Ten j.ebo na skutri na neho trubil jak sprosty a pomerne nesetrne ho obehol ked on sa pokusal dostat do tempa a dobehnut veducu skupinku co mu usla po tom co spadol. To nasere.
After crossing the line in the third group, World Champion Mario Cipollini was immediately disqualified by the commissaires and fined 200 Swiss francs for throwing two water bottles at a BWB representative, when the latter tried to pass him with 37 km to go.
Cipollini responded, "You have to put yourself in my position. I was very angry. I had just fallen and was trying to catch the leading group and all I could hear was this honking behind me. When he overtook me I wasn't thinking."
ja si minule idem v senkviciach a som na hlavnej(pri cerpacke ak to poznate), vypada, ako keby to bola vedlajsia, lebo sa ta cesta toci a idem si ja neviem tak 40 a jeden pán je_nuty sere na mna a vbehne mi tam. neviem, ci mne alebo jemu viac zapiskali brzdy, zanadaval som si a poslal som ho do ... skutocne neviem, ci sa mam tesit z toho, ze envoniam fialky odspodu
Si tak dneska idem cez mesto 40-45 a ujo sofer MHD sa ma snazi silou mocou predbehnut. Na ceste je znackou obmedzena rychlost na 40km a zastavka autobusu na ktorej ten ***** ide zastavovat je zhruba 80 metrov. Ked mal konecne predne dvere na mojej urovni zacal odbocovat na zastavku a tlacit ma na obrubnik, kedze tento jav uz doverne poznam , zabrzdil som a pockal aby mohol panko zastavit. Potom ako to uz byva zvykom sme si vymenili nejaky ten vulgarizmus, trosku som ho polial cez otvorene okno vodou a mohol som pokracovat na svih. Nic prekvapujuce a na namesti sv. ANNY v TN je to bezna situacia
S pohľadu mňa ako bikera :
- na križovatke kde som mal ja prednosť, zastávalo pomaličky prvé auto,aby mi tú prednosť dalo (bol som už v križovatke), na čo spoza toho prvého auta vyletelo druhé, ktoré to auto (ktoré mi dávalo prednosť) obišlo a preletelo fakticky nejaký 1 m popred mňa. Ja som ostal v miernom šoku , šofér v tom prvom aute tiež čumel......a ja som zbytok cesty urobil časový rekord, pretože môj tep sa pohyboval v maximálnych číslach a šliapal som ako nadrogovaný ( aj ruky sa mi triasli ).
S pohľadu mňa ako šoféra :
- dvaja rozprávajúci sa cyklisti vedľa seba na úzkej ceste nereagujúci na ( upozorňujúce, nie nervózne ) trúbenie počas hustej premávky je fakticky totálna provokácia vodičov.
- žiletkári obchádzajúci každú dieru na ceste spôsobom, že sa ani len otočením hlavy dozadu nepresvedčí o tom či za ním nejde auto cca 90 km rýchlosťou a vbehnutie do jazdnej dráhy nič netušiacich vodičov je totálny hazard s vlastným životom a aj so životmi posádky vozidiel.
pavelko: tak taký prípad som zažil aj ja viackrát. Raz sa to vyhrotilo tak, že som sa pobil s trolejbusárom.
No a dokonca to raz jeden trolejbus neubrzdil na zastávku pri predbiehaní a ľudia na zástavke ostali na ocot.
winter78: ten adrenalín čo sa vyplaví do krvi po takej situácií je nenormálny doping. Nejaké EPO može ísť do.......
[quote=""]pavelko: tak taký prípad som zažil aj ja viackrát. Raz sa to vyhrotilo tak, že som sa pobil s trolejbusárom.
Nezabudnem ked mi taketo nieco rozpraval kamos " autobus predbiehal a odbocil do prava, ja som este skocil cez obrubnik ale manzelka nie a tu sundal, tak som zaspurtoval a a najblizsej zastavke som nastupoval do autobusu prednymi dverami prvy, dve dobre mierene a bolo vybavene".
Ja tvrdím ze najhorší šoféri sú ty zpovolania nas minulé vytlačil z cesty šofér autobusu z Poraca a pritom on zabudol odbočiť na správnom výjazde potom si to kompenzoval tym ze šiel v jednosmerke v protismere ked vychádzal na hlavnú tak skoro sundal nas a este sa s nami na parkovisku vadil či my sme nikdy neurobili chybu ale treba starkeho pochopiť ked vedla neho stala fesna 18
Nech je ako chce, na biku budem vždy mať oči aj na zadku, pretože aj keď mám napr. na hlavnej prednosť a nejaký kretén mi tú prednosť nedá, neurobím s tým absolútne nič - jeho (možno!!) zavrú a mňa (určite) zakopú six feet under a vtedy mi už bude jedno či mi dá súd za pravdu alebo nie
Nezabudnem ked mi taketo nieco rozpraval kamos " autobus predbiehal a odbocil do prava, ja som este skocil cez obrubnik ale manzelka nie a tu sundal, tak som zaspurtoval a a najblizsej zastavke som nastupoval do autobusu prednymi dverami prvy, dve dobre mierene a bolo vybavene".
ejha,to by som chcel byt pritom,sak cestujuci museli sa kukat ako na zjavenie
Včerajšia skúsenosť: idiot obiehajúci kolonu asi piatich aut má úplne ignoruje, ako keby nik nešiel v protismere.
Mať tu moc tak si želám aby som sa premenil na tatru naloženú pieskom.
