tebe to pekne kúruje.....
16.02.2019 - 08:34:21
03
misopetrovic : sam uznas, ze porovnavas auto a bicykel dost dobre nie je mozne. A ak by ho obiehal v druhom pruhu, alebo aspon s 1.5m odstupom, toto sa nestane. Ale podla mna skor ho klasicky lajznul a potom zastavil, aby mu vynadal a cyklista mu nasraty urval spatak. To je blbost, ze sa oprel aby nespadol do priekopy :D .. s tym predvidanim radsej ano, lebo ak nahodou niekoho zabijes, tak nebudes riesit, ci si mal, alebo nemal predvidat. Budes riesit nieco uplne ine.
16.02.2019 - 08:38:55
03
Táto téma je nádherná zbierka prípadov, keď sa na ceste stretnú psychotici na dvoch a štyroch kolesách. Tiež je to sociologická štúdia o tom, ako členovia fóra prejavujú náhľady, že na dvoch kolesách je to v poriadku.
16.02.2019 - 08:44:21
08
Veľa cyklistov nemá ani vodičák, nemajú základné znalosti ako sa správať v premávke, jazdia v lese po lesných chodníčkoch alebo cestách kde nie je žiadna premávka a preto potom nemajú žiadne skúsenosti s jazdením v premávke, nepredvídajú, nerozmýšľajú.

Ako vodič auta som už viackrát zažil ako cyklista predomnou odrazu strhol riadítka a začal obchádzať výtlk na ceste bez toho aby čo by len naznačil zmenu smeru jazdy. Dupol som na brzdy lebo som nevedel či odbáča cez môj pruh alebo padá ??? Sám som cyklista ale sorry toto tolerovať nebudem , tu sa už moja obrovská ohľaduplnosť bije s jeho drzosťou a hlúposťou.
16.02.2019 - 09:08:21
04
To vobec nie je o vodicaku :D na to, aby sa clovek spraval rozumne vodicak nepomoze (ani obciansky ci pas :lol:). Mam pocit dokonca, ze je to naopak :) .. dufam ale, ze si mu rozkopal koleso a nakoniec zastrelil, aby netrapil dalsieho vodica , ked toto netolerujes :) .. no je to tak, co narobis, ale ohladuplnost nie je to, ze niekomu rozkopes ksich, koleso, alebo spatak, alebo nou budes mlatit jeho hlupost .. btw, pesiaci su este horsi. Tym patri cela cesta , neuhnu sa , nepozru, nic ich nezaujima s bozskym kludom si vstupia do cesty (nepozru sa). A je to castokrat este horsie ako auto vs bicykle, dolekopcom po asfalte je rozdiel rychlosti vacsi.
16.02.2019 - 09:24:38
03
misopetrovic neviem ako dlho si nejazdil po cestach na biku (lebo cestak si predal) a v akom stave su cesty v tvojom okoli. lebo vacsina ciest na SK a CZ je dost v zlom stave a nie kazdy je Nino alebo Jarda aby preskakoval vytlky. ani vek kazdy cyklista na to nema a nie kazdy je podnikatel ako ty, aby si seknute koleso dal do nakladov.

a ked su vytlky v serii za sebou a jeden sa ti podari preskocit a do druheho drbnes a spadnes pred kolesa auta s nedostatocnym odstupom (menej ako 1,5m) a prejde ti napr len po biku, (nastastie pre sofera ta netrafi a nezabije), bude na vine kto?
16.02.2019 - 16:47:41
01
Po prve ten cyklista siel na horaku nie na cestaku takze razom sa velke percento vytlkov da prejst prebehnutim cez neho ak si to situacia vyzaduje.....
Po druhe bicykel v nakladoch nemam

Uz sem zatahujes fakt *****.....mimo toho ak ide auto vedla mna snazim sa vytlk obchadzat z pravej strany smerom ku krajnici a nie z lavej strany smerom do pruhu....

Pisu o jednom vytlku nie o celej serii ?? ach toto fakt nema zmysel majte klapky na ociach a vyklista je vzdy svaty ???
16.02.2019 - 18:25:51
02
misko zas zvysuje vahu svojich argumentov nadavanim? :D
16.02.2019 - 18:42:46
01
dnes celkom absurdne divadlo od riviery okolo botanickej zahrady po most lafranconi. najprv sa cyklista dozaduje aby sa vodic auta nespraval ako kral (co mal cyklista pravdu lebo tomu typkovi musel dat vodicak veterinar) a potom si to cyklista s prehladom dava na krizovatke na cervenu. a druhy cyklista (teda vlastne motorkar kedze siel na ebiku) odignoroval tych cervenych niekolko az po most snp...

rovnaka diskusia ako par stran naspat - ak niekto chce aby niekto iny dodrziaval predpisy bolo by fajn ak by ich sam dodrziaval...
16.02.2019 - 18:43:04
011
misopetrovic ja som nepisal ze isiel na cestaku. ja som pisal, ze ty asi nejazdis po cestach, ked si cestak predal a horakom jazdis asi len po horach, tak nevies v akom stave su cesty. citaj poriadne. a nie ani nezaraba kazdy ako ty 1000,-€ aby si to seknute koleso dovolil.
podla fotiek kde sa to stalo a vyciarovaneho stretu, bol uplne na krajnici a vyhnut vpravo znamenalo ist po priekope.
ide auto vedla mna - to myslis, ze islo 20km/h ako ten cyklista urcitu dobu vedla neho, alebo zachytil ked prefrcalo urcite vyssou rychlostou?

