Tadeto jazdím do/z práce, počas "sezóny". Zatiaľ so tieto pruhy naživo nevyskúšal ale keď tade idem autom stále si hovorím "Ako tade ku*va bez ujmy prejdem??" Hlavne na Americkom námestí mám z toho dosť zmiešané pocity, potrebujem sa tam radiť z Krížnej smerom na Špitálsku a podľa tých šípok si viem živo predstaviť ako ma niekto zostrelí :^)


Tie šípky vôbec nie je povinnosť dodržiavať, keďže sú len informačné a nie je to plnohodnotný cyklopruh. Navyše podľa zákona o cestnej premávke sa máš radiť pri odbočení doľava pred križovatkou k ľavému okraju jazdného pruhu. Zákon nerieši či je to hlavná cesta, či je to svetelne riadená križovatka, či je to viac prúdová cesta, tak treba uvažovať a podľa situácie zvážiť či má význam sa vždy trepať k ľavému okraju pri odbočovaní. To len tak na margo aby sa tu zase neriešilo slovíčkarenie.
16.02.2013 - 11:16:34
00
:y:
:rock: stale mi beries Ado z ust/prst vsetko na Misa :D

JoKo: a aj milujem bratislavcanov,ked sa dostavaju do inych kutov SVK a jazdia jak *****,mam niekedy 100 chuti zrobit stihaciu jazdu a pri najblizsom breaku prist ku nemu a sprakruky mu taku pridrbat,ze mu stena da druhuy a tretiu,asi tolko k BA vodicom-sry ktori mate iba BA znacky a ste odinakadial :D

ked to tu tak citam,tak chvalabohu,ze nebyvam v tej diere s nazvom BRATISLAVA....sry ak som niekoho urazil :(
16.02.2013 - 13:04:27
00
JoKo: a aj milujem bratislavcanov,ked sa dostavaju do inych kutov SVK a jazdia jak *****


To su Ti, ktori sa vracaju domov ...
16.02.2013 - 15:54:17
00
veru, bratislavcan predsa nikde inde nejazdi
16.02.2013 - 16:08:12
00
Ja mam s vodicmi v BA ako cyklista relativne dobre skusenosti. Velka väcsina jazdi slusne a nechava dostatocny odstup. Samozrejme vynimky sa najdu, ale pri tom pocte aut to je male percento (do 10).

Ale zaujimavy ukaz som zazil teraz posledne leto ked som siel na bajku zo Ziliny do Terchovej cestou c. 583 (ide aj popri KIA motors). V prvej casti je ta cesta siroka, ale potom sa v dedinach zuzi. No a ked ma na tej uzkej ceste obiehali vodici, tak takmer spravidla to bolo tak, ze auto s BA znackou alebo zahranicnou znackou mi nechalo priestor, a ked bolo treba (auta v protismere), tak aj pockalo, zatial co miestni vodici so znackou ZA jazdili ako absolutni idioti a niektori ma pomaly az vytlacali z cesty. A pritom na tychto a podobnych cestach v okoli predpokladam trenoval aj Sagan a plno dalsich cestarov z miestneho klubu a teda by som cakal, ze budu ti vodici zvyknuti a vychovani. Nerozumiem teda tomu, preco ZA vodici jazdia ako sedlac. Samozrejme netvrdim ze vsetci, ale teda to percento idiotov so znackou ZA bolo okolo cisla 40 az 50. A to teda rozhodne nie je primerane percento idiotov. Uz zacina davat zmysel co pisal Lord Klaymen o jazdeni na bicykli po cestach v okoli Ziliny...

P.S. Co sa tyka toho jazdenia po cestach v BA, tak ja som pisal o jazdeni v sirsom centre a stojim si za tym, ze normalny clovek sa tam medzi ludmi po chodnikoch motat nebude. Presuny po chodnikoch mimo centra, ktore vedu popri hlavnych cestnych tahoch a na ktorych chodci takmer nie su, su uplne ina kapitola. Samozrejme, ze taky chodnik pokojne pouzijem aj ja ked sa nemusim vyhybat 50 ludom na kilometri. A samozrejme, ze decka tahat do cestnej premavky je sialenost. Cely cas som v tom, ze sa tu pise o cyklodoprave nas skusenejsich a nie o presune rodin v ramci vikendovych vyletov. Ked byvam daleko od bezpecnej lokality na rodinnu cyklistiku, tak na to predsa sluzi auto - nalozim decka aj bajky, odvezieme sa na zaciatok trasy kde je to pre decka bezpecne a odtial sa startuje a tam sa aj vracia. Urcite nedam sancu nejakemu Zitnemu...
16.02.2013 - 17:23:01
00
1. Tí, čo jazdia po chodníkoch, sa nikdy nenaučia jazdiť na ceste medzi autami
2. Čím viac bicyklistov jazdí po chodníkoch, tým menej sú na nich zvyknutí vodiči.
16.02.2013 - 20:39:50
00
ano, neviem v com je problem, ale v rakusku ma vodici obchadzaju skoro vsetci az v protipruhu.
nemienim vyucovat slovenskych soferov, radsej to necham tak
16.02.2013 - 21:23:08
00
2. Čím viac bicyklistov jazdí po chodníkoch, tým menej sú na nich zvyknutí vodiči.


