Tak zase rozdiely sú, obyčajný 4K vs Qled, ako bolo už spomínané aj procesoey sú iné, operačný systém, máš iné repro (subwoofer) a detaily, ktore nakoniec robia celok.
Ja to zas beriem tak že načo, ak nehrajem hry, nepozerám na tom vkuse 4k foto alebo niečo, kde potrebuješ top parametre, ale na netflix a ytb ..proste nič moc len veľký obraz.
Pýtal som sa len aké alebo či sú rozdiely medzi lg a ťamťung v tejto nízkej triede, pripadne či fakt len zobrať najlacnejší z nich v 65" prevedení a neriešiť.
Skôr či neskôr to EU ajtak zakáže kvôli spotrebe, a budeme pozerať von oknom asi 🌲
Prave o to ide ze v praxi pri telke z kablovky a streame z hbo go rozdiel v ciernej alebo zvuku nespoznas. To skor ten os by mohol hrat rolu, aby to nemrzlo
Ale to len moj nazor, zase raz spekulujem kupit telkac a nejako neviem naco sa sustredit. Jasne, mozem zobrat najdrahsie v danej uhlopriecke, ale zas naco, nie som doktor
lapaloma, zvuk samozrejme tiez rozoznas, lebo ked ma TV ingegrovany soundbar, resp. ma aspon dedikovany sub, tak to bude hrat vzdy lepsie (aj na kablovke).
Al_pine33, praveze 4K vyuzijes aj na netflixe, YT, disney+, …
Zakladom je ci pozeráte tv pri osvetlenej izbe,alebo vacsinu cez den,or v tme,ale to po novom riesi dovi iq
Ci sa budete na telke vacsinu iba hrat hry ps,xbox alebo to staci na bezne prdenie
Do 800€ su to povacsinou bezme prdenia,zaklad je aspon 100hz telka za tu cenu
najvyššie dva modely od TCL z modelovej rady 2022, C835 a C935 majú naprieč internetom veľa kladných recenzií. poškuľujem po C835, pretože TCL telky sú jediné o ktorých viem, že dokážu prehrať/poslať do soundbaru audio kodek TrueHD 7.1 Atmos bez prídavného zariadenia. teraz mám Sony s Android TV a k tomu Nvidia Shield Android TV box, je to na hlavu. oi. po registrácii je záruka na ne až 5 rokov. niekde v diskusii som vyčítal, že v prípade poruchy a uhlopriečky nad 55" príde technik ku vám domov.
TCL vyraba vsetky panely pre Samsung sorcerer radsej zopar grošov priplatit a kupit oled,vzdy to bude priepastny rozdiel medzi minledkou a oledkou, 250/288 dimming zon je katastrofa,tomu aj zodpoveda cierna uniformita na urovni 70% grc,Tcl R655 (835+935)ma velky problem so stutteringom,bacha na to (obrovsky neduh,vela ich vracalo spat).juddering ma vyborny pri 24p.Treba ich kalibrovat,color volume dciP3 niekde76% pri 1k cd/1m2, obraz brutal presaturovany
Neviem,zeby nejake sony,philips mali problem arcom throuhgtom poslat trueHD Atmos do sounbaru,nikto tieto problemy nehlasil z vyse 10000 testerov na avs fore
DTS:X a DTS-MA tclko nepodporuje ani po upgrade fw,smutne,podporuje vvetky varianty Dolby Digital, DD+, DD-TrueHD, DD-Atmos cez DD+ (v streamovacich apkach) a DD-Atmos cez DD-THD (z Bluray). JedinyDTS, ktory podporuje, je klasika stratovy format DTS 5.1. Podporuje tiez nekomprimovane LPCM 2.0, 5.1 a 7.1.
