nazdar, má niekto skúsenosti so zlomenou kľúčnou kosťou ? Ako dlho sa to hojilo ? Máte nejaké následky, cítite to ? a chcel by som sa opýtať aj na odškodné z poistky... koľko ste dostali ?
Zlomena uplne alebo len prasknuta? Jednu som mal prasknutu a druhu zlomenu. Zlomena ma vyradila na mesiac (prve dva tyzdne to stale hrkalo). Uplne fit som bol asi po troch ...
Prava prasknuta, lava rozdrtena (nie naraz). Obcas ako vsetky stare zlomeniny vie pobolievat ale len na urovni, ze vies, ze to mas. Sem tam moze byt problem s popruhom expedicneho batohu ak nesadne t.j. vacsia zataz ale to len na lavej (rozdrtenej strane). Odskodne, poistka ... take vtedy nebolo.
Hojilo sa to par mesiacov, i ked natahoval som liecbu, lebo som to nechcel zbytocne zatazovat predcasne. A jasne je nieco citit ako po kazdej zlomenine, ale nie je to nic extremne, vacsinou iba pri zmenach pocasia (je to individualne). No a co sa tyka poistky zalezi od konkretnej poistivne a od toho aku mas poistku ... ale vo vseobecnosti neocakavaj nic extra - poistovne vedia spravne ako na to, aby ti museli zaplatit co najmenej. Napriklad ja som marodoval 4 mesiace (cca 120 dni) lenze poistovna pre danu diagnozu uznava liecbu iba v dlzke 50 dni.
Neviem presne, ako dlho sa mi hojila klucna kost, kedze to bolo spolu s vretennou kostou a zapastim zlomene, ale celkovo ma to odrovnalo na 2-3 mesiace cca ... a mna to nasstastie nijako extra nepobolieva, iba ak velmi zatazim rameno, tak sa to kusok ozve ... je to dost individualne, povedal by som.
ja som padol 1.septembra a dnes som konečne presvedčil doktorku aby mi ukončila PNku, zlomeninu som mal trieštivu a len taktak som sa vyhol operácii, hrkalo to asi 2 týždne potom sa to začalo zrastať, ale podla rentgénov velmi pomaličky lebo to bolo roztrieštné a zrastlo sa to tak šeliako krivo, dnes už hýbem s tým asi tak na 90% akurat niakej velkej zátaži sa vyhýbam, na dotyk citiť ako sa tie ulomky prirastli hrbolato, ale nebolí:) takže pohoda
čo sa cyklistiky týka, tak už po 2-3 týždnoch som jazdil na liberte s jednou rukou vo vrecku, (liberta je super stroj ked je človek zranený - riadidlá vysoko a brzdí sa nohami:D)
teraz už na cestnom bicykli v pohode, ale neprehanam, doktorka je so mna neštastná:D
psychycká ujma žiadna - teda neplanujem jazdiť menej ani pomalšie:D
no a do buducna: že ma to bude boleť pri zmene počasia to prežijem, viac sa bojim toho že poriadne nepodorastajú tie medzery a zlomim to znova...
ja som zlomil kľučnu kosť 20.10., 25. som bol na operacii a o 6 tyždňov idem zas do narkozy a budu mi vyberať drot dufam že aspoň z poistky dačo dostanem
mne sa zlomila 1,5mesiaca dozdu, neoperovali to, po mesiaci doktor spravil snimok, obe kosti su od seba ale spojene kalusom, vraj to je ok. uz to neboli a hybem s rukou v pohode, az v extremnych polohach pobolieva.
konzultoval som to aj s inym lekarom, lebo sa mi nezdal snimok kedze su kosti vyrazne od seba, ale ten mi tiez povedal ze v poho, ze ma aj pacientov co tam maju diery a existuju...tak do mesiaca chcem zacat dietne jazdit.
