Ľudia, treba sa navzájom rešpektovať a na ľudí, ako je kenai, sa vysrať. A bude kľud 👌
19.10.2022 - 14:46:45
02
No ale čo potom bude robiť kenai ?
možno niečo zmysluplné ? :)
19.10.2022 - 14:50:52
02
Kenai napísal:
ine je ked slape napr. Krasnansky od horoarne a blokuje zjazdovych jazdcov co tam skacu.


nie je to ine. krasnansky NIE JE jednosmerny trail takze ak tam zjazdovy jazdec niekomu pristane na hlave tak je to len a len kvoli tomu ze jazdi ako kompot tam kde ako kompot jazdit nema...

Prílohy:

zaklady.JPG
zaklady.JPG 42.54 KiB thumb_up0thumb_down

19.10.2022 - 14:59:16
02
milos21 napísal:
Kenai to čo ty popisuješ je skôr jednosmerný trail, keby sa takéto prekážky stavali na obojsmernom traily, tak by nikto ním nešiel hore a endurista by nemusel brzdiť pokiaľ nedobehne pomalšieho enduristu (ak mu do cesty skočí zajac, tak s tým už musí počítať). Akonáhle niekto ide trasou kde v protismere chodia cyklisti a peší turisti NEMOŽE ísť na hranicu gripu alebo nebodaj za ňou. Proste NEMOŽE, a ak ide, tak zaslúži si patyk do predného kolesa! Na mňa je to už moc agresívne, ale prosím...


Ano v idealnom svete, kde mozes mat jeden trail na cestu hore druhy na cestu dole by to bolo ako vravis. Ale je vela prikladov kde to tak nie je. Z legalnych v MLBA.
Krasnansky, Krasnansky trail (original), 3 Jamy 2. aka "Trail bez flow", Pekná cesta 1, Pekná cesta 2

Paradoxne vacsina ilegalov nema vyslapovu cestu a sliape/tlaci sa hore tadial kadial sa ide dole. Tiez sa bezne robi sessioning casti trailu, kde jazdis jeden usek alebo jednu ficuru do okola. Tam by hadam nikoho ani vo sne nenapadlo cakat, ze jazdec iduci doile zastavi a uhne sa. A je zarazajuce, ze prave na tychto vysoko rychlich, casto ilegalnych a velmi nmebezpecnych trailoch je 0 konfliktov. Ak je niekde konflikt, je to na asfaltke, alebo na C ktore je skoro ako asfaltka. Obvikle sa najviac citia ohrozeni a volaju po svojej ochrane ludia co sa boja uz od momentu co vstupia do lesa a ti su koncentrovany prave na takcyh miestach.
19.10.2022 - 15:10:08
00
čo preboha je Pekná cesta 1, Pekná cesta 2? zase si niekto na TF vymýšľa názvy iné ako boli "odjakživa" známe? či to je niečo nové?
19.10.2022 - 15:11:50
00
Gusto0 napísal:
s tym autom to tiez niekto zije asi vo svojej ralite - vzdy ma prednost auto co ide hore kopcom - pre inych realistov byvaju aj tabule - ty mas ist dole tak rychlo aby si vedel bezpecne zastavit, ale ten co ide z dola hore ak sastavi uz sa nerozbehne.

edit: aha Kenai


LOL to je ta realita vs prax. Asi si nebyuval na Tichej ako ja 20 rokov. Obcas by si ani domov nemohol prist lebo je to dole kopcom a ze zastavis az o obrubnik zistis az v polke slavicieho udolia. A kazdy co sa pokusi pustit hore v najivnej predstave ze smykajuce sa auto casto bokom zastavi je miminmalne BLAZON!

Obrovsky problem je ze ludia tak strasne potrebuju vsetkym dokazat ze su v prave, ze im je upne jedno ci ich to vynucovanie si prava bude stat krk alebo nie. Ako nikde napisal skarinko: cim ich bude viac, tym ich bude menej. Za mna dobre.
19.10.2022 - 15:15:14
00
Marli napísal:
Kenai, lapaloma mal o 30 nizsi pulz ako tvoj, obaja ste sli rovnakym smerom a v podobnom vyslednom case ( tak som pochopil ja)


Tak ak to myslel takto tak to by som rad videl. Kazdopadne porovnanvat pulz mediz jazdcami je uplne irelevantne. Niekto ma max 190 aj po 40, niekto v 25 sa nedostane caz 180.
Ale urcite by pomohol screenshot o com hovori. Tiez by som rad videl GPX z jeho jazdy ak to teda dal bez obchadzania cez vsetky ficury za 5:44 Rad sa tam s nim pojdem previest, moze mi ukazat, kde plytvam energiou a ako to ist rychlejsie, vezmem aj kameru mozete to potom vsetci zhodnotit.
19.10.2022 - 15:20:51
00
lapaloma napísal:
čo preboha je Pekná cesta 1, Pekná cesta 2? zase si niekto na TF vymýšľa názvy iné ako boli "odjakživa" známe? či to je niečo nové?