Este su problemy s kvilenim cievok,dost zle referencie na toto tiez
Len tolko,nech ti vyjde dobry kus a uzivaj
takto, hovorím o TrueHD 7.1 Atmos z Bluray ripov, nie Atmos 5.1 zo streamovacích služieb a WEB-DL či Webrip, to môj súčasný televízor a asi všetky ostatné zvládajú. nutne nepotrebujem oled, LG sú síce cenovo celkom OK, ale moja podmienka je Android/Google TV a noha/nohy aby som mohol umiestniť soundbar. zatiaľ ho len zvažujem, s mojim Sony som spokojný, je to 9-ková rada z 2019. štve ma len to TrueHD 7.1 a teraz by som ešte dokázal Sony celkom slušne predať, o rok či dva to už nebude asi také zaujímavé. každopádne dík za info a DTS-X je síce veľmi podobné Atmosu, ale filmov s týmto zvukom je málo.
DTS HD-MA je na mojom soundbare katastrofa, inžinieri z LG to nejako nevychytali, hoci na staršom a nižšom modele tento formát hral dobre. používam Nova Player, ako v telke, tak v Nvidii, rovnaké nastavenia pre Passthrough, keď mám film s viacerými zvukovými stopami v telke TrueHD 7.1 zvuk nejde vôbec, ostatné bez problémov, v Nvidii TrueHD 7.1 pekne funguje. celkovo sa tento konkrétny problém v diskusiách veľmi nerozoberá, čo sa mi zatiaľ podarilo zistiť, dokážu to prehrať tieto TCL telky, asi aj kvôli tomu že majú v sebe zabudovaný akýsi soundbar. videl som to aj vo videu na YT, chlap na C835 zapol film s TrueHD 7.1 z USB a na soundbare mu ukázalo Dolby Atmos.
j,maju tam tusim Onkyo,ktore to "zozerie" bez problemov. Ono najlepsia cesta je ist AVR,to bez debat,ale to su len dalsie € navyse.Ale tie za to stoja,Sice nove premiove TV maju fakt vymakane audio uz,ktore prekvapilo uz aj mna. sorcerer nova player pouzivas ultimate verziu?
prave som zistil,ze stratove DD+ Atmos pojde na Androide 9+ a bezstratove Atmos v Dolby THD jedine s NVIDIA SHIELD.Takze zahada vyriesena.Vacsine ludi staci stratove audio.Ten rozdiel audia je fakt na nerozoznanie.Alebo skocit na PCM alebo DSTMA DD+ ako to robim ja.
Mozno toto niekomu z fora pomoze.
neviem o Ultimate verzii, aspoň nie pre Android TV, je to opensource app. vo videu v čase od 2:57 https://www.youtube.com/watch?v=3IXMExtlEdg
btw. ešte k tomu TrueHD 7.1 v TV, v nejakom článku som čítal, že to HW nedokáže spracovať , čo je pri starších modeloch pochopiteľné, ale pri nových už ani nie.
EDIT: áno, o tom je diskusia ale pri zostave 7.1.2 je rozdiel medzi 5.1 a 7.1 Dolby Atmos citeľný.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
11ti... kazdy priemerne inteligentny clovek,co si kupuje TV nad 500€,IT veci,xbox,PSko o tychto problemoch predsa vie
este aj moj 60rocny kolega majster jadrovky taketo ovlada.....asi som obklopeny v praci moc ingeligentnymi ludmi
Jaiub neviem,co zase spamujes forum,ako vsade,tu sa diskutuje vecne k problematike.Ale zjavne mas potrebu vsade zasierat temy,a neobisla ta ani tema vyberu TV . Nie si ten vyplakavac,co mal zivotnu smolu a vsade tu mrncal?
ach jaj
koľkí z 10-tich opýtaných by vedeli o čom diskutujete?
tak myslim, ze tato pesnicka to celkom vystihuje https://www.youtube.com/watch?v=q9cpNIiGVSk
ale tak fajn , ze je diskusia na aj na zvukove systemy - kodeky, pouzivane v domacom kine, len canopus to berie v "hantirke" , ktora nie je velmi atraktivna nielen pre sirsie masy, ale velakrat ani pre ludi, ktori sa tomu venuju...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja to zas beriem tak že načo, ak nehrajem hry, nepozerám na tom vkuse 4k foto alebo niečo, kde potrebuješ top parametre, ale na netflix a ytb ..proste nič moc len veľký obraz.
