astro: čítačku mám aj ja, ale vyzerá to, že nič (čip môže "odmigrovať" alebo sa znehodnotiť - znalý prvého bodu, prehľadal som celý "predok" psa)
26.03.2016 - 12:18:55
00
skús napísať na: http://www.magyar.vizsla.sk/index.php
26.03.2016 - 12:32:47
00
Už je doma.
26.03.2016 - 13:36:24
06
Odkiaľ sa zatulal/a?
26.03.2016 - 13:40:43
00
Sorry, že zneužívam tému. Dôvodom je, že ma nebaví, ako obec Radošovce vydáva protizákonné a diskriminačné VZN. Jedná sa o menovitú špecifikáciu nebezpečných plemien psov a podmienok ich držania, chovu v obci, ako aj 5-násobnej výšky vyrúbenej dane (viď. foto). K dnešnému dňu je účinný Zákon č. 282/2002 Z.z., kde je špecifikovaný pojem nebezpečný pes a napriek dlhoročnej snahe (hlavne poslancov Smer-SD) sa nepodarilo presadiť menovitý zoznam plemien ani nebezpečných ani so sprísneným držaním, čo sa im podľa môjho názoru ani nepodarí. Som presvedčený, že tieto návrhy, ako aj VZN našej obce vytvárajú (sorry za slová) kynologicky negramotné subjekty, ktorí si niekde niečo iba čiastočne prečítali, naviac do VZN napísali aj s chybami. Som zástanca pojmu, že neexistuje nebezpečný pes, len nebezpečný majiteľ psa a najviac ma zaráža plemeno Rhodesian Ridgeback. Kto pozná toto plemeno, vie o čom hovorím. Vznik tohto omylu bol v Nemecku, kde ho dali na zoznam, lebo lovil levov. Následne ho zo zoznamu museli stiahnuť. Predpokladám, že p. poslanec NR SR tento DE zoznam čítal a opísal, bez toho, aby mal čo najmenšiu znalosť o pracovných, sociálnych a povahových vlastnostiach plemien. Obávam sa následku VZN u neznalého obyvateľstva, nakoľko ak si prečíta v zozname akékoľvek plemeno a niekto ho na dedine chová, bude predpojatý voči zvieraťu ako aj voči jeho majiteľovi. Nechcem si predstaviť možné následky....

Zaráža ma, že všetky VZN obcí pred vyvesením nekontroluje im nadriadený orgán, ktorý sa ozaj vyzná v platnej legislatíve, nakoľko (absurdita) v zmysle zákona môžu byť obecné zastupiteľstvá zložené aj z takmer negramotných členov.

Prílohy:

Dane 2007.jpg
Dane 2007.jpg 117.14 KiB thumb_up0thumb_down

Držanie a chov 2016.jpg
Držanie a chov 2016.jpg 180.88 KiB 2 thumb_up0thumb_down

26.03.2016 - 15:11:43
00
To VZN je totálne protizákonné, treba dať prokuratúre podnet na jeho zrušenie.
RR levy "nelovil", je to durič... taký bígl do savany. Žiadny lovecký pes neloví (teda, okrem chrtov), iba stopuje/signalizuje/prináša a tak dále.
Know-how že ako ďalej sme kedysi diskutovali na dogforum.sk.
Kks... ten bod 4. v tom druhom... v takom Rakúsku by už za to bola basa.
26.03.2016 - 16:24:34
00
Áno je to durič, len som v krátkosti citoval odôvodnenie, ktoré bolo "onehdá" v DE. Tomu podnetu sa už nedá vyhnúť. Obe VZN už sú nachystané.
26.03.2016 - 16:29:52
00
Chcem vidiet ako mi niekto ukaze prstom na nejakeho z tych psov a povie toto je doga. Alebo toto je CSV. Myslim, ze je to nevymozitelne. Ja som do danoveho priznania napisal plemeno orech aj ked mam takmer cistokrvneho malamuta
26.03.2016 - 18:33:19
00
Ja som po vyrúbení dane namiesto 3,33,- na 33,- poslal na OÚ manželku, ktorá si nechala ukázať prihlasovacie lístky a pred zamestnankyňou OÚ ich roztrhala na minder-p...č a hodila ich do koša s tým, že sa ospravedlňuje a nevie ako sa to mohlo stať. Vypýtala si nové, že ich znova vyplní a napísala kríženci neznámeho pôvodu. To nové VZN z februára tohoto roku ma už poriadne vytočilo, nakoľko RR chovám už x-rokov a o ich sociálnych, osobnostných a (t.č. moderný výraz) psychologických vlastnostiach by som mohol napísať pekne dlhý článok. Proste ma irituje, ako nejaké absolútne nefundované indivíduá v očiach verejnosti znevažujú a klamlivo sa vyjadrujú o plemene RR, ktoré je absolútne jedinečné, čo je dôvodom, že boli, sú a pokiaľ budem vládať tak vždy budú právoplatným členom našej domácnosti a nie psom, ktorého chovám a vlastním (vždy dvaja-ve spolu). Pri obmedzení chovu menovitých plemien psov, s dnešným už samozrejme čipovaných psov a s preukazom pôvodu (kerka) budeš ťažko tvrdiť, že je to orech...
26.03.2016 - 18:46:42
00
no comment ku tomu VZN, dovolim si len ku RR: viem o niekolkych pripadoch, kedy ridgeback napadol cloveka. dokonca niekolkorocny "gaučák" napadol svoju panicku. 19 stehov na hlave a bola rada, ze sa to skoncilo len tak. vsetko mam z prvej ruky, takze ziadne legendy. p.s. osobne nic proti tomuto plemenu nemam a som dlhorocny psickar. ;)
26.03.2016 - 19:50:09
00
VZN nemôže v žiadnom prípade ísť "nad zákon" a zavádzať "prídavné" obmedzenia a takéto *****.
Vyzerá to, že nad BSL (vymýšľaním "agresívnych", "bojových" a podobných nezmyslov) sa ide zmráknuť, teraz v AUS to vyzerá na federálny repeal, v USA sa priamo White House vyslovil proti, no a keď sa začnú žaloby o náhradu škôd, vrátane nemajetkových - nie jedna samovražda bola v súvislosti s "úradne vymoženým" zabitím člena rodiny - tak budú mať antipsi krušné časy a daňoví prdplatníci sa im isto poďakujú.
SVK konšeli sú všeobecne cháska tvorená bohorovnými ***** s nulovým právnym povedomím, priam až právnym bezvedomím, chlemtajúca predsudky a ***** vediaca o niečom ako "scientific evidence".
briko: stať sa môže všeličo, napr. ťa môže zadrbať aj vlastný potomok, robil potom tomu psovi niekto napríkad CT/MRI hlavy, či nemal napr. mozgový nádor? lebo všetko, vrátane tzv. napadnutia, má svoju príčinu, ale tá je v 90 % v idiotskom handlingu, 9 % zdravotné dôvody a to zvyšné 1 % je, že občas je aj pes rodený zmrd (ale to by sa neprejavilo po X rokoch)
keby sa príčiny tzv. napadnutí reálne vyhodnocovali, to by sme sa dozvedeli veci (z ktorých by antipsi neboli potešení)