a ked chces dodrzat ten zakon, ktory presne nedefinuje vzdialenost, ktoru len policia stale dookola odporuca minimalne 1,5m, tak je tam napisane, ze treba dodrzat DOSTATOCNU VZDIALENOST, a za ztazenych podmienok a stavu cesty ani 1,5m nemusi byt DOSTATOCNE.
len ti zelam aby si niekoho nezabil pri jazdeni a spravani tvojim stylom.
16.02.2019 - 18:47:54
04
to máš pravdu..to fakt nemá zmysel...lebo ty si predstavuješ, že žiješ v paralelnom svete v ktorom sa dá každý výtlk s prehľadom a v dostatočnom čase obísť sprava alebo preskočiť....
16.02.2019 - 20:16:01
01
ftu2 ty mi asi fakt zavidis ked musis dokola omielat kde robim, co robim a za kolko robim aj ked to s touto diskusiou vobec nema nic spolocne :lol:

Argumentujes peniazmi ze nie kazdy ma na opravu seknuteho kolesa.... takze ty sa radsej ***** pod auto ako by si sekol koleso hej?

To aj v aute ked ide auto oproti sa uhnes do protismeru aby si sa vyhol vytlku lebe sak ty nebudes platit servis napravy a tlmicov? ?


Ja nikde nepisem ze nedodrziavam dostatocnu vzdialenost.... prave naopak na cyklistov som hodne ohladuplny a nemam problem spomalit na ich rychlost pokial ide oproti auto....


Zase Raz ste si urobili nazor taky aky sa VAM hodi ako na tento incident tak aj na moje jazdenie pricom ani pri jednom ste neboli a viete o tom prd ???

Ja pisem o tom ze ste pri tom incidente neboli a netusite kto skutocne nesie vinu, za akych okolnosti sa utrhol spetak atd.... ale automaticky tu niektori vyvodili vysledok ze vodic musel byt kreten a chudak cyklista je v tom nevinne ?
17.02.2019 - 06:22:19
03
Vidis a minule si si ty urobil taky nazor ako sa tebe hodil na incident pri ktorom si asi nebol a nevedel si o nom vobec nic. Pred par rokmi som mal pocit, ze si mlady a blby. Ale uz si vyrastol. Si uz dospely blbec. Gratulujem. :handshake:
17.02.2019 - 08:42:51
01
ftu2 : a ked ides autom a zrazu diera v ceste a oproti auto, vyhnut sa neda, co spravis ? ... ja som tak rozbil koleso, rozsekol pneu a tusim to schytal aj tlmic. Henten vytlk sa da obist, ak auto obchadza (aj kvoli tomu) s odstupom. Ale ak za sebou pocujem auto, tak radsej vletim do vytlku, nez sa budem hadzat pod auto. Zbytocne sa to tu rozobera, pretoze tieto teoreticke spekulacie koncia v realite castokrat inak, kedy clovek spravi chybu, alebo ma stastie, pretoze v rozhodovani ide o zlomky sekund a podvedomo clovek spravi rozhodnutie, ktore predtym trenoval, nie take, ake je v tej chvili vhodne. A hentu situaciu vobec nevieme, co sa naozaj stalo, takze nejake velke debaty su zbytocne. Ale mozme pohejtovat Misa, urcite si uz stavia vilu pod lesom, podnikatel jeden :D

edit: ale asi hlavny problem je debata po nete .. castokrat sa tu nikto nechape s tym druhym, aj ked v skutocnosti v reale by sa chapali.
17.02.2019 - 08:49:08
03
misopetrovic ale ten nazor si spravil ty prvy, hned v tvojom prvom prispevku.
ja som len reagoval o tom vyhnuti sa bez znamenia a o DOSTATOCNOM odstupe sofera.
ty si potom zacal so sekanim kolesa a preskakovani.
ja som len argumentoval, ze nie kazdy je zdatny a ma na to, lebo ty si sa tu chvalil aky si podnikatel, a das si vsetko do nakladov s 0 ziskom a kolko zarabas.

ale pozri poriadne fotky, nemuis byt pri tom.
auto ktore stoji pri vytlku, ma koleso mimo cesty, takze kolko cm od uplneho kraja vozovky je vytlk? (cca 50cm). kolko cm od kraja isiel cyklista? (cca 30cm)
je vidiet len jeden vytlk, takze ked aj pocul za sebou auto, tak jednemu vytlku sa uhnut cca 30-50cm (a aj to som mozno prehnal) sa da, ked vodic za mnou DODRZI DOSTATOCNY ODSTUP PRI OBIEHANI.

lto ked sa autom neda, tak neuhnem. ale tu sa podla mna dalo.
17.02.2019 - 10:32:37
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up