Pýtal som sa len aké alebo či sú rozdiely medzi lg a ťamťung v tejto nízkej triede, pripadne či fakt len zobrať najlacnejší z nich v 65" prevedení a neriešiť.
Skôr či neskôr to EU ajtak zakáže kvôli spotrebe, a budeme pozerať von oknom asi 🌲
Ale to len moj nazor, zase raz spekulujem kupit telkac a nejako neviem naco sa sustredit. Jasne, mozem zobrat najdrahsie v danej uhlopriecke, ale zas naco, nie som doktor
Al_pine33, praveze 4K vyuzijes aj na netflixe, YT, disney+, …
Ci sa budete na telke vacsinu iba hrat hry ps,xbox alebo to staci na bezne prdenie
Do 800€ su to povacsinou bezme prdenia,zaklad je aspon 100hz telka za tu cenu
https://avmania.zive.cz/v-roce-2023-zacnou-v-eu-platit-podstatne-prisnejsi-pravidla-spotreby-tv-bude-to-znamenat-konec-8k-televizoru
sorcerer radsej zopar grošov priplatit a kupit oled,vzdy to bude priepastny rozdiel medzi minledkou a oledkou, 250/288 dimming zon je katastrofa,tomu aj zodpoveda cierna uniformita na urovni 70% grc,Tcl R655 (835+935)ma velky problem so stutteringom,bacha na to (obrovsky neduh,vela ich vracalo spat).juddering ma vyborny pri 24p.Treba ich kalibrovat,color volume dciP3 niekde76% pri 1k cd/1m2, obraz brutal presaturovany
Neviem,zeby nejake sony,philips mali problem arcom throuhgtom poslat trueHD Atmos do sounbaru,nikto tieto problemy nehlasil z vyse 10000 testerov na avs fore
DTS:X a DTS-MA tclko nepodporuje ani po upgrade fw,smutne,podporuje vvetky varianty Dolby Digital, DD+, DD-TrueHD, DD-Atmos cez DD+ (v streamovacich apkach) a DD-Atmos cez DD-THD (z Bluray). JedinyDTS, ktory podporuje, je klasika stratovy format DTS 5.1. Podporuje tiez nekomprimovane LPCM 2.0, 5.1 a 7.1.
Este su problemy s kvilenim cievok,dost zle referencie na toto tiez
Len tolko,nech ti vyjde dobry kus a uzivaj
sorcerer nova player pouzivas ultimate verziu?
prave som zistil,ze stratove DD+ Atmos pojde na Androide 9+ a bezstratove Atmos v Dolby THD jedine s NVIDIA SHIELD.Takze zahada vyriesena.Vacsine ludi staci stratove audio.Ten rozdiel audia je fakt na nerozoznanie.Alebo skocit na PCM alebo DSTMA DD+ ako to robim ja.
Mozno toto niekomu z fora pomoze.
btw. ešte k tomu TrueHD 7.1 v TV, v nejakom článku som čítal, že to HW nedokáže spracovať , čo je pri starších modeloch pochopiteľné, ale pri nových už ani nie.
EDIT: áno, o tom je diskusia
este aj moj 60rocny kolega majster jadrovky taketo ovlada.....asi som obklopeny v praci moc ingeligentnymi ludmi
ach jaj
tak myslim, ze tato pesnicka to celkom vystihuje https://www.youtube.com/watch?v=q9cpNIiGVSk
ale tak fajn , ze je diskusia na aj na zvukove systemy - kodeky, pouzivane v domacom kine, len canopus to berie v "hantirke" , ktora nie je velmi atraktivna nielen pre sirsie masy, ale velakrat ani pre ludi, ktori sa tomu venuju...