Vobec by som sa necudoval ak by cyklista klasicky ignoroval vsetky pravidla…a bohuzial tento krat sa mu to stalo osudnym… 🙈 ale nic viac sa k tomu nikde nepise takze toto su oen nase dohady 😇
Ale ano, henten kruhac a celkovo znacenie je tam dost matuce… tiez som tam minule autom isiel cez ten bus pruh kedze som chcel ist na tu pumpu. cele je to take “sak nejak sme to urobili a dalej kaslat na to” 🙈
Len drobny postreh, dnes rano (nedela) 6:33, Bratislava nabrezie/Nam.L.Stura, prechod pre chodcov, biely Suv Mercedes (nieG), bez problemov to dal na cervenu (nie ze tesne po naskoceni),asi uplne vedome, vsak tam nikto nebol, ani naokolo. To len ze aki sme, podaktorí šoféri...
Na dalsom semafore (Safko) sa mi ho bicyklom nepodarilo dobehnut, bola zelena.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
to isté sa dá povedať o chodcoch a cyklistoch, akurát, že u nich je to vo výrazne väčšej miere. Si povedia a vedia si ospravedlniť, že to je v pohode ísť na červenú, lebo však nič nešlo a ľudia im to akceptujú, lebo však chodec. Dnes som zase ako jediný s 3 ročným synovcom stál do obeda pri Moste SNP na červenej ako chodec, tak 25-30 chodcov si to bez problémov na červenú.
Tak sa postav na safko a rataj ?
Ked napocitas do 1000 tak pozri na hodinky ci uz presla pol hodina aspon ?
Niekedy mi pride ze ked stojim napr pri tpd na cervenu ako cyklista tak vyzeram ako debil lebo okolo mna vsetci chodia ako keby tam ziaden semafor nebol
No ja som mal dnes zazitok na kruhaci u nas v Cadci. Kruhac je oznaceny ako hlavna cesta a prijazdove maju znacku daj prednost v jazde. Ja som bol autom uz na kruhaci a ku kruhacu sa blizili dvaja cyklisti prva isla nejaka zena a za nou muz. Nastastie sa mi uzdalo ze nejako nespomaluje a ze ona mi tam asi aj vojde. Tak som zacal radsej pomaly brzdit a fakt ako by sa nechumelilo si vosla na kruhac. Nastastie tym ze som uz brzdil sa nic nestalo.... Mi to pride, ze cyklista bez vodicaku (samozrejme neviem ci ma vodicak ) jednoducho niekedy absolutne nevie ako sa spravat v premavke...
Na druhej strane ake mate skusenosti s dodrziavanim 1.5m? Najde sa este celkom dost idiotov co ma obehnu aj na 30cm, lebo vsak preco by som spomalil a pockal kym oproti nepojde auto... ale celkovo sa mi zda ze sa to zlepsuje...
Jano, uplne presne som vedel, kto a ako bude reagovat. Na soferov chodcami, mimo temu;)
Pridam este jednu skusenost, i ked sprostredkovanu a nepriamu. Takmer mi padla sanka, pri zdovodneni policajnym hovorcom (?) tusimze predvcerom, preco 'nechaju bez povsimnutia' motorkarov jazdiacich bez prilby (ci sposobujicich ine 'drobne' priestupky): svojim zasahom by mohli vyprovokovat pachanie nasilia omnoho väčšieho rozsahu...
