Dnes na začiatku Ružovej doliny od Prievozskej sa jeden keket rozhodol, že to v poslednej chvíli stočí na parkovisko k bytovke rovno predo mnou. Aby som sa vyhol zrážke stočil som to opačne na ľavo a na brzdy. Nestačil som sa odopnúť tak som si ľahol. Našťastie iba zasraný krásny biely cyklokomplet a narazená dlaň. Bicykel to ustál bez škody. Tak som nasadol a vybral sa podebatovať so šoférom, ktorý už čakal v aute na galakoncert. Priebeh nebudem rozpisovať po vypočutí sa iba ospravedlňoval.
To teplo robí svoje, lebo v poslednej dobe sa tých kixov zo strany gumokolov začínajú množiť.
02.07.2012 - 21:15:12
00
Mne na Kysuciach... zbadám ženskú (sliepku) po pravej strane, že dačo kýva na opačnú stranu cesty. Keď z uličky vyrazilo auto mne do cesty, pochopil som, čo tá sliepka myslela s tým čudným mávaním "poď nejde nič". Ani neviem ako, som prudko stočil vľavo za auto a tesne sme sa minuli. Keby som ostal na svojej strane určite ba to do mňa napral. Takto som riskol, že "náhodou" zabrzí a vrazím ja do neho. Ale vidno, že sa na svoju sliepku spoliehal. Pri tom manévri som stihol zakričať niečo ako "HEJ... KURwA...!"
A odozva? Namiesto ospravedlnenia sliepka zakotkodákala: " Fuj ako škaredo rozprávate!"
Doplnil som už o kúsok ďalej od nej ale bližšie k autu (po výjazde na cestu to kúsok potiahol v pravom pruhu, pričom ja som ešte stále išiel v ľavom).
"Načo tam stojí ta pi.., keď je slepá?"

Nahromadený adrenalín na dokopanie sliepky do kurína som radšej využil na pokračovanie v tréningu. Stále sa čudujem, že som takto (zhodou okolností správne) zareagoval a vyhol som sa tomu autu. :whew: Keby som bol veriaci... tak neviem... ;)
04.07.2012 - 08:38:18
00
Dnes na začiatku Ružovej doliny od Prievozskej sa jeden keket rozhodol, že to v poslednej chvíli stočí na parkovisko k bytovke rovno predo mnou...


Tam si treba davat vzdy velky pozor. Ako chodca ma tam tiez par krat auto ohrozilo bez smerovky, ked som isiel peso od/do Astry (TESCO) a prechadzal cez to parkovisko smerom k/od prechodu pre chodcov.
04.07.2012 - 09:05:13
00
Drobny incident na moste.Prechadzali sme v trojici na bicykloch po moste ponad Vah z Nemsovej,je tam len jeden jazdny pruh bez oznacenia prednosti jazdy z tej ktorej strany.Ked sme boli v polovici z opacnej strany voslo auto a veselo oproti nam.Hned ako sme sa stretli ukazujem panovi vodicovi rukou,ze co to akoze stvara a este som aj zakrical,ze sme vosli na most prv.Chlapik sa usmial,oprel hlavu o okienko a cakal,samozrejme, my sme mali casu viac:-),takze po par minutach zaradil spiatocku a zacal cuvat,co bol dost problem,lebo auto siroke,most uzky,skoda ,ze si neoskrel dvere,debil.
04.07.2012 - 18:19:56
00
Ja si už šoférske kiksy ani nevšímam, nemá cenu rozčulovať sa a pokaziť si výjazd 8) . Ale pred pár dňami sa mi stala dosť nepríjemná udalosť, po ktorej som ostal aj dosť nasratý....vlastne moc nasratý.

Režem si to z kopca na cesťáku po asfalte, cesty prázdne, bez aut,úplné bezvetrie a krááásne teplo (cca 38 stupňov na tachometri ). Na tacháči som sa už blížil k 70km/hod. Pod tým kopcom, s ktorého som letel, je mierna pravotočivá zákruta a za ňou začína hneď iný kopec. Jazdil som takmer v polovici vozovky, pretože nikde široko-ďaleko nebolo žiadne auto. Na tom protiľahlom kopci som si ale všimol auto,ktoré si to pálilo v protismernom pruhu....zatiaľ všetko OK. Stiahol som sa teda od stredu vozovky k mojej krajnici a v tom som si všimol že ten na tom aute prechádza z jeho pruhu do môjho ( hovorí sa tomu že "rezal zákrutu". Najskôr som si pomyslel, že všetko je OK, šoféri to tak často robia aj keď vidia cyklistu v protismere, že polkou auta prejdu "na moju stranu", ale nevadí....cesta je široká, zmestíme sa tam. Ale tento debil prešiel na moju stranu vozovky úplne celým autom a dokonca sa (z jeho pohľadu) ľavé kolesá dostávali až na krajnicu kde som išiel ja (opakujem že sme išli proti sebe). Ja na tacháči takmer 70km/hod, on minimálne 100km/hod. Začal som okamžite brzdiť a tlačiť sa úplne na kraj cesty až za hrubú bielu čiaru....no a samozrejme nadávať :fubar: :swear: . Našťastie si ma ten ***** všimol a začal sa vracať na jeho stranu vozovky. Boli to všetko sekundy a rozdiely niekoľkých metrov, udialo sa to všetko rýchlo. Určite by sme do seba narazili (bol to fakt okamih) , aj keď ja som ho videl približovať sa (on mňa na 100% nie, aj keď som bol dosť vysunutý v strede cesty), alebo by som musel vytočiť do trávy vedľa cesty a tam by som sa zrúbal a možno dolámal (pri dobrzďovaní a cca rýchlosti 60km/hod určite ).

