ZDravím páni, je u niekto kto sa trochen vyzná do noťasov? Stolový PC pomaly a isto odchádza tak ma to núti obzerať sa už po inej "mašine" hehe. Chcem prejsť na notebook. Používať ho budem do školy, mal by zvládnuť trošku náročnejšie programy, prácu s videom..hrať sa na ňom extra neplánujem. Ťahá ma to k značke asus, ale asi iba preto, že pomaly svieti na každom rohu
Cena je cca 400€ +-30e
Bez OS
Nebudem vytvarat novu temu. Mam so svojim nb taky problem, ze monitor svieti nacierno, ale ked ho pripojim cez telku, tak tam je vsetko ok...mam integrovanu grafiku nvidia 7150. Pocitac som uz mal skor rozobraty, lebo som si myslel, ze mi odchadza displej, ale dal som druhy a tyzden to islo a teraz je to zase v pecku...neviete co s tym moze byt? Vdaka
Moze to byt kondenzator. Klasicke znaky su, ze sa ti monitor bud dlho zapina alebo sa rovno nezapne vobec. Pred tyzdnom mi odisiel kondik na mojom starsom LCD monitore. Po rozobrati bolo viditelne vytekanie elektrolitu skrz tu hornu ciapocku na nom. Kupil som nove podla starych a kvalitne prepajkoval. Monitor fici ako novy.
Akurat moj problem je v tom, ze monitor ako taky je v poriadku...zapne sa, ale svieti len nacierno (vidno to, ked je tma, ze svieti). Skusal som aj poodpajat kabliky, co z neho vychadzali a nijaky problem v kontakte nebol...mam uz druhy monitor (prvy som vymenil pod domnienkou, ze vymenim a bude to ok - druhy je na sto pro dobry). Ked pripojim komp cez VGA na telku, tak je vsetko v poriadku (posrate HP, otec ma Asus vyse 5 rokov a okrem toho, ze z neho odpadavaju sem tam kusky umelej hmoty, ide ako novy - HP nikdy viac).
Stale to vidim na ten kondik. Mne ten monitor tiez "svietil na cierno" resp. podsvietenie fungovalo len obraz sa nehodlal dostavit. Celkom nerozumiem tomu "vymenil monitor", to si akoze rozmontoval ntb a vymenil cisto len panel? Lebo tie kondenzatory niesu v tom panely ale mimo napajkovane na doske, neviem ako to je rozmiestnene v ntb. http://rcm.mwft.org/en/kludge/lcd-monitor-repair.html
Ved ja viem, ale ked ono sa to nesprava ako v tom clanku...napr. teraz sedim pri "pokazenom" notebooku, lebo displej ide, zo zaciatku mu chvilu trvalo kym nabehol, potom isiel, ale sem tam sa stane pocas chodu, ze opat nabehne cierna obrazovka, cize nejde po zapnuti stale ako pisal ten chlapik, ze mu potom isiel monitor v poriadku cely cas po zapnuti...
BTW kdyby nahodou, ako dam tie kondenzatory prec, aby som nic neposkodil, keby som to chcel opravit (ked to bude tento problem)? Nemam zatial take zrucnosti
jednoduche male rozlišenie, "mala plocha" avšak je to ok. no mohlo by tam byť o pár pixelov viac. momentálne mám také rozlíšenie na 11,6" LCD. Samozrejme čím väčšíe rozlíšenie tým jemnejší obraz.
tkaze, ako je na tom asus? sesternica mala jeden pred asi troma rokmi a asi po roku boli tie panty take vytahane ze sa sam zatvaral. ja som mal acer a amd procak a ten sa zase bezne zahrieval pri polovicnej zatazi na 100+stupnov ale zase mal len jeden otvor v zadnej casti. rozlisenie nemusite buzerovat clekom mi to vyhovovalo.
dik za rady
Oba notebooky vyzerajú parametrami rovnako. Akurát ten ACER má o 1GB menej grafiky. Ak nedrtiš hry a nie si náročný používatel na grafiku tak by ti to nemalo vadiť. Ešte si pozri či ten ASUS nemá náhodou dve 2GB pamäte RAM. V budúcnosti ak by si chcel náhodou ju zväčšiť, tak by si musel jednu vyhodiť. A to je škoda. Niekedy som mal notas HP Omnibook XE3. Bol to dobrý stroj ale v 2006 už velmi slabý. Teraz mám ASUS F3T. Na začiatku ked som ho kupil samí problém s Vistou (preto lebo ešte len prišla na naš trh). Doma som ho rozbalil a zapol. Čuduj sa svete naskočila "modrá obrazovka". Hned putoval na reklamačku. Tam povedali, že je všetko v poriadku. Samozrejme, že ked som ho mal tak robil to iste. Po pol roku som vymenil XP (samí problém)čo som na nom mal za tu Vistu ale s tým, že som preinštaloval celý systém nanovo pripojený na internet. Pri inštalacií sa aj sam updatol. Od vtedy mám pokoj. Fachčí až dotera. Zatial spokojnosť až nato, že príliš kúri grafika na pravej strane pod rukou. Novšie asi natom už budú lepšie. Ak ti smiem poradiť tak si tam daj aj OS (min.W7HP). Je to pohodlnejšie a aj legalnejšie . Doma máme ešte TOSHIBU a tiež vyzerá fajn. V dnešnej dobe je toho tolko na výber, že nevedel by som si asi ani ja vybrať .
