prosim nazory...
ak by vas niekto volal na svoj prvy triatlon (klasicky), podla coho by ste si vybrali trat z troch moznosti
750, 20, 5 - olympijsky - ironman (nepripada do uvahy)?
Ak naozaj nejde o cas a je to prvy triatlon na skusku, tak si myslim, ze kombineza nie je potrebna. Odplavat v plavkach, potom na bicykel obliect cyklonohavice a tricko/dres a v tom sa da aj v pohode bezat. Samozrejme, toto riesenie stoji cas v depe, kde pretekari v kombineze ziskavaju pomerne dost.
Pri mojom prvom triatlone som dokonca prezliekal aj cyklonohavice za ine na beh, pretoze som si nevedel predstavit bezat s "vlozkou" medzi nohami
Veru aj mňa by zaujímali tipy, lebo môj sen je raz ísť na triatlon. Plávanie, cyklistika a ani beh by nemal byť problém, len nemám na všetko profi oblečenie , budem musieť nejako kombinovať!
Myslíte, že čo sa týka plávania majú šancu aj prsiary? Prsia mám lepšie (teda lepšie mi idú) . Tiež ma už napadla myšlienka niekedy si to skúsiť. Je to krásny šport. 3 in 1
hm...aj tato tema tu je?
aspon ju dokoncim...
...tych pretekov som sa napokon nezucastnil, nie, ze by som nechcel, ale dal som prednost inej, cisto bicyklovej aktivite, ktora sa konala v rovnakom case na uplne inom mieste, takze sa to stihat nedalo, mozno v buducnosti...a mam informacie, ze drviva vacsina zucastnenych (niekolko tisic) ak nie vsetci, pouzili na plavanie neopren...vraj to pri plavani trosku pomaha
co sa tyka prsiarskeho sposobu, myslim, ze nie je velmi vhodny na triatlon, mam pocit, ze triatlonisti pri plavani nohy setria a vobec nepouzivaju sestkopovy kraul...a to praca noh pri sposobe kraul sa podiela mozno 20-imi % na celkovom vykone, pricom pri sposobe prsia je to az 40%, opravte ma, ak sa mylim....ale na druhej strane sa da plavat hociako, len je to asi neefektivne, preto sa to nepouziva...inak pri starte tisicky (a viac) ludi si nejako velmi plavanie ani predstavit nedokazem, skor je to boj o to, ako sa co najrychlejsie bez ujmy dostat na druhy breh
samozrejme, da sa to odplavat aj prsiami - ked nestartujes v kategorii Elite, nikto sa nad tym nebude ani zamyslat - preto je lepsie ist na nejaky masovejsi triatlon, kde je Open kategoria (tento rok napriklad triatlon v Cunove) alebo, ak pojdete na kros triatlon, tam v kategorii Open plavaju prsia skoro vsetci, lebo vacsina z tych ludi potrebuje plavanie len "prezit" a ich najsilnejsou disciplinou je horska cyklistika..
dotm, je pravda, ze na zaciatku je to ako "medzi piranami", ale po par zaberoch si kazdy najde svoje miesto v zavislosti od svojho tempa a je to v pohode..
Na Orave sa chystá nové triatlonové "horské" podujatie s názvom Oravaman.
Parametre: plávanie 2km na Liptovskej Mare (4 kolá s výbehom na breh), cyklistika 55km s cca 1300 m prevýšením a beh 10 km s cca 600m prevýšením.
Dátum konania: 22.-23.7.2011.
Ak má niekto záujem, tak viac informácií nájde na http://www.oravaman.info/
Cawte chalani, chcel by som tento rok vyskúšať H-triatlon Senica. Neviem viac vecí čo a ako, ale jedna najhlavnejšia. Na plávanie by som si dal plavky a teraz vyleziem s vody do depa a chcel by som si dať bežecké gate na bike a beh, ale ako ? bývajú tam dáke búdky na prezliekanie aby som tam nebehal nahý ? lebo si neviem predstaviť bežecké elasťáky na mokré plavky. Ako to robíte vy ?
RaBa: keďže je to za kopcom, nemôžem si to nechať újsť. Prihláška už dávno vyplnená, hádam za 7 hodín dorazím do cieľa Dokonca ide aj žužu, ale tá ma štafetu.
Podla mna nie je vobec odveci - staci si precitat, co vsetko v tom mas zahrnute. Na ten startovy balicek je to este aj lacne.
04/05/11 21:18
ŠTARTOVNÉ: Prichádza nám viacero sťažností ohľadom výšky štartovného, ktoré je 40 eur. Vieme, že je to veľký peniaz, hlavne keď ide o prvý ročník, nuž ale za túto sumu od nás dostanete: pekné tričko s logom pretekov, drevené a keramické predmety na pamiatku, poistenie v deň pretekov, certifikát o absolvovaní pretekov, účastnícku medailu s logom pretekov, 2 krát kvalitnú večeru v podobe švédskych stolov, prepravu pretekárov, batožiny a bicyklov zo Zuberca na štart pretekov a z cieľa naspäť do Zuberca, kvalitné občerstvenie na trati a v cieli, plaveckú čiapku, opasok Triaxx so štartovným číslom a Vašim menom, CD s fotkami a DVD dokument, ktoré Vám zašleme poštou po ich spracovaní. Traja najlepší pretekári v každej kategórii dostanú hodnotné sklenené poháre s logom pretekov a vecné ceny.
