Mal si šťastie, že si natrafil na normálneho človeka, Roman. Mať peniaze, kúpim si paintballovku a každého paka poctím spŕškou - tých, ktorí nevedia dodržať odstup, pekne do späťáku, ostatných podla okolností.
To je presne to o čom hovorím. Ja som napr. za posledný mesiac a pol stretol na cestách fakt dokopy možno 15-tich cyklistov (a to sa snažím aspoň každý druhý deň pojazdiť ), naposledy osamoteného jánošíka ,myslím v sobotu pri Tatranskej Štrbe ??? Ja som bol už na ceste domov zo Smokovca , kde bolo totálne teplo ....a ja naobliekaný s tým že v Tatrách ub bude možno aj sneh .
No akoze ja mam (a to musim zaklopat) zatial asi stastie. Za Stupavou smerom do BA kde je vyjazd z dialnice mam najviac obavy ked idu auta na dialnicu akurat vtedy musia chodit ked ja tam idem. **bal ich pes. Dalsia vec co som si vsimol je "respektovanie" zakona (1,5m volneho miesta na chodniku) cestou hore na Kramare od Patronky idem po chodniku a autickam sklapam zrkadla rajdami. Ked ide oproti chodec tak musim zastat. Cestou spat vyslapem na Kamzik, Biely Križ, Javorník, Lozorno. Len o 13km to je dalej. Ráno sa mi take prevýšenie nechce robit.
Tak teda dnes to bol pekne divny vyjazd. Najprv cestou hore na kamzik, tam kde cesta krizuje el. droty, auto prevratene na streche v priekope v protismere. Hasici, sanitka, auto nastastie nikoho netrafilo. Posadka vyzerala byt pokrcena ale ziva, akurat ich nakladali. V tom jarku sa suchal asi 15 metrov kym sa prevratil do tych krikov. Naozaj si neviem predstavit, ako dementne musel ist.
No a potom po tradicnom kolecku b.kriz, single a tak, som si to zozjazdoval rovno do stredu najvacsich manevrov vsetkych zachrannych zloziek ake som asi zazil. Vo vinohradoch bolo odhadom tak 30 hasicskych, 20 policajnych, 20 sanitkovych a asi 10 televiznych aut + dve helikoptery nad tym. Tak som sa nejako premotal pomedzi vinic aby som to nemusel cele obchadzat. Na to ze pri vyjazde idem po civilizovanej ceste presne 3700 metrov, tak celkom nahustene udalosti dnes.
taaak to si bol ty ! isiel som do popradu po 18 tke ale zima mi bola ze az
a este k teme: jazdit po ceste do svitu je tiez umenie - vyjazdene kolaje a chod popri ciare kde su tam doslova kopce ....
Jazda po tej kope vytlačeného asfaltu je podľa mňa nebezpečnejšia ako ísť v tej vyjazdenej koľaji. No a to, že je tá koľaj meter od bielej čiary ma ani nemusí tankovať. Ak by ma policajti za to chceli akože riešiť, ľahko sa im dá oponovať, že tá krajnica je nebezpečná a nezjazdná pre bicykel.
skoda ze som dnes siel do rakuska a nie jak skoro vzdy cez vinohrady do karpat. kedze som vychadzal z domu 15:15 tak presne by som mal zrazku v priamom prenose Live
Presne tak. Koleso sa ľahko na takej pozdĺžnej vytlačenine asfaltu skĺzne a ľahneš rovno pod auto. A krajnica plná kameňov, kovových kúskov (skrutky, pliešky...), kusy asfaltu = nezjazdné a nebezpečné. Aj pre celopéro problémové miesta...
uz sa smejem niekedy , mam ten hai full a ten je ako stvoreny na jazdu po meste , tak rozdrbane cesty snad nemaju ani v lese ako tu v LM a to mame 3 ,slovom tri, svetelne krizovatky
tiez som rad napr. ked skocim k mame do roboty....ze sa pohybujem po blave na fulle jazdil som tam aj na cestaku....ale kluckovat pomedzi jamy zaplaty na asfalte...kanaly....kolaje...a roztlaceny asfalt na kraji je vazne umenie.... na cestaku sa vyberam radsej smerom od bratislavy.....neviem ci sa v trnave staraju o kvalitu vozovky ovela viac....ale ked idem z pk hocijakym smerom do TT tak cim blizsie k trnave tym lepsi povrch vozovky....