Na cestách sa mi toho už prihodilo hodne a mám tak prah tolerancie nastavený hrozne vysoko, to znamená že ma nerozhodí nič, ale toto bolo už nad tým prahom.

A to najlepšie na záver: to auto......boli to POLICAJTI (žiadne zapnuté majáky, nič čo by im dávalo právomoci jazdiť tak ako jazdili. Škoda že nemám na cesťáku kameru. Ten záznam z nej by bol exkluzívny materiál.......Škoda .

Prílohy:

debil.jpg
debil.jpg 71.63 KiB thumb_up0thumb_down

04.07.2012 - 21:57:35
00
ty stromceky su nadherne nakreslene :lol:
04.07.2012 - 22:00:52
00
to je ozn. rovnobeziek :D
04.07.2012 - 22:07:11
00
o kktoch ktorí režú zákruty by ti popísal šogi..
04.07.2012 - 22:18:55
00
Ja si už šoférske kiksy ani nevšímam, nemá cenu rozčulovať sa a pokaziť si výjazd 8) . Ale pred pár dňami sa mi stala dosť nepríjemná udalosť, po ktorej som ostal aj dosť nasratý....vlastne moc nasratý.


Práve že voči šoférskym kixom treba biť veľmi nekompromisný. Nemávať nad tým rukou, proste ak je príležitosť, za každý aj malí kix to treba šoférovi patrične pripomenúť. Treba si uvedomiť, že aj malý kix ťa môže stáť v najlepšom prípade zranenie a liečenie.
V tomto som ja netolerantný ak mi takéto hovadiny robia ak idem na bicykli. Ako šofér auta iba nad tým mávnem rukou a v duchu si len tak pre seba zanadávam a ďalej to nieriešim, ale ako cyklista som veľmi nepríjemný na šoférov za ich tuposť.
Možno to znie ako výchova z mojej strany voči šoférom, ale ja som presvedčený, že aj ten najväčší tupóň za volantom si po vypočutí hodnotenia jeho šoférskych kvalít uvedomí, že toto mu len tak bez povšimnutia neprejde a čím viac cyklistov takýchto exotov bude riešiť tým si už snáď začnú uvedomovať, že cesta nie je iba pre nich.
05.07.2012 - 02:10:17
00
tí bratislavčania sú fakd debili (česť výnimkám) . išiel aom zo SAVka smerom na Trnavské mýto približne 45km/h, a pri račianskom nefungovali semafory. Ale debilovi s mobilom pri uchu a očividne klapkami na očiach nevadilo že nefungujú. vybral sa na druhú stranu keď som bol 10m od neho. kludne si prešiel cez prechod akoby nič nejšlo. keby aspoň tou sprostou hlavou otočil. aspoň som mu stihol zakričať pekné slová..

ďalšia príhoda bola keď som sa vracal z lamača do stupavy. letím z kopca niečo cez 55km/h a v tom si to pánko rozmyslí že chce preisť cez hlavnú (od autoservisu ku bytovkám). všetko by bolo v poriadku keby nešiel rýchlosťou kroku. málo chýbalo k tomu aby som sa k nemu pristavil na pokec.
05.07.2012 - 09:25:06
00
Ako vieš, že to boli Bratislavčania? Legitimoval si ich?
05.07.2012 - 09:55:26
00
BL špz :-) a ten chodec bol isto. taký tupec sa inde narodiť nemohol. ;-)
05.07.2012 - 10:10:16
00
Odhadom 50% východniarov jazdí na BA značkách. A to sme už opäť pri téme "východniari v zahraničí" :)
05.07.2012 - 10:24:43
00
Vodiči si neuvedomujú, že oni majú po zadkom viac ako 1 tonovou mechanickú zbrať s ohromnou energiou. A že ONI ohrozujú ostatných a nie chodci alebo cyklisti vodičov. Ktorý cyklista zabije vodiča ak mu nedá prednosť v jazde?

...včera jak si kamionista vytrubuje spoza môjho chrbta tak si vytrubuje. Vpravo obbočovací pruh do mesta, tadiaľ nejdem, pretože pokračujem rovno v jednom z dvoch priebežných pruhov (cesta prvej tiredy z Budatína smerom do Žiliny = žiadne obmedzenie pre cyklistov). Chudáčik kamionista asi nemohol predýchať, že cyklista idúci v priamom smere ide vo svojom priebežnom jazdnom pruhu. Ešte aj čosi zakričal, keď okolo mňa prechádzal. Takýmto retardom dávajú vodičák, čo nemajú na to aby aspoň krútili volantom...
05.07.2012 - 10:25:28
00
od nás dnes http://www.michalovskespravy.sk/clanok/687-nehoda--kamion-narazil-v-michalovciach-do-cyklistu
05.07.2012 - 17:38:49
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up