to sa staci postavit na vacsie krizovatky a naratam ich desiatky za par minut, na comkolvek ale najviac asi pesiakov. ti nepostoja na svetlach nikdy pokial sa neboja ze ich nejake auto sunda ktore uz vidia prichadzat a niektorych neodradi ani to
Blbcov sa nájde na všetkých dopravných prostriedkov dosť. Problém je, že niektorý prostriedok je nebezpečnejší, má dlhšiu brdznú dráhu a zlú manevróvatelnosť. Osobne som videl viac x človeka celého v čiernom ako na elektrokolobežke bez spomalenia prebehol vysokou rýchlosťou cez prechod pre chodcov na červenú. Na aute by sa možno bál o papiere a prišiel by o možnosť jazdiť autom a dostal vysokú pokutu. Chodec má ľahšiu možnosť pri rovnako rýchlej reakcií zastaviť na mieste a skočiť na bok. Elektrovozítko, ale aj bicykel rovnako ako vlak nezastaví hneď, nieto ešte cúvnuť.
Takze kolobezkar, ktory ma 26x26" palcove kolesa iduci 20km/h, dole kopcom 50km/k ma ist po krajnici v protismere. No dobre. A zajtra som v hlavnych spravach,
Poziciam si ten obrazok do kolobezkovej temy.
A este to najdolezitejsie co taka e-kolobezka vlastne je:
§ 32 Kolobežka s pomocným motorčekom
(1)
Kolobežka s pomocným motorčekom je nemotorové vozidlo zachovávajúce pôvodný charakter kolobežky, pričom
a)
na pohon okrem ľudskej sily slúži aj elektrický pomocný motorček, ktorý neumožňuje vyvinúť rýchlosť vyššiu ako 25 km · h-1 a
b)
nie je vybavené sedadlom.
Celý problém je, že ak to nie je spaľovák, nie je to registrované a nikto to nekontroluje. Kľudne si namontuje 20kW motor. Na takom skútri jazda rodičia s detmi bez prilieb a vysokou rýchlosťou. Požičovna ešte uvádza, že na to netreba vodičák a rýchlosť to dosahuje 40km/h.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Ano, len ked sa na to pozrieme s nadhladom v com je rozdiel oproti babete, alebo nejakemu biku podomacky vylepsenemu o motor zo silonevej kosacky, alebo jave 350 bez TP s 15 rocnym faganom na nej, ci ostremu enduru be ECV v lese? Len v tom, ze tieto elektricke vynalezy sa volne predavaju a nikto nevyzaduje od predajcov aby dodrziavali zakon. Nikto to nevyzaduje ani od prevadzkovatelov. Sme tak vsetci vygumovany tou emobilitou, ze sa bojime zasiahnut proti comukolvek co nema spalovak. Moze za to ta aura okolo cyklistov, kolobekarov, chodcov ze PZ sa boji tlaku verejnej mienky ak zacne postihovat. Uz vidim tie clanky na novom case ako PZ sabotuje usile o ekologicku spolocnost, ako sa vyvysuje na najzranitelnejsich ucastnikoch premavky.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Normalne mat prachy na zvys kupim si nieco taketo a z boku prisrobujem pedale a budem tvrdit ze je to ebike ked mi nameraju 200km/h na okreske. copyrightwww.electrive.com www.electrive.com
svet sa zblaznil
Srsen Požičovňa klame kvôli svojmu biznisu. Asi sa to ani nekontroluje. Online priestor nie je postihovaný, keď na reklama na fb priamo nabáda k porušovaniu legislatívy. A v reále tých skútristov tiež nikto nekontroluje.
Na tých skútroch s kolesami od formule vídavam ľudí zásadne bez prilby a občas aj s deťmi.
Kenai V USA to majú rovnaké. Bolo to ešte v 90tych rokoch a vtedajších zákonoch. Istý motocyklista na malom, no veľmi výkonnom motocykli harley-davidson, presviedčal policajta, že nepotrebuje prilbu, lebo to má pedále a teda je to moped.
Čo je to za správanie dnešnej mládeže na bicykloch? Dnes asi 15-16 ročný chalan v tričku a kraťasoch, bez prilby si to valí po ceste na mtb, bez držania riadidiel a do zákruty, kde nie je vidieť prichádzajúce autá. Rýchlosť asi 20km/h. A potom že pribúdajú nehody a na vine bude zas len vodič, lebo mal predvídať. Aj keby vodič za zákrutou zastal, chalan by doňho vrazil tak či tak.