Moj názor je asi za ASUS ale v inej farbe.
Oživím starinu Mali by ste nejakú relevantnú kritiku k tomuto? https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-5-15aba7-cloud-grey-celokovovy-d7647298.htm Nie som náročný, len chcem aby Firefox, Strava, editor OSM a GIMP šiel svižne, lebo aktuálne so "starým" Lenovom B590 na i3 je to často des Doteraz som vždy bral Intel pre domnelú podporu (v minulosti možno reálne lepšiu podporu, neviem, tak som vtedy čítal) pre Linux. Ale poslednú dobu AMD asi vychádzajú výkonovo lepšie (až na spotrebu, ale na baterku 99% aj tak nejdem). Aj keď viem že číslo procesora (či Ryzen 5 vs 7 alebo Core i5 vs i7) neznamená nič ak sa porovnávajú rôzne generácie, kedy novšia generácia nižšej triedy môže byť rýchlejšia ako staršia generácia vyššej treidy. Na i7 sa lámem na Slim verziu Lenova https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-slim-5-16irl8-cloud-grey-celokovovy-d7854882.htm a zdá sa, že bude o chlp výkonnejší.
Osobne by som sa prikláňal Lenovu IP 5 na Ryzen 7 ako k Lenovu IP Slim 5 na Core i7. Na alze je aj o stovečku lacnejší a myslím že tiež vydrží roky rokúce ako moje doterajšie notebooky (ale už by mohli prestať zvyšovať náročnosť internetových prehliadačov, však v minulosti na oveľa slabších notebookoch som hral Call of Duty, Contera, Mafiu ) Od notebookov očakávam že budú stíhať 5 - 10 rokov, aktuálne Lenovo B590 na i3 mám 9 rokov (v apríli 2024 bude 10 rokov) a ešte starší ASUS som mal asi 7 rokov (a mama ho používa na internetovanie doteraz, hoc novšie Ubuntu ako 12.04 naň už nedám)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
uvidime ako to bude s kurenim teda
http://www.pcforum.sk/ako-vytvorit-bootovacie-dvd-windows-7-navod-vt73059.html
takze, ak by niekedy niekto potreboval...
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk
BTW kdyby nahodou, ako dam tie kondenzatory prec, aby som nic neposkodil, keby som to chcel opravit (ked to bude tento problem)? Nemam zatial take zrucnosti
uvidime ako to bude s kurenim teda
15.6" 1366x768
omg
nasiel som nieco taketo ale vobec nemam prehlad v compoch,popripade mi poradte nieco do tych 700ecok
http://www.shark.sk/notebooky/toshiba-satellite-l770-118-i5-2410m-2-30g-17-3-quot-hd-led-nv-1gb-4gb-640gb-dvdrw-wl-bt-cam-w7pre64bit-sk/
tkaze, ako je na tom asus? sesternica mala jeden pred asi troma rokmi a asi po roku boli tie panty take vytahane ze sa sam zatvaral. ja som mal acer a amd procak a ten sa zase bezne zahrieval pri polovicnej zatazi na 100+stupnov ale zase mal len jeden otvor v zadnej casti. rozlisenie nemusite buzerovat clekom mi to vyhovovalo.
dik za rady
http://www.alza.sk/acer-aspire-5750g-2414g64mnrr-cerveny-d254251.htm popripade este som nasiel tento acer ktory sa mi viac pasi designovo. a ma o 1 gb menej grafiku (viem ze to nieje najpodstatnejsie kolko ma gb)
Moj názor je asi za ASUS ale v inej farbe.
Osobne by som sa prikláňal Lenovu IP 5 na Ryzen 7 ako k Lenovu IP Slim 5 na Core i7. Na alze je aj o stovečku lacnejší a myslím že tiež vydrží roky rokúce ako moje doterajšie notebooky (ale už by mohli prestať zvyšovať náročnosť internetových prehliadačov, však v minulosti na oveľa slabších notebookoch som hral Call of Duty, Contera, Mafiu