19.07.2020 pád zlomenina klucnej kosti v prvej tretine osmickovy uvez zatiaľ o týždne rtg ak sa nebude zrastat tak hrozí operácia 😢boli to pre strašne každý jeden pohyb nydych nehovoriac o lezani v polosde enajhorsoe je ze dojcim 8 mesačne dieťatko a je to vmbrutal bolesť sa nejako nakloniť
Musím povedať, že aj som za operáciu vďačná. Zlomila som si kľučku, o čom som pri páde ani nevedela ale keď som došla domov (a vyniesla tou zlomenou časťou bike na 4té poschodie ) tak mi tiekla krv z ucha, zvnútra ucha, takže som volala sanitku a až teda v nemocnici zistili, že mám zlomenú kľučku ale keďže so mala aj prasknutú aj kosť v hlave, nechceli ma dávať do narkózy takže mi len zviazali ramená dozadu aby sa mi to samo napravilo, čo je podľa mňa najväčšia "hovadina" aká existuje. Na ďalší deň prišiel ale iný lekár a ten sa tak zamyslel, že ak športujem a naprd sa mi to zrastie, že to mi bude zle a že on by to zoperoval. Poslala ma ešte na dáke testy a nakoniec mi tam dali železo a to bol veľký rozdiel. Vôbec ma to tak nebolelo a vedela som vcelku aj dobre fungovať rukami a aj sa mi dobre ležalo. Čiže nezávidím ti ale podľa mňa je to s operáciou oveľa jednoduchšie a menej nepohodlné a menej bolestivé.
... takže mi len zviazali ramená dozadu aby sa mi to samo napravilo, čo je podľa mňa najväčšia "hovadina" aká existuje...
budem trochu cynicky oponovat... po pade na bajku bola moja zena vyviazana a konecne sa nam podarilo otehotniet (po roku snazenia)... asi to ma aj vyhody, ked sa nevedela branit...
ale mas pravdu, zle sa to zrastlo, absenciu operacie lutujeme
Absolvoval som oboje. Na pravej strane prasklina a "vyviazanie". Po zahojeni bez problemov. Na lavej strane to bolo trocha rozdrvene po stretnuti s traktorom. Operacia, klinec ... Po zahojeni bez problemov. Len na jednu vec tu nikto neupozornil. Po tej operacii skoro trvale problemy s nosenim tazsich batohov (viacdenne pesie tury) - tam to zvykalo rozboliet. No a ako po kazdej zlomenine. Vies predpovedat zmeny pocasia.
ja som praveze operovany nebol a ostal mi hrb (bol tam trosku posun voci sebe, ale kosti boli zaprete o seba takze so zrastenim nebol problem) - pytal som sa dvoch doktorov v dvoch mestach ci by to operovali, obaja povedali jednoznacne nie. no mal som sa pripomenut ze som cyklista/turista. popruh batoha mi ide rovno cez hrb a po dlhsej jazde mam to miesto pekne cervene.
Len na jednu vec tu nikto neupozornil. Po tej operacii skoro trvale problemy s nosenim tazsich batohov (viacdenne pesie tury) - tam to zvykalo rozboliet. No a ako po kazdej zlomenine. Vies predpovedat zmeny pocasia.
Práveže toto som nezaznamenala, žiadny problem s batohom ani ťažkým a počasie nemá na nič vplyv. Keby mi nespravili hnusnu jazvu, ani neviem, že mi niečo bolo.
Ja som klucku zlomil minulý rok. Trieštivá zlomenina pri ramennom klbe s jedným väčším úlomkom. Prvé dni sa intenzívne riešilo či operovať alebo nie. Pracujem v zdravotníctve, manželka lekárka, veľa, veľa konzultácii (chirurgovia, traumatológovia, rehabilitačný, atď.). Nakoniec tiež len konzervatívna liečba bez operácie.
Ja som ale rád, samozrejme to bolelo, ale to neznamená, že pri operačnom riešení by to bolo bezbolestné. Na druhej strane každá operácia prináša riziká a negatívne účinky (anestézia, "šróby", atď), takže ak je dobrá šanca, že sa zrastie prirodzene, tak je to podla mňa lepšia voľba.
Na RTG je v ľavo foto čerstvej zlomeniny a v pravo po cca 6 týždňoch. Aktuálne je rameno občas citlivé na zmeny počasia a chlad, ale ináč bez limitácie a problémov. Ja som s výsledkom spokojný.
P.S. extrémne dôležitá je rehabilitácia po. Fakt odporúčam nezanedbať.
Mňa našťastie nič nebolelo, možno prvý deň a noc som to viac cítil, ale nič strašné. Cítil som sa ako novorodenec zo zlomenou kľúčnou kosťou s takým nepríjemným (ale nebolestivým) krepitom. Bolelo to len keď som sa obliekal. Ani Flexor som neužíval, dal som si ho pár krát, ale hlavne preto, že tak dobre chutí Ruku ešte nedám úplne dohora, je ešte slabšia, ale cvičím. Zhojené je to dobre, ruksak nerobí problém. Len asi pri nehode som si poškodil aj rotátorovú manžetu, lebo mi pri rotačných pohyboch ruky v ramene puká a praská. Možno pôjdem s tým ramenom na MR. Inak vospolok, ani operácia nie je zárukou, že nebude v tom mieste hrb, kalus a podobne. Mne keby išli do toho operačne cez klavikulo-skapulárne kĺbne spojenie, tak by sa mi možno časom vyvinula bolestivá artróza.
