ešte šťastie že náš beagel od malička nemá problém s delobuchmi každoročne ho sleduje s nami cez otvorené okno alebo z balkóna tak isto prechádzky celý december vonku niesú problém... on si ňuchá svoj svet a má v paži že okolo niečo trieska
nezávidím nikomu koho pes má strach z ohňostroja...
priatelkina Akita inu má panický strach z ohňostroja... pri každej búrke a každom dlhšom ohňostroji sama zalezie do pivnice na svoj vankúš a tam sa schúli.....
mali sme kedysi vlčiaka, býval úplne v pohode a na staré kolená mu preplo, pri každej búrke alebo inej rane začal robiť cirkus, potom som mal stavača, s počiatku bol tiež v pohode a potom začal mať panický strach, na silvestrea musel byť "zdrogovaný" aby to nejak zvládol. podľa mňa to u niektorých psov spúšťa nejaký zážitok, že napríklad po ňom vystrelil polovník alebo čo... teraz mám stavačku, ktorá bola polovne vedená u predchádzajúcich majiteľov.. takže tá sa rany nebála, ale už tiež u nej pozorujem, že ju to vyrušuje a má tendenciu sa viac túliť, takže toho roka som ju zavrel do domu, nech tú vojnu nejak prežije, lebo tu boli rany takmer 24h v kuse... ani si neviem predstaviť čo robí na silvestra divá zver... za mňa by som to všetko zakázal predávať a používať, nech si niekde v meste spravia profi ohňostroj a vybavená vec.. sem do hôr a CHKO to absolútne nepatrí.
Problem je aj to ze kazdorocne su uz tie rany silnejsie ..oproti tomu co bolo pred 10r je to nasobne si!nejsie..ved uz to bucha tak ze sa okna ttrasu a pod ked to chcu predavat tak jedine s nejakou max gramazou aby tie supy neboli take lebo zakazat uplne sa to asi nepodari.. Ale zdalo sa mi ze v ba to bolo jemne menej ako min rok...
moja vlciacka behala po zahrade a tesila sa z ohnostroja, fakt to zvlada od mala uplne v pohode, uz treti rok som ju na noc zatvaral do domu a cuduje sa preco, ked ideme von na potrebu, tak sa vytesuje a nechce sa jej dnu zle su iba tie mega supy, neviem naco to susedia kupuju, ziadny efekt len sprosta rana
Určite je to o zvyku... Veď si predstavte, že policajný pes by sa pri výstrele od strachu posral.
Rovnako vojaci pred rokmi, keď sa ešte používali kone. Museli ich naučiť nebáť sa streľby a kanonády. Ešte aby sa pri jazdeckom útoku polovica koní splašila po prvom výstrele.
Určite je to o zvyku... Veď si predstavte, že policajný pes by sa pri výstrele od strachu posral.
Rovnako vojaci pred rokmi, keď sa ešte používali kone. Museli ich naučiť nebáť sa streľby a kanonády. Ešte aby sa pri jazdeckom útoku polovica koní splašila po prvom výstrele.
A mas predstavu kolko psov / koni neprejde z tohto dovodu policajnym vycvikom?
presne tak....a tak isto velké množstvo kôli tomu neprejde výcvikom na vodiaceho psa.. vodiaci pes sa nesmie nechať rozptyľovať ani ludmi ani zvukmi....a hlavne... nesmie sa báť...
JoKo tak daj potom vediet co si zistil. Tiez mam znameho co je psovod, mozme porovnat info. Zatial som si dovolil dohladat info od fundovaneho na tuto temu:
"dopĺňa ppráp. Jurko. Sú aj takí, ktorí sa na túto prácu nehodia. Približne štvrtina z odobratých potencionálnych psích "policajtov" nemá fyzické alebo povahové schopnosti potrebné pre túto "profesiu". Takí sa vracajú do chovnej stanice."
1/4 je o dost mensie cislo ako sa tak vseobecne prezentuje. Ked si zoberiem co ja mam info tak na sidliskach ma panicky strach takmer kazdy jeden pes. U nas na dedine je to raz za cas dajaky. Podla mna aj trening na hlucne zvuky (cirkularka, traktor, zbijacka a pod.) od malicka robia dost vela.
Ono bral by som do uvahy aj fakt, ze oni si vyberaju z chovnych stanic kde uz byva niekolko generacii sluzobnych psov cize asi maju aj vyssie predispozicie na urcitu odolnost voci tymto vplyvom.
1/4 je o dost mensie cislo ako sa tak vseobecne prezentuje. Ked si zoberiem co ja mam info tak na sidliskach ma panicky strach takmer kazdy jeden pes. U nas na dedine je to raz za cas dajaky. Podla mna aj trening na hlucne zvuky (cirkularka, traktor, zbijacka a pod.) od malicka robia dost vela.
Asi si zabudol na fakt, že Yorshire ani maltezák nie sú chovné plemená pre služobné psi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nezávidím nikomu koho pes má strach z ohňostroja...
priatelkina Akita inu má panický strach z ohňostroja... pri každej búrke a každom dlhšom ohňostroji sama zalezie do pivnice na svoj vankúš a tam sa schúli.....
aj tak sa skoro zblaznil do polnoci
A mas predstavu kolko psov / koni neprejde z tohto dovodu policajnym vycvikom?
Ak nezabudnem, tak keď stretnem kamaráta psovoda u policajtov, opýtam sa.
"dopĺňa ppráp. Jurko. Sú aj takí, ktorí sa na túto prácu nehodia. Približne štvrtina z odobratých potencionálnych psích "policajtov" nemá fyzické alebo povahové schopnosti potrebné pre túto "profesiu". Takí sa vracajú do chovnej stanice."
Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/4489842/kym-sa-zo-stenata-stane-dobry-policajny-pes-trva-to-tri-roky-vtedy-je-vyzrety-po-psychickej-i-fyzickej-stranke.html#ixzz4VA1jevzL
Asi si zabudol na fakt, že Yorshire ani maltezák nie sú chovné plemená pre služobné psi