Cisty dement...

http://m.sme.sk/?cl=7658480
21.02.2015 - 11:12:34
00
keby sa takto muselo jazdit...
pbs.twimg.com
23.02.2015 - 09:54:50
03
Niekde sa uvádzajú 2 metre. Stačilo by dať povinnosť predbiehať až v druhom jazdnom pruhu. Aj za traktorom treba ísť pomaly kým sa ho dá fyzicky predbehnúť. Na cestách umiera a zraňuje obrovské množstvo ľudí. Ponáhľanie sa niekam predsa nieje dôležitejšie ako život/zdravie. Kto sa ponáhľa, nech si kúpi vrtuľník, keď je taký borec. :P
23.02.2015 - 15:00:40
01
Stačilo by aj 1,5 metra. Povinnosť predbiehať v celom ľavom pruhu by som vypustil. Nedá sa aplikovať všade, keďže máme aj cesty nižšej kategórie, kde ani nemáš stredové vodorovné značenie. Tu by sa hlavne mala uplatňovať tá min. vzdialenosť. A ak by sa táto uzákonila, tak aj na širšej ceste by ten vodič musel počkať kým mu nejde nič oproti aby ťa mohol predbehnúť, lebo takou polovicou vozidla by určite musel prejsť cez stredové značenie. Takto to vypadá teraz tak, že ťa lížu tesne keď im ide niečo oproti a oni sú lenivý spomaliť, kúsok ísť za tebou a potom sa rozbehnúť.
24.02.2015 - 10:31:48
01
Mal som dnes bizarný zážitok počas výjazdu po našich mokrých poľných cestách na Žitnom ostrove. Oproti mne sa zjavil skúter s dvojicou, každý sme išli na svojej strane. Keď sme sa priblížili k sebe, vodič usúdil, že v jeho stope je tých mlák a blata akosi priveľa. Dosť som rušal, tak sa snažil urobiť myšičku, prebehol na moju stranu a pokúšal sa zaradiť do svojej stopy. Ale vyvýšený stred cesty bol rozbahnený a hladké predné koleso neudržalo smer a efektne sa obaja aj s motorkou rozpleštili do obstojnej mláky. Ozvalo sa iba "kur..a", čvachtali sa v studenej vode a rýchlo sa zviechali. Dievča si hádam namočilo aj dlhé vlasy, čo jej trčali spod helmy. Bolo to pri pomalej rýchlosti, nič sa im nestalo, tak som potom išiel ďalej. Zreteľne zdieľame s maďarskými spolubčanmi nadávky. Dosť ma prekvapilo, že v takom tankodróme sa niekto vozil na malom skútri.
01.03.2015 - 18:13:35
00
hehehe, chudak chalan si dlho nezapicha
01.03.2015 - 19:47:45
03
Stačilo by aj 1,5 metra. Povinnosť predbiehať v celom ľavom pruhu by som vypustil. Nedá sa aplikovať všade, keďže máme aj cesty nižšej kategórie, kde ani nemáš stredové vodorovné značenie. Tu by sa hlavne mala uplatňovať tá min. vzdialenosť. A ak by sa táto uzákonila, tak aj na širšej ceste by ten vodič musel počkať kým mu nejde nič oproti aby ťa mohol predbehnúť, lebo takou polovicou vozidla by určite musel prejsť cez stredové značenie. Takto to vypadá teraz tak, že ťa lížu tesne keď im ide niečo oproti a oni sú lenivý spomaliť, kúsok ísť za tebou a potom sa rozbehnúť.