mna tiez nic nebolelo - od bolesti som si nedal vobec nic pocas celeho hojenia. ked mi sestricka utahovala ortezu sa pyta ci este - ja ze kludne. a strasne sa divila ze ma nic neboli - mne sa popravde konecne ulavilo po stiahnuti.
rehabilitacia napodobne - z rad som vedel ze rozhybat to treba co najskor. tak kym som sa dostal na rehab uz nebolo co cvicit - rehabilitacna len bola zavolat kolegyne so slovami - baby pozrite kam az mu dam ruku ale narazene zapastie mi natahovali mesiac. nakoniec sa to jednej baculke podarilo rozhybat, ale tiekli mi slzy vraj - boli vas to? nieeee, len pokracujte
Práveže toto som nezaznamenala, žiadny problem s batohom ani ťažkým a počasie nemá na nič vplyv. Keby mi nespravili hnusnu jazvu, ani neviem, že mi niečo bolo.
Takze lekarska veda za tych 60 rokov asi trocha pokrocila
Po 7 rokoch mam znova zlomenu tu istu, takze ta predchádzajúca triestiva zlomenina drží pevne lebo sa mi to zlomilo o kus vedla, uplne na konci. Trocha sa mi to posunulo tak sa to zas hoji pomaly a dlho, uz 8mi týždeň a stale slabota. Minule som mal na osmicku dozadu, teraz len sietku a zavesenu ruku.
Trauma opat ziadna, uz sa neviem dočkať bajku.
No toto sa mi stalo cca pred 9 rokmi ... keď mi dávali železo tak som sa pýtala, či budem mať takú jazvu a oni, že nie, keď mi to vyberú, už mi spravia peknú a potom som ju mala ešte horšiu. Keď som sa na to spýtala, tak mi povedali (akože sú vtipní), že usúdili, že nie som typ do spoločenských šiat ja že tak díky, ale aspoň budem mať konečne čo ukazovať vo výstrihu tak sme sa akože zasmiali a teraz tou jazvou straším malé deti
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
čo sa cyklistiky týka, tak už po 2-3 týždnoch som jazdil na liberte s jednou rukou vo vrecku, (liberta je super stroj ked je človek zranený - riadidlá vysoko a brzdí sa nohami:D)
teraz už na cestnom bicykli v pohode, ale neprehanam, doktorka je so mna neštastná:D
psychycká ujma žiadna - teda neplanujem jazdiť menej ani pomalšie:D
no a do buducna: že ma to bude boleť pri zmene počasia to prežijem, viac sa bojim toho že poriadne nepodorastajú tie medzery a zlomim to znova...
konzultoval som to aj s inym lekarom, lebo sa mi nezdal snimok kedze su kosti vyrazne od seba, ale ten mi tiez povedal ze v poho, ze ma aj pacientov co tam maju diery a existuju...tak do mesiaca chcem zacat dietne jazdit.
budem trochu cynicky oponovat... po pade na bajku bola moja zena vyviazana a konecne sa nam podarilo otehotniet (po roku snazenia)...
ale mas pravdu, zle sa to zrastlo, absenciu operacie lutujeme
Ja som ale rád, samozrejme to bolelo, ale to neznamená, že pri operačnom riešení by to bolo bezbolestné. Na druhej strane každá operácia prináša riziká a negatívne účinky (anestézia, "šróby", atď), takže ak je dobrá šanca, že sa zrastie prirodzene, tak je to podla mňa lepšia voľba.
Na RTG je v ľavo foto čerstvej zlomeniny a v pravo po cca 6 týždňoch. Aktuálne je rameno občas citlivé na zmeny počasia a chlad, ale ináč bez limitácie a problémov. Ja som s výsledkom spokojný.
P.S. extrémne dôležitá je rehabilitácia po. Fakt odporúčam nezanedbať.
brehy nič sa neboj, všetko sa zrastie...
rehabilitacia napodobne - z rad som vedel ze rozhybat to treba co najskor. tak kym som sa dostal na rehab uz nebolo co cvicit - rehabilitacna len bola zavolat kolegyne so slovami - baby pozrite kam az mu dam ruku
Trauma opat ziadna, uz sa neviem dočkať bajku.
No toto sa mi stalo cca pred 9 rokmi