No ja mám dobré skúsenosti s vodičmi buldozérov a žeriavov... ľahko sa na nich zavesím a idem zadarmo
Motorkárov nemám rád, vždy sa zľaknem a normálny vodiči, čo ma nemíňajú o 50cm sú tiež v pohode...
Ostatných nemusím...
Včerajšia skúsenosť: idiot obiehajúci kolonu asi piatich aut má úplne ignoruje, ako keby nik nešiel v protismere.
Teba rozčuli šofér obiehajúci auto keď Ty ideš v protismere ??? Tak to ja by som musel byť rozčúlený pri každom výjazde a niekoľkokrát počas neho . Však to je "normálne" a "najlepšie" sú situácie keď si to takýto šofér ženie aj 140 km za hod a ja (sledujúc rozbitú krajnicu a jeho ) sa s ním míňam len o desiatky cm . To je potom biker bližšie k smrti než odsúdenec stojaci na šibenici so slučkou okolo krku a čakajúci na to kedy sa pod ním otvorí poklop .
Treba si davat pozor vzdy a vsade!!! Mne minuly rok nedal chlapik na prehladnej krizovatke prednost a jedine co som stihol spravit bolo, ze mi napadlo, ze lepsiu bude ked donho vpalim co najviac bocne ako celne... Na zemi som bol ani neviem ako. Nastastie len drobne odreniny a udreniny. Bicykel bol tiez v poriadku. Pekny sok, ked som videl, ze z toho auta vychadza mestsky policajt v uniforme. Na jednej strane som mu mal chut dat dobru po hube a na druhej som bol nesmierne rad, ze som OK.
A ponaucenie? Mozes ist po hlavnej, byt na prehladnej krizovatke, ukazovat zmenu smeru, mat svetlo, reflexny pasik vsetko mozne aj tak sa moze najst debo v aute, ktory si mysli, ze ved ten cyklista je len cyklista...
Tymto nechcem nijako urazit ohromnu vacsinu soferov, ktory jazdia ako ludia.
http://www.youtube.com/watch?v=4hcO3m_c_jM&feature=rec-HM-fresh+div
Dude, where's my bike lane?
Treba trochu vzájomného rešpektu (ako všade), za volantom rešpektovať cyklistov, a na bicykli sa správať ako človek (ísť ZA SEBOU, zbytočne nezdržiavať dopravu, dávať prednosť tam, kde ju treba dať, nebrnkať na spätné zrkadlá ). Ale to je ideálny svet, v tom našom chce mať veľa ľudí cestu len pre seba osobne a predpokladá, že ostatní sú tam len ako kulisa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cipollini responded, "You have to put yourself in my position. I was very angry. I had just fallen and was trying to catch the leading group and all I could hear was this honking behind me. When he overtook me I wasn't thinking."
- na križovatke kde som mal ja prednosť, zastávalo pomaličky prvé auto,aby mi tú prednosť dalo (bol som už v križovatke), na čo spoza toho prvého auta vyletelo druhé, ktoré to auto (ktoré mi dávalo prednosť) obišlo a preletelo fakticky nejaký 1 m popred mňa. Ja som ostal v miernom šoku , šofér v tom prvom aute tiež čumel......a ja som zbytok cesty urobil časový rekord, pretože môj tep sa pohyboval v maximálnych číslach a šliapal som ako nadrogovaný ( aj ruky sa mi triasli
S pohľadu mňa ako šoféra :
- dvaja rozprávajúci sa cyklisti vedľa seba na úzkej ceste nereagujúci na ( upozorňujúce, nie nervózne ) trúbenie počas hustej premávky je fakticky totálna provokácia vodičov.
- žiletkári obchádzajúci každú dieru na ceste spôsobom, že sa ani len otočením hlavy dozadu nepresvedčí o tom či za ním nejde auto cca 90 km rýchlosťou a vbehnutie do jazdnej dráhy nič netušiacich vodičov je totálny hazard s vlastným životom a aj so životmi posádky vozidiel.
No a dokonca to raz jeden trolejbus neubrzdil na zastávku pri predbiehaní a ľudia na zástavke ostali na ocot.
winter78: ten adrenalín čo sa vyplaví do krvi po takej situácií je nenormálny doping. Nejaké EPO može ísť do.......
Pretoto som viacmenej skončil so žiletkou
Dnes som si "ulavil" a jeden vodic si to odniesol ze mu zmrzol usmev. Stare dobre sportove gesto
Je to začarovaný kruh.Cyklisti šoféri.Pravda ale je že humajov nájdeš na oboch stranách.Neosvetlený cyklisti v noci v protismere...
ejha,to by som chcel byt pritom,sak cestujuci museli sa kukat ako na zjavenie
Motorkárov nemám rád, vždy sa zľaknem a normálny vodiči, čo ma nemíňajú o 50cm sú tiež v pohode...
Ostatných nemusím...
Teba rozčuli šofér obiehajúci auto keď Ty ideš v protismere
A ponaucenie? Mozes ist po hlavnej, byt na prehladnej krizovatke, ukazovat zmenu smeru, mat svetlo, reflexny pasik vsetko mozne aj tak sa moze najst debo v aute, ktory si mysli, ze ved ten cyklista je len cyklista...
Tymto nechcem nijako urazit ohromnu vacsinu soferov, ktory jazdia ako ludia.
Dude, where's my bike lane?
Treba trochu vzájomného rešpektu (ako všade), za volantom rešpektovať cyklistov, a na bicykli sa správať ako človek (ísť ZA SEBOU, zbytočne nezdržiavať dopravu, dávať prednosť tam, kde ju treba dať, nebrnkať na spätné zrkadlá