Existuje viacero pretekov, kde zaplatíte za štartovné 15-20 či 30 eur (aj 50 a viac) a často krát dostanete len tričko a nejakú klobásku alebo guľáš. Za Vašu účasť na pretekoch sa Vám chceme čo najviac odvďačiť. Naším cieľom je pripraviť pre Vás kvalitné a bezpečné preteky, na ktorých absolvovanie budete radi a s hrdosťou spomínať.
mohli aspon spravit dve ceny...jednu eko pre tych, ci nepotrebuju tie hovadiny (okrem obcerstvenia) ale chcu si len zasutazit... a ti, co chcu toto vsetko, nech si teda priplatia...
S tym suhlasim. Ja som tiez zastancom toho smeru, ze organizacia ma byt o zabezpeceni zakladnych veci a vsetky "benefity" maju byt za priplatok. Hlavne na Slovensku, kde su ludia na cenu obzvlast citlivi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pri mojom prvom triatlone som dokonca prezliekal aj cyklonohavice za ine na beh, pretoze som si nevedel predstavit bezat s "vlozkou" medzi nohami
pozeram, ze pred rokom sa tu rozbehla celkom slusna debata o triatlone
potrebovala by som nejake tipy na trening
aspon ju dokoncim...
...tych pretekov som sa napokon nezucastnil, nie, ze by som nechcel, ale dal som prednost inej, cisto bicyklovej aktivite, ktora sa konala v rovnakom case na uplne inom mieste, takze sa to stihat nedalo, mozno v buducnosti...a mam informacie, ze drviva vacsina zucastnenych (niekolko tisic) ak nie vsetci, pouzili na plavanie neopren...vraj to pri plavani trosku pomaha
co sa tyka prsiarskeho sposobu, myslim, ze nie je velmi vhodny na triatlon, mam pocit, ze triatlonisti pri plavani nohy setria a vobec nepouzivaju sestkopovy kraul...a to praca noh pri sposobe kraul sa podiela mozno 20-imi % na celkovom vykone, pricom pri sposobe prsia je to az 40%, opravte ma, ak sa mylim....ale na druhej strane sa da plavat hociako, len je to asi neefektivne, preto sa to nepouziva...inak pri starte tisicky (a viac) ludi si nejako velmi plavanie ani predstavit nedokazem, skor je to boj o to, ako sa co najrychlejsie bez ujmy dostat na druhy breh
dotm, je pravda, ze na zaciatku je to ako "medzi piranami", ale po par zaberoch si kazdy najde svoje miesto v zavislosti od svojho tempa a je to v pohode..
http://live.ironmanlive.com/Event/Ford_Ironman_World_Championship/events/ironman/worldchampionship/?show=tracker&rid=261&year=2009
Parametre: plávanie 2km na Liptovskej Mare (4 kolá s výbehom na breh), cyklistika 55km s cca 1300 m prevýšením a beh 10 km s cca 600m prevýšením.
Dátum konania: 22.-23.7.2011.
Ak má niekto záujem, tak viac informácií nájde na http://www.oravaman.info/
www.mtbiker.sk/clanky/reporty/1285/sastinska-hadzana-2010.html
ŠTARTOVNÉ: Prichádza nám viacero sťažností ohľadom výšky štartovného, ktoré je 40 eur. Vieme, že je to veľký peniaz, hlavne keď ide o prvý ročník, nuž ale za túto sumu od nás dostanete: pekné tričko s logom pretekov, drevené a keramické predmety na pamiatku, poistenie v deň pretekov, certifikát o absolvovaní pretekov, účastnícku medailu s logom pretekov, 2 krát kvalitnú večeru v podobe švédskych stolov, prepravu pretekárov, batožiny a bicyklov zo Zuberca na štart pretekov a z cieľa naspäť do Zuberca, kvalitné občerstvenie na trati a v cieli, plaveckú čiapku, opasok Triaxx so štartovným číslom a Vašim menom, CD s fotkami a DVD dokument, ktoré Vám zašleme poštou po ich spracovaní. Traja najlepší pretekári v každej kategórii dostanú hodnotné sklenené poháre s logom pretekov a vecné ceny.
Existuje viacero pretekov, kde zaplatíte za štartovné 15-20 či 30 eur (aj 50 a viac) a často krát dostanete len tričko a nejakú klobásku alebo guľáš. Za Vašu účasť na pretekoch sa Vám chceme čo najviac odvďačiť. Naším cieľom je pripraviť pre Vás kvalitné a bezpečné preteky, na ktorých absolvovanie budete radi a s hrdosťou spomínať.