Co sa malo zdoraznuje, aj bicykel je vozidlo a aj cyklista je vodic = aj cyklista ma predvidat, aj cyklista ma ist rychlostou aby dokazal zastavit, aj cyklista sa ma plne venovat vedeniu bicykla(vozidla) aj cyklista ma ist primerane svojim schopnostiam. To ze nasledky nezodpovedneho chovania sa cyklisu su zvacsa mensie, este neznamena ze by malo byt take chovanie plosne tolerovane.
Raz u nás prešiel cestný cyklista na červenú na semafore pre chodcov, priamo pred policajtmi. Išli hneď za ním, spustili majáky, sirénu, cyklista išiel chvíľu ďalej, lebo si myslel, že to asi nie je naňho. Až potom zastavil. Stáli tam cez 5 minút, ktovie, ako dopadol.
U nás v Ilave dali nedávno zákaz odbočiť vľavo z hlavnej k nemocnici na starej križovatke, keď idete od Košece. Musíte ísť až cez semafory pri OC Idea. Kto chcel ísť doľava, musel púšťať protiidúcich a zablokoval tých, čo boli za ním, lebo tam nie je odbočovák a sprava sa nedá obísť, je tam hneď chodník. V ***** po 14:00 neodbočíte, pokiaľ sa niekto oproti nezmiluje. Preto tam dali zákaz.
Išiel som na motorke, bola kolóna, potreboval som ísť doľava a nechcelo sa mi šmotkať k semaforom, oproti nič nešlo, tak som neodolal a odbočil na zákaze doľava, však na motorke to hádam tak nevadí. A zrovna tam boli poliši na parkovisku, tak ma nachytali. Išiel som hneď preč, že sa im stratím, no išli hneď za mnou a o chvíľu ma už mali. Uznal som si priestupok, poliši takí pohoďáci, mladí chlapi, pýtali sa na mašinu. Mal som to za desať. Po tomto tam už radšej nebudem odbočovať ani na bicykli.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Poziciam si ten obrazok do kolobezkovej temy.
A este to najdolezitejsie co taka e-kolobezka vlastne je:
§ 32 Kolobežka s pomocným motorčekom
(1)
Kolobežka s pomocným motorčekom je nemotorové vozidlo zachovávajúce pôvodný charakter kolobežky, pričom
a)
na pohon okrem ľudskej sily slúži aj elektrický pomocný motorček, ktorý neumožňuje vyvinúť rýchlosť vyššiu ako 25 km · h-1 a
b)
nie je vybavené sedadlom.
https://www.mtbiker.sk/elektrobicykle-v-skratke/11691/potrebujem-vodicsky-preukaz-k-jazde-na-elektrobicykli.html
svet sa zblaznil
Na tých skútroch s kolesami od formule vídavam ľudí zásadne bez prilby a občas aj s deťmi.
Kenai V USA to majú rovnaké. Bolo to ešte v 90tych rokoch a vtedajších zákonoch. Istý motocyklista na malom, no veľmi výkonnom motocykli harley-davidson, presviedčal policajta, že nepotrebuje prilbu, lebo to má pedále a teda je to moped.
U nás v Ilave dali nedávno zákaz odbočiť vľavo z hlavnej k nemocnici na starej križovatke, keď idete od Košece. Musíte ísť až cez semafory pri OC Idea. Kto chcel ísť doľava, musel púšťať protiidúcich a zablokoval tých, čo boli za ním, lebo tam nie je odbočovák a sprava sa nedá obísť, je tam hneď chodník. V ***** po 14:00 neodbočíte, pokiaľ sa niekto oproti nezmiluje. Preto tam dali zákaz.
Išiel som na motorke, bola kolóna, potreboval som ísť doľava a nechcelo sa mi šmotkať k semaforom, oproti nič nešlo, tak som neodolal a odbočil na zákaze doľava, však na motorke to hádam tak nevadí. A zrovna tam boli poliši na parkovisku, tak ma nachytali. Išiel som hneď preč, že sa im stratím, no išli hneď za mnou a o chvíľu ma už mali. Uznal som si priestupok, poliši takí pohoďáci, mladí chlapi, pýtali sa na mašinu. Mal som to za desať. Po tomto tam už radšej nebudem odbočovať ani na bicykli.