne ulice prazdne a pri priechode tiez nikto nestoji tak proste idem
Ja ma taku neprijemnu skusenost s debilnym bastardom. Akoze obieha si felicku na tvrdom bavoraku a vobec ho nesere ze ma skoro presiel a ja so si o obrubnik dal napoly prilbu, rozbil nos, roz*ebal cele predne koleso. Tak a kde su pani policajti? Sedia na stanici a popijaju kaficko.
Ze ty si policajt?:D Ja hovorim ale vseobecne ide 100 obehne auticka a este prida sak je*em na dopravne predpisy na prechody na ludi sak oni sa uhnu. A takychto vodicov je plno
Stalo sa mi presne to isté pri devínskom kameňolome, magor obiehal zhodou okolností nášho vrátnika čo išiel do nočnej. Ale ani vo sne mi nenapadlo nadávať na policajtov, že tam práve v tej chvíli nestáli, nezastavili ho a nedali mu pokutu pretože akurát sedeli na stanici a popíjali kafíčko.
Podla sc00byho by sme mali mat asi vsetci osobneho policajta. Ja ho nechcem. Pre mna je policajt v tomto systeme skodna. Jeden napis na dverach z nich nerobi sluzbu obcanom.
Vcera ma tak skoro jeden tiez zrazil, ked som prechadzal na Prievozskej (k Sherlocku) cez prechod (tlacil som bajk vedla seba). Magor, opat som mu vynadal, ze "nam robis zle meno...cyklistom" aj sa za mnou otocil a isiel dalej. Ludia na zastavke MHD na mna kukali jak na debila.
Mne sa stala v nedelu usmevna vec. Zastavil som s autom na kraji parkoviska, presli sme s frajerkou cez cestu na autobusovu zastavku. Nechal som si otvorene okno, bolo teplo jak svina a mal som priamy vyhlad na auto (cca 8m odo mna). Zrazu isli okolo dvaja bikeri a ten jeden krici: AHA, TO JE DEBIL, MA OTVORENE OKNO NA AUTE )
O sto metrov dalej zastavili, tak som len na neho zakrical, ze snad mozem mat okno otvorene, ked stojim kusok od neho. Pochopili, nasadli a isli dalej. Som sice obcas debil, ale kvoli inym veciam:)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PS: Moja trasa do prace je z Mileticky na Zlate piesky a spat.
A ako si sa po tej trase včera dostal na hrádzu medzi 17-18 hodinou?
Inak prehovoril si mi z duše na tému "cyklisti" a ich spôsob poňatia dopravných predpisov.
Z vodičov v meste sa občas nejaký stres dostaví aj mne, ale mám pocit, že ak opustím hranice BA na jej východnej, severnej a južnej strane, tak je to ešte horšie s tými okresnými truhlíkmi. Preto radšej opúšťam mesto na západe.
Koľkokrát sám ukážem chodcom aby prešli, alebo zastavím aby prešli a to ma obehnú ešte nejaký plecháči ignoranti. Minule to bolo akurát na Prievozskej pri McD a zastávke sadistických liniek. Vodič v ľavom pruhu spomaľoval ja som videl, že ide púšťať chodcov, tak som urobil to isté a zastavil a vedľa mňa z jednej strany to len tak-tak dobrzdil pako v plechovici a z pravej strany v BUS pruhu to len tak-tak dobrzdil sadistický vodič.
.
Ten prechod je tam velmi nebezpecny, chodim nim ako chodec a jazdievam ako vodic.
Nooo zobral som priatelku na "vylet", ked bolo tak krasne pocasie... Dnes to pojdem znova, ale uz sam a s priemerkou o "cosi" vyssou...
O tom tu uz tusim bolo X diskusii. Mna osobne to hneva preto, lebo si ludia nevazia svoje zdravie, na cestach zbytocne umieraju ludia... Takze preto
Chodcov púšťam celkom bežne (aj zastavím). Samozrejme, podľa okolností. Keď za mnou nič nejde, nemá to zmysel. Akurát je potom zaujímavé, že väčšinou autá ignorujú moje konanie a prefrčia cez priechod.
http://olomouc.idnes.cz/cyklista-srazil-na-prechodu-seniorku-a-vazne-ji-zranil-p17-/olomouc-zpravy.aspx?c=A130419_105936_olomouc-zpravy_stk
Vcera ma tak skoro jeden tiez zrazil, ked som prechadzal na Prievozskej (k Sherlocku) cez prechod (tlacil som bajk vedla seba). Magor, opat som mu vynadal, ze "nam robis zle meno...cyklistom" aj sa za mnou otocil a isiel dalej. Ludia na zastavke MHD na mna kukali jak na debila.
O sto metrov dalej zastavili, tak som len na neho zakrical, ze snad mozem mat okno otvorene, ked stojim kusok od neho. Pochopili, nasadli a isli dalej. Som sice obcas debil, ale kvoli inym veciam:)