takuto temu som tu dako nenasiel, a kedze ja mozem aj vinko, radsej nez tvrde, tak zakladam
bol som akurat nieco na kostovku zohnat
inac ak mate tip na nejake vinarnicky/vinoteky tak sem s nimi
v matysaku pri stanici chceli rusit archivne vina, tak tam uz budu len take beznejsie, skoda
Táto téma už nejak nežije, tak ju skúsim trochu oživiť . Väčšinou síce pijem naše a Moravské vína, no po asi 7 rokoch čo som ho pil, som si chcel pripomenúť toto Francúzske, viacerí budú určite poznať aspoň názov z pesnička od M.Tučného o báječnej ženskej
áno chýba , ja som to víno kupoval v kauflande v akcii za 9 €, normálne stojí nejakých 13 €, ale raz som ho už pil a chutilo mi, aj keď niečo takéto si kúpim skôr výnimočne, preferujem naše vína a keď chodíme na koštovky na Moravu, tak odtiaľ si vždy donesiem pár flašiek
ale myslím, že s Francúzom budeš spokojný , rád by som si niekedy kúpil toto http://www.vinomatysak.sk/nase-produkty/prestige-oak-wood-camerlon-2011/ perfektné víno, raz som koštoval u kamoša, nie je síce najlacnejšie, stoji okolo 16 € ale tak k narodkám, alebo nejakej príležitosti by som si ho doprial, ak ho teda niekde zoženiem, v nejakej vinotéke, alebo priamo od Matyšáka
Táto téma už nejak nežije, škoda. Pridám fotky vína čo som si priviezol z Moravy, z Blatnice z víkendovej koštovky. Vína mali fantastické, klobúk dole pred všetkými vinármi . Na lepšej koštovke som ešte nebol a zas som si našiel pár špecialít, ktoré som ešte nepil, napr. odroda silvánske červené o ktorej som ani netušil, že existuje, poznal som len zelené
No ani som nevedel, že tu máme aj takúto tému
Dúfam, že sa to tu trošku rozhýbe.
Ako prvé pridám jedno najstaršie čo mám. Inak všetke vína skladujem v pivnici, len toto jedno mi zatiaľ stojí
nejaký ten rok dva tri .... v chladničke
Téma je tu dlho, no nie je moc aktívna...škoda. Ja už väčšinou nakupujem na vinárskyh akciach-degustáciach, najmä na Morave, to je pre mňa naj oblasť na víno, ale samozrejme aj u nás sa dajú kúpiť kvalitné vína. Ale ideálne keď okoštuješ a nekupuješ mačku vo vreci . Aj Topolčianky majú dobré vína, ako ktoré, záleží aj od ročníka, asi ako pri všetkých vínach.V supermarketoch už kúpím len z núdze, lebo to skladovanie je niekedy dosť cítiť.AdMich máš aj niečo vyhliadnué, čo by si chcel kúpiť, teda aspoň orientačne, suché, sladké, biele, červené, prípadne konkrétne odrody? Niečo som od nich popil, tak možno by som ti vedel niečo poradiť, aj keď je to subjektívna záležitosť
Ja som zvyknutý na víno z Moravy, z Čejkovických templárskych sklepov. Dnes som v našom obchode pozeral na ich asi štyri fľašky a nie každé víno je z Moravy. Dve boli z Moravy ale dve mali vzadu takým menším písané : víno pôvodom z Maďarska, pôvodom z Rakúska. Takže treba dobre čítať.