Inymi slovami: silnejsi vyhrava, s HllsAngels sa nedotahujeme. :<
taketo nestastie ma vzdy prinuti zamysliet sa, kde sa stala chyba....informacii je malo, a "kde sa stala chyba" treba poznat, aby sme sa z toho vedeli poucit....mate niekto tusenie co sa tam vlastne stalo? mna napda jedine, ze cyklista urobil chybu, pretoze ten kamion po kruhaci, chystajuci sa odbocit na pumpu musel ist pomaly, a cyklista ho zrejme po vyjazde z kruhaca zacal sprava predbiehat, kamionista ho mal v mrtvom uhle a ked odbacal vobec ho nevidel.... plus ako je mozne ze ked vedla teba iduce relativne pomale auto ta zacne zatvarat, neurobis nejaky manever....brzdy, skok do travy....podla fotiek tam bolo dost miesta nejak sa tomu stretu vyhnut.... nerozumiem tomu, rad by som to pochopil
Otazka je ale ci bol cyklista v kruhaci pred kamionom alebo za, ak bol za kamionom tak vobec o nom sofer nemusel vediet, ale ak pred tak potom by nemal uz v zivote sadnut za volant
Za mňa 3 najpravdepodobnejšie situácie
1) kamionista sa zahral na pretekára, preletel kruháč a na brzdách chcel zatočiť na pumpu a niekde medzi koncom ostrovčeka a odbočením na pumpu zrazil cyklistu, že ho tam zavrel. Reálne mi to ale nedáva zmysel, keďže od konca ostrovčeka po začiatok oblúka na odbočenie na pumpu je cca 25m a to by cyklistu musel vidieť na ceste a musel by to byť šialenec, aby si myslel, že to bezpečne stihne.
2) cyklista to zobral cez tú autobusovú zastávku rovno, cez vyšrafovaný ostrovček a chcel sa dostať na tú krajnicu k zvodidlam a nerátal s tým, že niekto pôjde na pumpu. Zrejme nevenoval pozornosť okoliu, nedal prednosť (podľa správnosti mal dávať prednosť autám idúcim od kruháču, ale keďže šiel mimo, tak si myslel, že nemusí nič riešiť), možno ťukal do cyklopočítača, možno bol v tom, že počul v novinách, že keď ide rovno, tak má prednosť, kto vie.
3) vychádzal cez protismer z pumpy na cestu a nevšimol si kamión, čo tam odbáča.
Otazka je ale ci bol cyklista v kruhaci pred kamionom alebo za, ak bol za kamionom tak vobec o nom sofer nemusel vediet, ale ak pred tak potom by nemal uz v zivote sadnut za volant
Ďalšou možnosťou je, že bol aj za kamiónom, ale šofér nedal smerovku doprava.
my tu nič nevydumeme...jediné čo nám ostáva je dávať ešte väčší pozor na autá...videl ho /nevidel ho... ja som včera skoro opäť pristál na kapote OPROTIIDÚCEHO auta, odbočoval vľavo a ...nevidel ma??? predpokladám že len spolujazdec na neho zakričal aby zastal lebo vodič pozeral iba doľava kam odbočoval, hlavne že jazdím v bielo-červenom aby ma bolo lepšie vidno...
neexistuje vesmír v ktorom by konkrétne na hentom kruháči cyklista idúci pred kamiónom bol pomalší ako kamión a teda by mal kamión šancu dobehnúť ho pred odbočkou na pumpu... je to fakt že kúsok... ja by som si dovolil fakt predpokladať pokus cyklistu predbehnúť kamión z prava...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ten kruhac resp. Vodorovne znacenie je tam metuce, neodstranili povodne znacenie poriadne a namalovali nove. Nechapem ako im to mohol DI povolit.
https://www1.pluska.sk/gal/krimi/desiva-nehoda-trencianskom-kraji-cyklista-49-zahynul-kolesami-nakladneho-auta
Ale ano, henten kruhac a celkovo znacenie je tam dost matuce… tiez som tam minule autom isiel cez ten bus pruh kedze som chcel ist na tu pumpu. cele je to take “sak nejak sme to urobili a dalej kaslat na to” 🙈
Na dalsom semafore (Safko) sa mi ho bicyklom nepodarilo dobehnut, bola zelena.
Ked napocitas do 1000 tak pozri na hodinky ci uz presla pol hodina aspon ?
