Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Neviem co sa to tu uz spominalo ale zaujimalo by ma co robite ked sa vratite v zime z vyjazdu.Ja som prave dosiel a isiel som asi po 10Cm snehu vsetko zasrate a potom som to len pozmetal s metlickou retaz uterel premazal a stacilo.Je to dostacujuce?Ake nasledky ma zima na bike?
Zobraziť komentár 17.12.2005 - 14:45:41
00
Caw.Myslim ze to stací,aj ked na snehu zachvílu odpališ reťaz a šaltér...viem o čom hovorím.
Zobraziť komentár 17.12.2005 - 15:52:51
00
Zalezi ci jazdis po cistom snehu alebo po tych nasolenych srackach. Aj ked cisty sneh je relativny pojem. Ked vonku mrzne a sneh je cisty, celkom staci trochu poometat bike, zbytok snehu nechat roztopit a vysusit handrou. Hlavne to treba poriadne namazat. Ja ho aj tak radsej po troch styroch takychto pouzitiach radsej poriadne vycistim.
Zobraziť komentár 18.12.2005 - 20:05:07
00
a do akej hlbky idete pri tej ociste biku ? ja akurat tak prestriekam s teflonom retaz, cheknem prehadzovacku ale inak moc toho neriesim...
Zobraziť komentár 18.12.2005 - 21:56:38
00
po slanzch cestach nejaydim, jedine ked prechadzam cez cestu.Namastim retaz po kazdej jazde.Dufam ze to bike prezije:-)
Zobraziť komentár 19.12.2005 - 08:56:37
00
no, ked najazdis po (nielen nasolenych ale aj) "chemickych" cestach taq to chce viac udrzby. inak staci dostat dole sneh a namazat.

to geroy: co stoji ten teflon?
Zobraziť komentár 20.12.2005 - 15:26:11
00
skuste radsej olej finish line - cross country (zeleny) a zarucujem ze ho ten sneh urcite nezmyje
Zobraziť komentár 20.12.2005 - 20:57:08
00
no zalezi ake velke balenie...ale najmensie tusim 125ml asi 180Sk
a je to teflonovy sprej taky cerveno-cierny obal
Zobraziť komentár 20.12.2005 - 23:27:11
00
naco su dobre tie spreje?nestaci normalny olej(na siace stroje a bicykle)alebo z auta?Ja pouzivam taketo a problemy nemavam.Hrdzu som este na retazi nevidel.
Zobraziť komentár 21.12.2005 - 13:04:50
00
no to by bolo uz neskoro keby si videl hrdzu :) ani nehrdzava a sucha retaz nie je prijemna ;) pouzivaj co chces ak to funguje a chvilu ti to tam vydrzi, niet nad osobnu skusenost...
Zobraziť komentár 21.12.2005 - 19:44:25
00
Napriklad reťaze do triedy Shimano LX chytia hrdzku velmi rychlo.Ak niekto použiva klasicke oleje ako pisal JAro zvyčajne to tam len kebzý a kazetu pod nánosom bordelu ani nevidí.Pekne to posobí ako zmeska na ***** a samozrejme ide ruka v ruke aj s funkčnosťou radenia, životnosti reťaze atď..Často používaný je napríklad olej TF2, GT85 a CHain star ktorý sa robí trebárs aj vo verzii extrem.
Sneh, voda sa dostáva častejšie aj to boudenov čo si tiež zasluhuje častejšie prečistenie a premazanie.Brzdové gumičky sa v takom polozimnom počasí taktiež rýchlejšie zoderú, nehovoriac o tom že funkčnosť V brzdy je nestabilná.
Zle nasadené alebo poškodené prachovky na vidlici tiež vedia urobiť galibu.
Po výraznejšom jazdení počas zimy sa oplatí na jar skontrolovať aj náboje/hlavne zle utesnené nižšej triedy/.
A len taká extrem pikoška. Pred nedávnom som po sneho-blatovej jazde cca 55Km čistil bike/rozoberal/ 10 hodín.
Vela zdaru a zážitkov v zime na biku Vám želá Turbi.
Zobraziť komentár 22.12.2005 - 16:54:04
00
No ako vidim mame tu vela vyskoko kvalifikovanych odbornikoc z kazdej oblasti.Ja nejazim nejaky freeride po polmetrovom snehu takze nehrozi aby som nevidel kazetu pod nanosmi snehu a ty si masti bike cim chces ked ti to pomaha.Nemusis hned vypicovat vsetko co je ine ako mas ty.Takych mam najradsej.
Zobraziť komentár 22.12.2005 - 17:08:03
00
to JAro, myslim ze od vypicovania to malo daleko, skratka len opisal vyssi level udrzby aky si ty (a aj ja a asi aj dost inych) ochotny prevadzkovat...ja mam napriklad na biku este blato z leta a to hned v troch nastrekoch :) ale funkcne casti su osetrene a funkcne a to mi staci....
Zobraziť komentár 22.12.2005 - 20:57:14
00
dobre no presvedcil si ma.Ja mam tiez este od leta spinu.Ale nejde to moc dole a vodou bike neumyvam len na sucho vycistim potrebne casti
Zobraziť komentár 23.12.2005 - 17:17:28
00
tiez musim priznat, ze sa spravam k svojmu biku macossky...pohybujuce sa casti sa snazim udrzat v relativnej cistote.... a ked uz je to vsetko naozaj na p... tak to odnesiem zlatych chalanom v servise...ktory mi to pekne vygruntuju.... akoze 10 hodin stravit cistenim biku, ty kokso...to si si ho cely rozlozil...odfotil sa osobne s kazdou jednou suciastkou a potom to dal spat dokopy ???
Zobraziť komentár 23.12.2005 - 18:16:31
00
keyboard_arrow_up