No tie templárske sklepy...už som sa viac x v tom víne sklamal, odvtedy ho nekupujem, ale ako som písal, boli to vína zo supermarketu, ale aj tak mi to prišlo dosť priemerné až podpriemerné víno. Niečo celkom iné je, keď prídeš nejakému dobrému vinárovi do sklepa. Napr. v Moravskej Novej Vsi je tých dobrých vinárov celkom dosť, jedny z naj pán Rajský, Glos,...je ich viac, najlepšie prísť niekedy na akciu do otvorených sklepov, buď na jar, prípadne aj na jeseň na mladé vína. Veľmi dobré víno mali aj v Blatnici pod Sv. Antonínkem,-to je oblasť na rizling, teda najmä rýňak, ten tam majú skvelý. Tento rok som bol aj v Pavlove- Oblasť Pálava. Samozrejme som tam pálavu vyskúšal a lepšiu som nikde nepil. Určite sa oplatí navštíviť. Ak chce niekto tip na kvalitné vína z Moravy, môže pozrieť napr. tu http://www.palavskagalerievin.cz/ samozrejme sa tam dá dohodnúť aj degustácia
Veď pite kludne aj moravské vína ale v rámci malokarpatskej oblasti treba prekoštovať napríklad Repa winery, Janoušek, Purus, Skovajsa, Dubovský a Grančič, Karpatská perla, Tóth, Hubinský, Vinkor a atď. Ale chápem, že kto to berie povrchne tak je ľahšie nakúpiť niekde na pol ceste alebo kdekoľvek trebárs Topolčianky. .)
Kartpatskú perlu, niečo od Graniča, určite aj niečo iné z Karpát som pil, sú to dobré vína. No Topolčianky by som tiež celkom neodcudzoval, aj keď viem , že niektorí to berú ako niečo podradné . Samozrejme kto má takú obrovskú produkciu, sa asi kvalitou nevyrovná menším vinárom, ale tiež sa tam dajú nájsť veľmi dobré vína. Bol som tam viac x na degustácii, je fakt, že väčšina tých vín je dosť priemerných,, ale nájdeš tam aj kvalitné vína. Aj keď samozrejme, každý vníma pojem kvalita trochu inak . Chcel som už dávnejšie ísť na Malokarpatskú vinnú cestu, no cena lístka 50 € ma akosi odrádza, aj keď viem, že polovica je na nákup vína, no aj tak sa mi to zdá dosť. Skôr by som možno šiel na nejakú menšiu akciu, nie takúto mäsovku. Ale aj v Inchebe na veľtrhu cestovného ruchu, bolo viac vinárov z Karpát a vína majú dosť dobré
Malokarpatsku vinnu cestu nepreferujem a nie kvoli vstupnemu /a nemyslim si ani ze je vysoke/ a preferujem lokalnejsie akcie na ktorych lepsie zdegustujes a v pohode zmapujes, pripadne to aj presvihnes. 😀 Senkvicke pivnice, Modranske pivnice, Viechy, Chute Malych Karpat su akcie ktore by som odporucil.
PS Topolcianky neodsudzujem ale urcite ich nebudem preferovat a odporucat vo vseobecnosti.
Turbi súhlasím, tiež ich nepreferujem, no občas si niečo od nich kúpim, teda najmä to čo poznám, mám od nich pár obľúbených ale preferujem skôr kúpu vína na degustáciach a rád skúšam najmä niečo čo som ešte nepil, vždy si nájdem pár odrôd, prípadne nejaké cuvečko čo som ešte nepil. A tiež mám radšej skôr menšie akcie, niečo ako spomínaš, by som niekedy rád vyskúšal. Tie oblasti nepoznám. U mňa Morava aj preto, lebo mám v Hodoníne kamoša a stretneme sa väčšinou len tam, tak 1-2 x do roka . Ale určite uprednostňujem naše a Moravské vína pred týmy zahraničnými. Myslím, že naši vinári sa vo svete nestratia
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
btw na tom sude na kapustu ti na vrchnaku chyba uchytka?
Dúfam, že sa to tu trošku rozhýbe.
Ako prvé pridám jedno najstaršie čo mám. Inak všetke vína skladujem v pivnici, len toto jedno mi zatiaľ stojí
nejaký ten rok dva tri .... v chladničke
PS Topolcianky neodsudzujem ale urcite ich nebudem preferovat a odporucat vo vseobecnosti.