Niekedy mi pride ze ked stojim napr pri tpd na cervenu ako cyklista tak vyzeram ako debil lebo okolo mna vsetci chodia ako keby tam ziaden semafor nebol
Na druhej strane ake mate skusenosti s dodrziavanim 1.5m? Najde sa este celkom dost idiotov co ma obehnu aj na 30cm, lebo vsak preco by som spomalil a pockal kym oproti nepojde auto... ale celkovo sa mi zda ze sa to zlepsuje...
Pridam este jednu skusenost, i ked sprostredkovanu a nepriamu. Takmer mi padla sanka, pri zdovodneni policajnym hovorcom (?) tusimze predvcerom, preco 'nechaju bez povsimnutia' motorkarov jazdiacich bez prilby (ci sposobujicich ine 'drobne' priestupky): svojim zasahom by mohli vyprovokovat pachanie nasilia omnoho väčšieho rozsahu...
Inymi slovami: silnejsi vyhrava, s HllsAngels sa nedotahujeme. :<
(Citacie nie su presne, ale vyznam zachyteny)
sa cudujes, ked si tam stal az do obeda?
https://trencin.zoznam.sk/aktualne-vazna-dopravna-nehoda-na-mieste-su-vsetky-zachranne-zlozky-ratajte-so-zdrzanim/
taketo nestastie ma vzdy prinuti zamysliet sa, kde sa stala chyba....informacii je malo, a "kde sa stala chyba" treba poznat, aby sme sa z toho vedeli poucit....mate niekto tusenie co sa tam vlastne stalo? mna napda jedine, ze cyklista urobil chybu, pretoze ten kamion po kruhaci, chystajuci sa odbocit na pumpu musel ist pomaly, a cyklista ho zrejme po vyjazde z kruhaca zacal sprava predbiehat, kamionista ho mal v mrtvom uhle a ked odbacal vobec ho nevidel.... plus ako je mozne ze ked vedla teba iduce relativne pomale auto ta zacne zatvarat, neurobis nejaky manever....brzdy, skok do travy....podla fotiek tam bolo dost miesta nejak sa tomu stretu vyhnut.... nerozumiem tomu, rad by som to pochopil
Iba že by urobil chybu vodič kamiona.
Nejdem nič rozvádzať. Len ma pobavilo, ako už z prvej niekomu konkrétnemu prisudzuješ chybu ...
1) kamionista sa zahral na pretekára, preletel kruháč a na brzdách chcel zatočiť na pumpu a niekde medzi koncom ostrovčeka a odbočením na pumpu zrazil cyklistu, že ho tam zavrel. Reálne mi to ale nedáva zmysel, keďže od konca ostrovčeka po začiatok oblúka na odbočenie na pumpu je cca 25m a to by cyklistu musel vidieť na ceste a musel by to byť šialenec, aby si myslel, že to bezpečne stihne.
2) cyklista to zobral cez tú autobusovú zastávku rovno, cez vyšrafovaný ostrovček a chcel sa dostať na tú krajnicu k zvodidlam a nerátal s tým, že niekto pôjde na pumpu. Zrejme nevenoval pozornosť okoliu, nedal prednosť (podľa správnosti mal dávať prednosť autám idúcim od kruháču, ale keďže šiel mimo, tak si myslel, že nemusí nič riešiť), možno ťukal do cyklopočítača, možno bol v tom, že počul v novinách, že keď ide rovno, tak má prednosť, kto vie.
3) vychádzal cez protismer z pumpy na cestu a nevšimol si kamión, čo tam odbáča.
Ďalšou možnosťou je, že bol aj za kamiónom, ale šofér nedal smerovku doprava.
neexistuje vesmír v ktorom by konkrétne na hentom kruháči cyklista idúci pred kamiónom bol pomalší ako kamión a teda by mal kamión šancu dobehnúť ho pred odbočkou na pumpu... je to fakt že kúsok... ja by som si dovolil fakt predpokladať pokus cyklistu predbehnúť kamión z prava...