Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftTecka napísal:
Ten moderny alu je uz s povrchovou upravou… toto uz nema nic spolocne so starym alu esusom.

Nič spoločné???
Sú vyrobené z hliníka. O riade z hliníka sa bavíme a to majú spoločné.
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 20:27:20
00
Prosim ta, preco tu miesas tazku fyziku pri vareni na ohni? To, ze ti pri taboreni v lete zovrie voda o 2.7sec ma aky vyznam?

To potom mozeme zacat pocitat to ci ono drevo ma dostatocnu vyhrevnost… bukove ma lepsiu vyhrevnost ako smrekove… tak v smrekovom lese nebudem varit lebo nemam idealne drevo?

Och… a co vlhkost dreva?
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 21:09:59
01
No, ja mam cinansky titanovy esus na zohrievanie vody do espresso strojceka a je pravda, ze ta voda sa neprehreje v celom objeme. Vari sa len v kruzku nad plamenom horaka a zvysny objem ma zjavne nizsiu teplotu , kedze sa v nom nevytvaraju bublinky pary. Takze predpoklad ze nieco ine ako voda sa lokalne privari je asi opravneny ...
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 21:16:38
00
Ako ste to tu zacali rozoberat, tak som pozeral nejaky titan na ali…

Tie kartuse nikomu nepomozu? 😂
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 21:26:26
00
arrow_leftTecka napísal:
Prosim ta, preco tu miesas tazku fyziku pri vareni na ohni?

Pretože som dúfal, že fyzike rozumieš a pochopíš to...
Mýlil som sa.

Skúsim vysvetliť. Dobrá tepelná vodivosť dna hrnca je dôležitá na to, aby sa teplo zo zdroja (plameňa) rovnomerne rozviedlo po celom dne hrnca. Tým sa predíde lokálnemu prehriatiu a teda prihoreniu jedla o dno. Rýchlejšie sa kompenzuje, že jedna strana je studená a druhá teplá. Presne preto majú nerezové kuchynske hrnce masívne hliníkové dno - je rovnomerne teplé v celej ploche vďaka vysokej vodivosti hliníka.

Tvoje úvahy o čase varenia a výhrevnosti sú irelevantné.
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 21:26:37
00
Kasli na to, ja tej FY rozumiem, ale tvoje uvahy su pri esuse uplne irelevantne, to si nepochopil ty.

Ukoncime to.
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 21:28:29
00
žiaľ nerozumieš. Ukončujem to. Zbytočné tekvicu do vody tlačiť.
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 21:32:27
00
Tecka poprosím ťa ešte, napíš sem, že ich úvahy a testy sú irelevantné:

https://hiking.dennikn.sk/ar/1172/riad_alb_forming_al_inox.html
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 21:39:34
00
Ked budem opat s Lubom, tak tu temu otvorim. Tieto jeho porovnania su casto “far” od reality… oblecenie, vybavenie a pod.
Jednoducho je ine robit porovnania a ine je si uzivat to co mas a vediet to vyuzit na maximum.
V dnesnom svete je asi milion “pouckarov a odbornikov na vsetko” lebo to niekto povedal a pod… stop. Koncime. S Lubom to pri horci prejdem.
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 21:44:29
00
Okrem Ľuba pozdravujem aj tvojho učiteľa fyziky. A prejdi si to aj s výrobcami kuchynského riadu. Zjednodušíš im výrobu
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 21:55:09
00
Mame tu diskusiu a nechapem, preco sa stale snazis niekoho urazat? Chod na FB a tam sa mozes prejavit.
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 21:58:03
00
Heled, aj mňa dosť zabávaš svojim chápaním fyziky
... odcituj prosím čo ťa uráža, ja nič explicitné nevidím...
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 22:08:39
00
Už som (vďaka odkazu z tejto témy) objednal hliníkové. Deti idú prvý raz na tábor. Nerezový som mal. To je utrpenie. Nevedel som ho ani otvoriť, neviem, čo by si deti počali, budú mať hliníkové ale moderné, var
Zobraziť komentár 20.07.2024 - 23:54:45
12
Chalani *****?! Dalsi vikend som s mojimi chlapcami na stanovacke na Duchonke. Pridite, prineste si ešus titan, nerez, hlinik, teflon, novodur, umakart ci sadrokarton ! Myslim to vazne. Pridite pokecame o vasich priblemoch a nastavte sa tak aby ste to vedeli vysvetlit 4 rocnemu decku. :) Kto chce fakt prist napiste mi, uz nas je asi 10 a nikomu nebude vadit vas priblem. :)
Zobraziť komentár 21.07.2024 - 00:03:15
04
Presne tak, ako píše Turbi. Záleží od nastavenia. Pokiaľ ideš variť čaj deťom na Duchonku, je úplne jedno aký máš ešus. Čaj prihorí len mimoriadne talentovaným kuchárom.

Rovnako je to aj s bajkovaním. Je úplne jedno na čom jazdíš. Chápanie rozdielov medzi materiálmi a technológiami je úplne zbytočné. . :-)
Zobraziť komentár 21.07.2024 - 08:21:20
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up