To bol priklad. Spadnut mohol inde, vnutorne krvacanie, nieco este presiel dalej. Kto vie. Len na margo toho ze nie vzdy je vinny cyklista aj ked tam nenajdu fyzicky kontakt s autom.
A ked auto nemalo povolenie tak kto je vacsie zlo?
Rovnako ! Stale si to este nepochopil, ze to ze nemas mor a narazom zabikes len 2-3 ludi nie 10tich ti nedava pravo porusovat zakony 3x viac ?
Skusim este par prikladov. Ak ta zabijem sekerou, je to mensie alebo vacsie zlo, ako ked ta zastrelim ? Pochop, ze auto je nastroj, bicykel, je nastroj, sekera je nastroj aj strelna zbran je nastroj. Rozhoduje to ci si porusil zaujem chraneny zakonom. Nie aky nastroj si pri tom pouzil (za predpokladu ze dany nastroj nie je zakazany)
Alebo ked vojde do zakazu vjazdu motorka je to mensie zlo, ako ked tam vojde tam smart, SUV, alebo ked je tam kamion ? Ked jazdi po pesej zone bicykel je to vacsie zslo, ako ked tadial jazdi elektricka kolobezka?
Vzdy porusil predpis clovek, je v principe jedno aky pri tom pouzil nastroj.
Ked ti kamion hodi tlakovu vlnu ktora ta drbne do jarku tak aku stopu chces najst, napr
Jeden by povedal, ze ked o tom vies, tak sa tomu pokusis vyhnut. mimochodom kolko cyklistov sa zabije pri vbehnuti do kanala v 20km/h s prilbou na hlave ?
Marlino vidis, ja sa mam obhajit este pred takym trolom ako je Kenai? ale nie
on ma rovno obivnil a odsudil a vybavene
Ja som ta neobvinil, to urobil vysetrovatel. Len som ponukol vysvetlenie toho co si ty vysvetlit opomenul. Nepovedal som. ze to tak bolo, povedal som ze tak by to davalo z pohladu vysetrovatela zmysel. Ked chces hrat utlacaneho cyklistu, tak kludne. Ale nevycitaj mi ze sa snazim vniest logiku do tvojho textu. Ak by to co si napisal bola pravda, a cela pravda tak si obeat justicneho zlocinu a rozhodne by si sa mal ist sudut. Vysudil by si krasne odskodne.
Poslal mi jeden kolega z Ceska: "Fuj, psal mi jeden cyklokamoš z Bílých Karpat.
Z nemocnice.
Před týdnem ho na kole sejmulo auto. Ve stovce (předpokládám, že auto).
Jedna noha na sračky, druhá zlomená, a k tomu 8 žeber a 5 obratlů.
Jednu nohu aktuálně vůbec necítí."
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
iron.hide no tak co ta zamestnavaju topky. Cakal som od teba vecsiu objektivitu a menej hranie na city. Uz tam chyba len nieco ako, kto jazdi rychlo autom vrazdi maciatka.... alebo nieco take. Ved ani nevies ci trafil cyklista v stovke auto alebo opacne. Kazdopadne zelam skore uzdravenie, ale podla mna to patri skor do demolacii. Ako dopadol vodic auta, nezbehol v snahe vyhnut sa zrazke z cesty ?
iron.hide Len si ta doberam . Na forum casto davas veci z bike-forum.cz a kedze mi obsah tvojho prispevku neprisiel ako material, co si kolegovia bezne zdielaju, realnejsie mi prislo, ze je to zrejme skor z bike-fora .
Dnes som mal pocit akoby mala prísť Veľká Noc alebo Vianoce. Toľko šoférov, čo sa nevedeli zmestiť do kože som už dlho nezažil. Najmä takých, že keď idem tak 140 diaľnicou, on 110, už som tak blízko a v ľavom pruhu, že jednoducho by nestihol vo svojej rýchlosti predbehnúť iné vozidlo bez toho, aby ma obmedzil či ohrozil a pekne mi to hodí rovno pred nos a ani sa nesnaží vôbec pridať.
Keby to aspoň nebolo na poslednú chvíľu...od Bratislavy po Zlaté Moravce asi štyria alebo piati. Väčšinou páni 50+. A jeden bajker alebo užívateľ bicykla z Bratislavy na octavii combi, ktorý mal ten bicykel vložený v aute tak, že ani nesklapal sedačky, proste tam tak "visel" cez operadlo pre istotu oprel hlavu čelom o ruku, aby som mu náhodou do tváre nevidel.
Ale ved by to vypnut nemusel… ak prida plyn tempomat sa nevypne… a po pusteni pedalu pokracuje tempomatovou rychlostou….
To je len slovensky problem nepouzivania poynoveho pedalu ked by to bolo potrebne… rovnako aj v pripajakoch iduc 40-60km/h bez naznaku zrychlovania… bil by som to 🙈🙈
Kenai - nerozmyslal si, ze by si si dal aspon par tyzdnovu pauzu od fora?
