ivka ved si ten lavy pedal trochu povol... ja som s tym tiez zacal a ked som sa uz druhy krat zjespadol tak som ich dal na jemnucko proste mensia nestabilita a uz su vypnute aj ked som sa pozabudol pred garazou uz som stihol vypnut...
IVKA: časom to zautomatizuješ a ani sa nebudeš nad tym zamyšlať že "tak a teraz sa idem vypnuť" ... možno časom nastane aj u teba pociť že práve v technicky tažkých pasážach ti SPD pomôžu ... vela pekných km prajem
Jazdím na SPD už nejaký ten rôčik,včera som nahodil z dlhej chvíle obyčajné pedále.že reku idem si trochu zaskotačiť toť kúsok do lesa a hneď na prvom skoku sa mi šmykla noha z pedálu,riadne som si ju oň odral a len len,že som sa neskydal,takže som dospel k záveru,že bez SPD už radšej ani krok vlastne ani skok
No jak hovori GaryFisher, techniku treba mat nacvicenu z obycajnych platforiem... nic proti benefitom ktore SPD prinasaju, ergonomia, efektivita atd., ale te diabolske klipsne nas jaksi cim dalej tym viac odtrhuju od "reality" Ale pred pol rokom som sa dival na akysi "how to" v dakom americkom casaku kde chalan robil bunnyhop s SPD na Giant Reigne, no a o tom systeme "stlac tlmenie a potom dufaj ze ta to vystreli" som si pomyslel svoje
Ale na XC a trenovanie zamerane na kondicku su SPD super. Akurat az pojdem o mesiac AM.ENovat do Rakuska (ak sa postasti ) tak som na vazkach ci ist v starych teniskach na polozadrhnutych DH pedaloch alebo ci si zobrat take tie "platformove SPD" a tretry k nim. Na vazkach preto ze pojdem na tazko odpruzenom FR stroji (2007 Scott Nitrous 10) a neviem ze ci mi to nebude tak ci onak na prd
No ak bude vela tlacenia, ci nosenia, tak SPD velmi nie, pomerne trpi podrazka a ani chodza po kamenoch v nich nie je najlepsia.
Vlastna skusenost s pred 3 tyzdnov na Thassose, kde sme si par krat zasli aj do nejazditelneho terenu.
zire zober tie platformove spdcka a obe boty,poskusas uvidis...
Osobne mam moje spd dost na volno,takze nemam problem sa odopnut jemnym pohybom nohy do boku(co mi uz neraz zachranilo hubu ),nerozumiem ako si to moze niekto dotahovat na pevno ze sa ma problem odopnut (greetz davhan,hehe),ale proti gustu...
Kazdopadne chcem teraz trochu pojazdit na platmormach ake to je...
zire zober tie platformove spdcka a obe boty,poskusas uvidis...
Osobne mam moje spd dost na volno,takze nemam problem sa odopnut jemnym pohybom nohy do boku(co mi uz neraz zachranilo hubu ),nerozumiem ako si to moze niekto dotahovat na pevno ze sa ma problem odopnut (greetz davhan,hehe),ale proti gustu...
No hej len ked su moc na mäkko tak sa lahko odopnu aj vtedy ked nechces
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
LittleFox dik za podporu,od Teba som to necakala...
No jak hovori GaryFisher, techniku treba mat nacvicenu z obycajnych platforiem... nic proti benefitom ktore SPD prinasaju, ergonomia, efektivita atd., ale te diabolske klipsne nas jaksi cim dalej tym viac odtrhuju od "reality"
Ale na XC a trenovanie zamerane na kondicku su SPD super. Akurat az pojdem o mesiac AM.ENovat do Rakuska (ak sa postasti
Vlastna skusenost s pred 3 tyzdnov na Thassose, kde sme si par krat zasli aj do nejazditelneho terenu.
Osobne mam moje spd dost na volno,takze nemam problem sa odopnut jemnym pohybom nohy do boku(co mi uz neraz zachranilo hubu
Osobne mam moje spd dost na volno,takze nemam problem sa odopnut jemnym pohybom nohy do boku(co mi uz neraz zachranilo hubu
No hej len ked su moc na mäkko tak sa lahko odopnu aj vtedy ked nechces
hehe dostavas rozum
SPD degeneruju, ja som sa musel nanovo ucit jazdit, tak vela stastia a malo dier v pistale heheeh
hej,pocujem kroky...
diery v pistale hadam nebudu v stredu beriem bash aj 36-teeth chainring
a už máš nejaký?