skor rozmyslaju dopredu a nie kratkozrako ako niektori kompetentni v bratislave....lebo mne to pride tak ze tu radsej postavia cestu za 100 000 € ktora je za dva roky rozmlatena, rozjazdena....ako by vyhodili 200 000 € za cestu ktora vydrzi 10 rokov kym sa dostane do stavu do akeho sa dostane ta lacnejsia uz za dva roky... proste tvaria sa ze setria ale to je take kratkozrake setrienie lebo opravy ktore budu musiet robit kazdu chvilu im tu cestu predrazia... tak isto je to aj z dialnicami..... ale to je na inu temu
no sak toto je ta tupost poniektorych slovakov... sak naco by som nieco spravil poriadne?? sak tie styry roky bude vyzerat dobre aj ta odflaknuta robota...a potom ma to uz nezaujima uz tu nebudem
janosik Presne tak . Je to podobné ako s bike komponentami. Keby sa robili nezničiteľné, kúpiš si ich raz za 30 rokov a jazdíš. Obchodník by skrachoval, nikto by nič nezničil a nikto by nekupoval náhradné diely....a presne toto je biznis .
lenze toto nieje to iste...takto bude slovensko stale v srackach...lebo peniaze ktore by sa dali pouzit na rozvoj inych veci....na vytvorenie novych pracovnych miest...ale namiesto toho sa vyhadzuju peniaze do luftu stale na tie iste blbosti
winter78 : zamysli sa kym nieco vypustis z hlavy....tiez si kupujes retaz ktora bude po 500km roztahana aby si mohol kupit novu???nie kupis kvalitnu ktora vydrzi dlhsie aj ked je drahsia a toto je to iste..keby zaplatili viac za poriadnu kvalitu tak v konecnom dosledku by ich to stalo menej ako stale minat
no len je rozdiel ci to kupujes zo svojho a zratas si kolko ta to vyjde, abo zo statneho a tam len myslis na to ako tie peniaze uliat sebe , takze to ze je slovensko v srackach pri tych veciach urcite nebude nikoho z nich trapit, lebo ked si uleju dost penazi tak slovensko moze byt v sracke akej chce oni su uz za vodou
sak vravim ze to je primitivizmus poniektorych slovakov... cele zle..proste takto sa nikam nedostaneme...jedine do este vetsich sraciek lenze statne je vlastne nase...ale na to asi nemyslia..sak je to z nasich dani
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To je presne to o čom hovorím. Ja som napr. za posledný mesiac a pol stretol na cestách fakt dokopy možno 15-tich cyklistov (a to sa snažím aspoň každý druhý deň pojazdiť ), naposledy osamoteného jánošíka ,myslím v sobotu pri Tatranskej Štrbe
No a potom po tradicnom kolecku b.kriz, single a tak, som si to zozjazdoval rovno do stredu najvacsich manevrov vsetkych zachrannych zloziek ake som asi zazil. Vo vinohradoch bolo odhadom tak 30 hasicskych, 20 policajnych, 20 sanitkovych a asi 10 televiznych aut + dve helikoptery nad tym. Tak som sa nejako premotal pomedzi vinic aby som to nemusel cele obchadzat. Na to ze pri vyjazde idem po civilizovanej ceste presne 3700 metrov, tak celkom nahustene udalosti dnes.
a este k teme: jazdit po ceste do svitu je tiez umenie - vyjazdene kolaje a chod popri ciare kde su tam doslova kopce ....
winter78 : zamysli sa kym nieco vypustis z hlavy....tiez si kupujes retaz ktora bude po 500km roztahana aby si mohol kupit novu???nie kupis kvalitnu ktora vydrzi dlhsie aj ked je drahsia