Rozmyslal, ale ked som videl coho ste schopni bez dozru, tak som to zavrhol.
Islo by to ak by ste slubili, ze nebudete pisat nic co by som neschvalil. Potom si dam pauzu, az kym to niekto neporusi. A budu vsetci spokojni.
Je rozdiel napriklad jazdit mierne nad limit…(tym nikoho neohrozujes…
Veľmi mylný predpoklad. Rozdiel celkovej dĺžky brzdnej dráhy (reakčný čas + brzdenie) medzi rýchlosťami 100 a 110 km/h je (podľa auta a podmienok) 10-20 metrov za sucha.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rovnako ! Stale si to este nepochopil, ze to ze nemas mor a narazom zabikes len 2-3 ludi nie 10tich ti nedava pravo porusovat zakony 3x viac ?
Skusim este par prikladov. Ak ta zabijem sekerou, je to mensie alebo vacsie zlo, ako ked ta zastrelim ? Pochop, ze auto je nastroj, bicykel, je nastroj, sekera je nastroj aj strelna zbran je nastroj. Rozhoduje to ci si porusil zaujem chraneny zakonom. Nie aky nastroj si pri tom pouzil (za predpokladu ze dany nastroj nie je zakazany)
Alebo ked vojde do zakazu vjazdu motorka je to mensie zlo, ako ked tam vojde tam smart, SUV, alebo ked je tam kamion ? Ked jazdi po pesej zone bicykel je to vacsie zslo, ako ked tadial jazdi elektricka kolobezka?
Vzdy porusil predpis clovek, je v principe jedno aky pri tom pouzil nastroj.
Jeden by povedal, ze ked o tom vies, tak sa tomu pokusis vyhnut. mimochodom kolko cyklistov sa zabije pri vbehnuti do kanala v 20km/h s prilbou na hlave ?
on ma rovno obivnil a odsudil a vybavene
Ja som ta neobvinil, to urobil vysetrovatel. Len som ponukol vysvetlenie toho co si ty vysvetlit opomenul. Nepovedal som. ze to tak bolo, povedal som ze tak by to davalo z pohladu vysetrovatela zmysel. Ked chces hrat utlacaneho cyklistu, tak kludne. Ale nevycitaj mi ze sa snazim vniest logiku do tvojho textu. Ak by to co si napisal bola pravda, a cela pravda tak si obeat justicneho zlocinu a rozhodne by si sa mal ist sudut. Vysudil by si krasne odskodne.
https://www.aktuality.sk/clanok/3CRsDBN/obcan-slovenska-chcel-s-falosnym-evidencnym-cislom-lacno-tankovat-v-madarsku-muz-teraz-celi-obvineniu/?_ga=2.203902868.540240056.1661021679-814114043.1656853972&fbclid=IwAR20H8qnK59wQhiBjaSmanKppS6enSUEzUJEMFYfW3eMIxdJpUMmvXSq4F0
Z nemocnice.
Před týdnem ho na kole sejmulo auto. Ve stovce (předpokládám, že auto).
Jedna noha na sračky, druhá zlomená, a k tomu 8 žeber a 5 obratlů.
Jednu nohu aktuálně vůbec necítí."
V preklade, copy&paste z bike-forum.cz?
Kenai - nerozmyslal si, ze by si si dal aspon par tyzdnovu pauzu od fora?
koho by zaujimalo, clanok z Nka o cyklodoprave:
Keby to aspoň nebolo na poslednú chvíľu...od Bratislavy po Zlaté Moravce asi štyria alebo piati. Väčšinou páni 50+. A jeden bajker alebo užívateľ bicykla z Bratislavy na octavii combi, ktorý mal ten bicykel vložený v aute tak, že ani nesklapal sedačky, proste tam tak "visel" cez operadlo
To je len slovensky problem nepouzivania poynoveho pedalu ked by to bolo potrebne… rovnako aj v pripajakoch iduc 40-60km/h bez naznaku zrychlovania… bil by som to 🙈🙈
Rozmyslal, ale ked som videl coho ste schopni bez dozru, tak som to zavrhol.
Islo by to ak by ste slubili, ze nebudete pisat nic co by som neschvalil. Potom si dam pauzu, az kym to niekto neporusi.
Je rozdiel napriklad jazdit mierne nad limit…(tym nikoho neohrozujes… a je rozdiel to poslat v 100-110km/h pred auto iduce 130-140km/h…
A ze niektori su schopny to tam poslat fakt na poslednu chvilu sa ani bavit nemusime…
Veľmi mylný predpoklad. Rozdiel celkovej dĺžky brzdnej dráhy (reakčný čas + brzdenie) medzi rýchlosťami 100 a 110 km/h je (podľa auta a podmienok) 10-20 metrov za sucha.
Hej presne to mi napdadne, vzdy ked citam nejaky velmi odborny a funfovany clanok o problemoch chyklodopravy.