Pekna cesta 2 vyzera byt podla TF zlta TZT :facepalm:
19.10.2022 - 15:22:40
01
Jano1987 napísal:
Vždy dáva prednosť vozidlo idúce z kopca, keďže má zvyčajne aj lepší rozhľad a nemá problém sa rozbehnúť.

Hej, problem je ale zastavit, nie rozbehnut, preto sa robia pre kamiony unikove koridory z cesty do protikopca v niektorych horskych priesmykoch. A opat, kto ma problem sa s autom rozbehnut do kopca tak spat do autoskoly. Ved dnes ma uz kazdy polovodic hillholder ani s ruckou nemusi vediet pracovat. A stale s tym ma niekto problem ? Neuveritelne.
19.10.2022 - 15:26:23
00
@Kenai ty takto rád trolluješ ľudí, že? Lebo už inak si neviem vysvetliť, ako niekto nemože pochopiť tak jednoduchú vec, že na obojsmernom traile má vždy prednosť ten, čo ide hore. Ale ty by si si asi pofilozofoval aj o tom, že voda je mokrá. Akurát, že tie tvoje akože paralely, typu najazdievanie jedného skoku alebo auto idúce po snehu dole Tichou, sú úplne mimo.

Len pre zaujímavosť, mimo tému: keď tomu, čo sa dole tou Tichou šmýka na aute, zastaví ten, čo ide hore, tak on sa potom ako opäť rozbehne na tom zľadovatenom kopci?
19.10.2022 - 15:30:06
04
user_id napísal:
Pekna cesta 2 vyzera byt podla TF zlta TZT :facepalm:

ok nejdem sa tvarit ze tam nemam relativne rychly cas na strave ale dat to ako priklad kde sa cyklistom maju turisti uhybat moze naozaj len Kenai
19.10.2022 - 15:33:08
01
lapaloma napísal:
čo preboha je Pekná cesta 1, Pekná cesta 2? zase si niekto na TF vymýšľa názvy iné ako boli "odjakživa" známe? či to je niečo nové?

https://www.trailforks.com/trails/pekna-cesta-1/
https://www.trailforks.com/trails/pekna-cesta-2/
Je povodna pekna cesata s tym ze ju bolo nutne rozdelit lebo tam bola zaclenena povinna vlozka v podobe
https://www.trailforks.com/trails/obchadzka-cervenej-tz/
Po ktorej vsetci predpisov bdeli cyklisti jazdia lebo bola specialne vytvorena pre to aby boli segregovany z cervejen znacky kde dochadzalo k castym konfliktom.

Povodna trasa trailu Pekna cesta po cervenej TZ bola zmazana.
19.10.2022 - 15:33:09
00
nuž, pôvodne to bol 5bojarsky okruh, poyom krasňanský a teraz je to pekná cesta ... milujem tieto internety. Idem radšej do lesa :P
19.10.2022 - 15:39:22
00
Hosť napísal:
Len pre zaujímavosť, mimo tému: keď tomu, čo sa dole tou Tichou šmýka na aute, zastaví ten, čo ide hore, tak on sa potom ako opäť rozbehne na tom zľadovatenom kopci?


Tak ako prvy krat, cuvne na zaciatok a znova sa rozbehne. Zaver Tichej je jednosmerka smerom dole. Preco asi. Keby ju dali smerom hore, bola by celu zimu neprejazdna lebo vasicna tych svahov sa po snehu hore ani ist neda. Dole sa to ale jazdi bezne. Tiez musis vziat do uvahy, ze ak zides dole cely, mozes to cele obist po Mudronovej. Ale ak sa niekde sparjcnes v snahe zastavit a pustit auto, ktore by tiez kludne mohlo ist radsej dole a dokola, tak tam ostanes do jary alebo, kym ta susedi nevytiahnu s nejakym offrodom a navijakom. Ale ako pri vsetkom miestni to poznaju ti si nezavadzaju, problem ma vzdy len nejaky cezpolny, co je tam prvu zimu.
19.10.2022 - 15:46:01
00
marcels napísal:
Ľudia, treba sa navzájom rešpektovať a na ľudí, ako je kenai, sa vysrať. A bude kľud ?


PLS. Daj mi urobit DH dres s menom cez cely predok aj zadok. Aby ste vedeli, ze ked pojdem dole mate ma ignorovat a ked pojdem hore ze nemusite brzdit. Potom mozete do vyjazdov doplnit aj poznamku "Dnes som stretol Kenaia a vykasl som sa nanho! To je min za 20 :y:
19.10.2022 - 15:56:19
00
keyboard_arrow_up