V zákone stanovená vzdialenosť nieje. Ale logicky ak ťa nemôže bezpečne predbehnúť (čo v zákone je) a zároveň je v úseku plná čiara, musí ísť za tebou. Kto to dodržuje? Nikto. A veru mal by. Sú magori, čo aj v zákrute prekročia plnú čiaru. Takúto situáciu som zažil viac krát. V tej minuloročnej sa takto takmer zrazil s autom v protismere. No idiot. Ale keď sa každý musí niekam ponáhľať... Nechápem, čo je tak životne dôležité riskovať životy iných kvôli smiešnym niekoľkým sekundám? :whew:
01.03.2015 - 20:51:22
00
k tej plnej ciare.... vcera ked som dochazal z prace na dlhe diely cez matejkovu tak chlapik na Gckovom medvedovi vyberal zakrutu tak, ze polka auta v protismere
01.03.2015 - 21:13:18
00
Dnes sme isli s kamosom z Devina do DNV po ceste. Islo auto oproti nam a zozadu ho chcelo predbehnut dalsie auto. Ale ked zbadal, ze oproti idu cyklisti, tak sa stiahol nazad, aby nam nechal dostatok miesta a predbiehat zacal az za nami. Ale dobehol nas motorkar, pri nas podradil a pribrzdil, narobil rachot a fical prec. Nechapal som, na co to bolo dobre.
01.03.2015 - 21:20:52
00
Asi mu to urobilo dobre. Aspon nejaku potechu ma v zivote. :D
01.03.2015 - 21:50:23
00
Pod prilbou nebolo vidiet, ci je so sebou dostatocne spokojny :)
01.03.2015 - 22:11:00
00
Dnes sme isli s kamosom z Devina do DNV po ceste. Islo auto oproti nam a zozadu ho chcelo predbehnut dalsie auto. Ale ked zbadal, ze oproti idu cyklisti, tak sa stiahol nazad, aby nam nechal dostatok miesta a predbiehat zacal az za nami.

Mne sa podobné stalo minulý rok v Rakúsku. Teta sa rozhodla predbiehať na okreske klasickej šírky. Tak som sa vysunul viac ku stredu a signalizoval som jej rukami, nech sa pekne vráti a zamyslí sa nad sebou. Našťastie manéver vzdala. Akurát si ťukala na čelo, keď sme sa míňali.
02.03.2015 - 08:03:25
00
Jednostopove vozidlo sa ale smie predbiehať cez plnú čiaru, pokial mas dostatočný rozhľad na predbiehanie, ale to platí aj pri trhanej.
Vcera som mal tiez zaujímavý zážitok, boli sme jazdiť s partiou 6 ti a spúšťali sme sa z kopca tak okolo 45-50. Kúsok opodiaľ začína dedina, na ktorej tabuľu zvykneme sprintovat, tak ako štandardne som vyskočil zo skupiny a šprintoval na tabuľu mohol som ist aj okolo 60. Zrazu počujem trúbenie vedľa, tak sa pozerám a Fabia sa ma snaží predbiehať, ale z dediny uz sa rútil oproti autobus. Tak som sa stiahol, ale predbehla ma až za tabuľov minimálne 70 kou, to by este nebolo dost tak dupla na brzdy a zastala tak, ze by som to uz neubrzdil, keby šlo oproti auto tak neviem co spravím a začala otvárať dvere ked som prefical okolo tak, ženská nieco vykrikovala cez pootvorené dvere a snažila sa vyliezť, dvere otvorila pred ostatných chalanov zo skupinky. Následne nás este v dedine predbehla zasa v križovatkách asi 70 a o 200 metrov ďalej sme ju videli odstaviť na parkovisku pred nejakým obchodom. Mal som sto chuti sa pristaviť a riadne ju znosit, ale uz sa tvárila neviditeľne, tak jej iba niekto so skupiny zakričal, nech sa nauči pravidla cestnej premávky a slo sa ďalej, lebo sa naďalej tvárila neviditeľne.
Nerozumiem takémuto správaniu, ked nieco poserem a este sa idem bit za svoju pravdu a ohrozim tým aj život ostatných, ked pred nimi zaflekujem, ked vidím, ze idu na bicykli 60 kou. Skoda ze nemal niekto kameru na biku vzadu, bolo by z toho pravdepodobne celkom zaujímavé video.
02.03.2015 - 08:25:07
00
z opacnej strany sudku: mne zas vcera tukal na hlavu cyklista, ktory sa dorutil po chodniku a chcel na bajku pokracovat cez prechod pre chodcov. Ja som siel autom po tej ceste. Bol to dost rychly okamih, navyse to bolo spoza rohu, Tak som sa ho spytal ci nechce zosadnut cez ten prechod.
Nic sa nastastie nestalo.
Len chcel by som upozornit, ze je to dost neprijemne, ked idete v aute, pred vami je prechod, kde ocakavate chodcov, ktori idu tak 2-4km/h, a nie bajkera ktory sa ruti 20 a viac. skratka, ten chodec ked je 2m od prechodu, tak este v pohode s autom prejdete, ale cyklista, to je uz problem.
Tak si davajme aj na toto pozor.
02.03.2015 - 08:25:57
03
Mne tak jeden skoncil na kapote, dobrzdoval som na stopku, prvy preletel pred autom, druhy uz nestihol, zapichol mi to prednym kolesom do boku a rozcapil sa mi na prednej kapote jak žaba
02.03.2015 - 08:49:15
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up