Mňa dnes potešilo, že po návrate vyššie spomenutej vyžly majiteľovi sa mi doniesla ešte správa, že pri Viničnom odchytili borderáka, ktorý sa tam schovával v kríkoch, pochudnutý, krívajúci a keď checkli čip a kontaktovali majiteľa, ukázalo sa, že sa našiel hafan, ktorého pravdepodobne ukradli pred 2 rokmi... majiteľ si myslel, že si srandu robia... chlpáč už je doma. Byť majiteľ, asi by som sa musel riadne ožrať (nehovoriac o spotrebe vreckoviek) :) (viem o prípade, že takto našli nejakú fenku niečoho bulloidného v ČR po vyše 5 rokoch, ktorá pochádzala z východného Slovenska).
A to sa našli "priatelia zvierat" čo proti čipom brojili...
26.03.2016 - 19:53:41
01
@tulenik, urcite moze. ide ale o viacej psov z rozlicnych chovov. bavil som sa vtedy o tom s kamoskou veterinarkou a dlhorocnou kynologickou, a ona vravela, ze je takychto pripadov strasne vela. ze RR je skratovy pes a uplne nevhodny pre neskusenych psickarov. toto plemeno tiez dost utrpelo pred cca 20 rokmi, ked bolo v BA popularne kvoli vysokej cene.
26.03.2016 - 20:09:57
00
Ja nebránim plemeno RR, ale ako tulenik napísal, je totálna *****....na špecifikovať nebezpečné plemeno. Od roku 2004 sa touto problematikou zaoberá celá Európa, stále im to padá a ozaj to momentálne vypadá na absolútny koniec tohoto snaženia o špecifikáciu plemien. Mňa ozaj serie, ako VZN naozaj porušujú právne normy, ktoré sú im hierarchicky nadradené, teda už podľa Ústavy SR ich nemôžu porušovať. Pochopím, keď sú v obecnom zastupiteľstve osoby bez akéhokoľvek právneho vzdelania (ale Občiansku náuku asi mali), no ak sú tam aj promovaní právnici.... A to nehovorím o VZN ohľadne psov, ale o VZN obcí vo všeobecnosti. Sorry, ale strašne ma tento prístup vytáča.
26.03.2016 - 20:10:51
01
Skús pohľadať howto na "čo s tým" niekde začínajúc týmto threadom:
http://dogforum.sk/viewtopic.php?f=16&t=13509
v zásade ale platí, že kým to nenatrieš miestne príslušnej okresnej prokuratúre a tá to nezruší, tak si na základe toho na teba bude mestapo vyskakovať.
A ten istý postup platí naozaj všeobecne ;)
26.03.2016 - 20:16:58
00
RR necvakne, ale fakt potrebuje skúsenú ruku, lebo sa pokazí a bude Alfa. Naozaj neexistuje v SR a ČR jediný zdokumentovaný nevyprovokovaný či bezdôvodný útok na človeka. "DURIČ celou povahou". Pozdravuj veterinárku. PS: tiež viem, ako sa dvaja RR medzi sebou bili a majiteľka sa ich pokúsila oddeliť.... , neznášal som to obdobie, že RR je imidžovka.
26.03.2016 - 20:18:51
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up