Pred 3 rokmi som si kupil SCOTT YZ 1 (rocnik 2004), je to strasne krasny bicykel, ale uz sa mi zda, ze je trosku stary.
Kedze ho mam strasne rad, a nechcem ho predat a kupit si novy, rozhodol som sa ze si ho nejako vylepsim.
Chcel by som od vas radu, pred cim a mam vyvarovat a co si mam kupit.
Ja mam v plane kupit novy volant (alebo jak sa to vola), lebo neni az tak ohnuty ako maju ti profesialny bikeri ( myslim ze sa to vola lastovicka).
Dalej by som chcel kotucove brzdy ale v tych sa nevyznam. Staci v predu alebo aj vzadu a ci su pre mna "amatera" lepsie mechanicke alebo hydraulicke.
Tiez by som si kupil take veci, ktore sa opotrebuju (retaz, atd) ale na to sa nepytam.
Co vy nato ? je to dobry napad ?
dik za odpoved
Zamestany niesom, mam len 14 (kazdy z vas mal 14 tak klud), cokoro budem mat 15, a uz mam vybavenu brigadu na leto, a vynesie mi 20k.
Momentalne mam 22k a aj s brigadou budem mat 42 (+sviatky) a az potom to budem riesit.
Pytal som sa teraz, lebo som chcel nieco pozistovat, aby v lete nebolo neskoro.
Tak sa ospravedlnujem za moje neprofesialne vyrazy, ale pochopte ma.
Ale vsetky scotty su tazke (teda MTB)
kazdy z vas bol na zaciatku rovnaka lama ako ja
To bude podla mna najlepsie...a zacni sa aj na nete informovat, a citat clanky o bikoch, komponentoch nech sa do toho fochu, zargonu dostanes...potom si uz s teba nebudu robit srandu...
Aj ja som zacinal na starej 5 000,- sk sunke a kazdy z nas si myslim ze tak zacinal alebo aspon vacsina. Len si pockaj a zdokonaluj sa na svojom starom biku. Co sa pokazi to vymen za nejaku lacnejsiu suciastku, pripadne ak su rodkaci prachaci nalistuj si v katalogu krasny bike a povedz im to chcem.
Nie vsetky Scotty su tazke ale s pravidla plati cim je suciastka drahsia tym lepsia je a lahsia. Tak je to aj s bikami.
A prave ze scott je jedina znacka ktora to robi (aspon co som nasiel), lebo merida, kellys a dema robia len tie klasicne horske bicykle.
No a scotty maju tych 14kg a je uz trosku moc. A nechcem bicykel za 50tisic, lebo ved s tym by som sa bal aj po ulici chodit.
Maximalne by som zobral za takych 30 (35tisic) ale neviem kde mam kupovat.
Som z bratislavy ale nepoznam tu take obchody, a na internete su vecsinou len internetove obchody.
Viem ze niekde pri poluse je nejake bike centrum, ale som zabudol nazov ich stranky.
Ja chcem bicykel na to, aby som sa naucil robit tie skoky (preskakovanie zabradlia, jazda na zadnom (prednom) kolese a tak.
Ale ten moj scott je strasne tazky, a niesom az taky silny na to aby som s nim skakal.
ake znacky na taketo veci vhodne ?
http://www.youtube.com/watch?v=-BthaEDjf3o
myslel som toto, teda urcite to nebudem vediet tak dobre, ale aspon trochu
edit: a tiez aj dirt jumping
ja som nenasiel ziadnu, ale je tu toho tak vela ze mi mozno nieco uslo
A potom neskor si kupim novy
edit: a vazne treba nove kolesa na kotucove brzdy ?
takze si ho poriadne prestuduj lebo to onuo ma vzdy aj niaky normalny nazov
a mozes mi verit ze aj farbu si budes moct vybrat a dokonca aj kolesa
Ocenit ich mozes v terene ked je mokro alebo blato. Vtedy sa ti udrzi kotuc cisty a jeho brzdiva sila je lepsia ako pri mokrom alebo zablatenom rafiku. Ale vo vsetkom su vyhody aj nevyhody.
Najlepsie bude ked prestanes davat more tychto tvojich otazok, uplne postaci ked budes na tomto fore mozno v inych temach a dozvies sa uplne secko co potrebujes vediet. Skus to svoje zapalenie do bikingu nevenovat tym svojim otazkam na fore ale skor citaniu prispevkov na temy ktore ta zaujimaju. Musis byt len trpezlivy a secko sa da docitat v inych temach.
Ja som sa tak dozvedel ovela viac a nielen o komponentoch ktorych som to potreboval ale aj o mnoho inych veciach. Howk.
Tie veckove brzdy pouziva asi 90% cyklistov, takze asi tie su obycajne.
Tie veckove brzdy pouziva asi 90% cyklistov, takze asi tie su obycajne.
Nechces si zmeni nick na sysel666