Ja by som k tomuto bodu dodal tiež poznámku,ktorú som už počul aj od cestných cyklistov. Viem že si to tu zasa u mnohých poseriem,pretož MTBiker....atď, ale neodpustím si to ;) :

3. Čím viac cyklistov jazdí po lesoch a po horách, tým menej sú na nich vodiči zvyknutí.

A kto sa nad tým aspoň trochu zamyslí, určite mi dá za pravdu.
16.02.2013 - 21:42:58
00
jasne ze mas pravdu, ale pre bikerov je lakavejsie bludit po horach, nez furt si davat bacha na auta za chrbtom.
dakujem bohu za horsky bajk!!
16.02.2013 - 21:44:55
00
Asi tým chcel povedať že ak neukážeš svoj zadok raz za čas aj na ceste, tak do nej nezapasuješ a vodiči ťa nebudú ťa mať radi. Môj sexi zadok pozná celá Čadca, tak sa ma aspoň trocha snažia nezraziť.
16.02.2013 - 23:29:35
00
Jezus, pekne si to zhrnul, tiež mám rovnaké skúsenosti. Ešte by som pripísal, že jediný, kto na mňa trúbi v meste aby som mu uhol a nezavadzal na ceste sú autá s cépečkárskými značkami. To platí či už v meste, alebo v okolí BA. Hlavne individuá s PK, MA a SC značkami si potrebujú prefúknuť klaksón.
17.02.2013 - 01:13:23
00
Jezus, opísal si situáciu v okolí Žiliny presne (akurát nesledujem ev. čísla áut, na to nie je v kritických situáciach čas). Skús si ešte cestu do Rajca a úsek Žilina (štvorprúdovka) - Strážov (smer BA) po napojenie na diaľnicu. Treba ísť do ľavého pruhu a odbočiť. Je to kaskadérsky kúsok. A naopak smerom do Žiliny sa ocitneš v ľavom pruhu a napravo od teba sú ďalšie dva pruhy prichádzajúce z diaľnice. Tu zistíš ohľaduplnosť vodičov. V 90tych rokoch sa trénovalo parádne. Ale dnes je to samovražda. :-( Saganova "generácia" je na cestách ohrozená oveľa viac ako deti socializmu. A stále sa to len zhoršuje. Ešte som nezaznamenal za 20 rokov bicyklovania zmenu k lepšiemu. A o žilinských cyklocestičkách, ktoré sú často nezmyselne umiestnené sa radšej vyjadrovať nebudem. Vyhodené peniaze. Vždy som sa považoval za optimistu. Ale buď stárnem, prežívam krízu stredného veku alebo už som pesimista. ;-)
17.02.2013 - 13:16:54
00
Kdeže :) Žiliťan ma vytrúbil aj v mojej dedine :/ A vždy nejaký mladý v starom šrote čo si musí komplexy poliečiť...
17.02.2013 - 13:35:00
00
No ja zas nechapem, ako moze normalny clovek jazdit v BA po chodnikoch. :)

1. Chodniky su pre ludi. Motat sa medzi nich je nezmysel.
2. Chodniky su casto vyrazne zuzene smetnymi nadobami, stlpmi trolejoveho vedenia a verejneho osvetlenia, pristreskami zastavok MHD, reklamnymi putacmi, vonkajsimi terasami podnikov a hlavne parkujucimi autami.
3. Chodniky su prerusene kazdych par metrov vedlajsou ulicou.

Ako sa da v takych podmienkach vobec pomyslat na jazdenie po chodniku? Takto uvazovat moze len niekto, kto v skutocnosti po meste vobec nejazdi. Spytajte sa tmaxa, kolko by toho za den stihol, keby jazdil po chodnikoch...

Ja si nemyslim, ze jazdim malo, no a predsa kym dojdem do BA idem po ceste, no a v BA od Polianok po Kramare zas po chodniku, ked si z BA vies preco. Konam nezmyselne?
18.02.2013 - 08:33:47
00
Ked nemas problem ist z Malaciek po ceste do BA, co je minimalne od Stupavy po Lamac miestami dost neprijemna cesta, tak sa mne osobne zda zbytocne pouzivat chodnik na nejakom useku pri Patronke. To ale neznamena, ze taketo tranzitne tahy vyhladavam. Tiez ich nemam rad.

P.S. Keby si docital diskusiu, tak som pisal, ze na periferii nie je pouzitie chodnika problem, kedze tam chodci takmer neexistuju. Sirsie centrum je trosku ina lokalita a tam cyklista na chodnik naozaj nepatri.
18.02.2013 - 11:12:44
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up