cau, sme cela rodina poisteny u vseobecnej zdravotnej poistovne a mamu dost bolievaju zuby. dneska ked sa rozhodla ist k svojmu zubarovi ten jej oznamil ze vzp nepreplaca do januara nic a ze ked chce osetrenie tak ma zaplatit 80e a ked vytrhnut tak 50e. je toto normalne? naco platime ked nas nehaju kludne aj zdochnut uz som im chcel aj zavolat na infolinku no nastastie tam mali obsadene
určite sa na to svojej poistovne spýtaj .. a ak nebudeš spokojný s odpovedou tak sa obráť na urad pre dohľad nad zdravotou starostlivostou .. a daj sem výsledok
fajn tema
poviem ti tak uz davno ste mali ist sukromnemu zubarovi.
s mojej skusenosti ako mi plombovali mrtve zuby a vrtali s instrumentami nie presne na to urcenymi si radsej zaplatim a mam chrup v 100% poriadku a viem ze ked budem mat 50-60 rokov este budem mat svoje zuby. ked som sa lekara spytal preco vrta s takym vrtakom ze mi hlavou trase a prijemne to zrovna nie je jeho odpoved bola "viete nemame financie tak vrtam s tym co mam" ja som sa mu podakoval a rovno som si zobral kartu a fical odporucanemu sukromnemu ktoreho si neviem teraz vynachvalit.
v prvom rade....si zisti, KTO je u vas zmluvný partner poistovne
kedže je slobodná volba lekára, akého si si vybral, takého máš
skoro žiaden slušný lekár=dobrý zubár sa nebude natahovať s poistovňou o preplatení nejakého "smiešneho" výkonu, tzn pracuje za hotové
vysledok najprv sa posťažuj "tomu v zrkadle" a potom niekam volaj
k zubarobi radsej sukromnemu. ti nestastnici na poliklinikach ti len znicia zuby, pracuju so starymi nastrojmi, pouzivaju stare techniky. ale chapem tvoje rozhorcenie, na tvojom mieste by som mu slusne povedal nieco v zmysle "mna vas vztah s poistovnou nezaujima, to ze vy mate zle nastavene limity nemoze mna ako pacienta obmedzovat" a ked bude mudry treba sa s celou rodinou zobrat a odist k inemu zubarovi. ked mu to takto spravi 5-6 rodin tak sa zbada.
PS: pri preberani karty sa do nej pozri ci sa ti nestalo to co mne: v karte som mal zapisane ukony ktore neboli nikdy vykonane a nebolo ich malo.. takto si niektori lekari privyrabaju a potom sa vyhovaraju na limity poistovni
ad1: Ak je ten zubar "najlepsi" v republike, čo vpodstate pacienti nemozu objektivne zhodnotiť, tak ak mu z nejakého dôvodu poisťovna daný výkon nepreplatí tak si logicky zapýta za výkon v plnej miere. 50 e za extrakciu je prehnaná. Luxusna SUKROMNA klinika v BA pyta za vytrhnutie viackorenoveho zubu cca 30-35 eur.
ad2: Zubar, ako jeden z mala, nei je povinny ta osetrit a vedzte že pri momentalnom stave moze byt zubarovi nejakych 5 rodin uplne ukradnutých
ad3: Zlé, bolestivé, nekvalitné osetrenia nie su sposobene tým že by zubari nemali na vybavenie(diamantovy vrtacik stoji cca 4 eura ). Zubna starostlivost na slovensku je preto taka katastrofalna, lebo az 75% vsetkych zubarov ma nad 45 rokov. A len prednedávnom(tusim to su 3-4 roky) zaviedli aj u stomatologo povinne zbieranie bodov za ucast na konferenciach a prednaskach, kazuistikoch ako to maju vseobecni lekari. Dá sa teda povedať, že mnoho zubarov uz X rokov stoji na mieste, pouziva postupy ktore su v dnesnej praxi absolutne kontraindikovane, nehovoriac o materialoch. Časy sa menia materiály nástroje prístroje postupy prešli za posledne roky tak vyraznymi zmenami o ktorých sa beznemu človeku ktorý navštevuje spravidla starsieho zubara ani len nesniva.
ad4: sukromny zubár nie je zárukou kvalitnej práce co si casto pacient myslí a na jeho vlastny ukor necháva v ambulanci daleko viacej penazi. Ono pracovat za hotove je velice zradná dvojsečná zbran. a LL to preplatenie smiesneho vykonu neznamena smiesne peniaze + navyse si aj zubar zazmluvneny s poistovnou vzdy vypyta este keš.
katastrofalny pristup je výsledkom absencie akejkolvek edukácie(hyg. inštruktáže a prevencie) pacientov od ranného veku. Faktor zlyhania rodičovskej kontroly je vec druhá. treba začať od detí. výsledky sa dostavia generačnou vymenou.
povinna prehlaidka na ktoru sa nedostavis - dalsi rok si platis, december- na poslednu chvilu,, kopa penazi pre zubara, odflaknuta prehliadka, stres, žiaden čas na instruktaz, poucenie, vysledok . nula
ti co sa nedostavia, nepridu ani o rok lebo by platili, pripade az v bolestiach horucky opuchy - vysledok nula .
preventivny program vyuka deti . nie mamon a venovat pacientovi 6 minut lebo uz uz sadá druhy do kresla lebo chcem zarobit. Zdravý pacient ma ovela vacsiu hodnuto pre zubara ako kariezny chrup.
zavolaj do poisťovne a ona ti nájde takého ktorý ma do konca roka ešte limit.Na štandard sa nedopláca.amalgámová plomba a pod.
So zubármi to bude len horšie...je ich málo a tak ani nebudú podpisovať zmluvy s poisťovnami a všetko budeme kešovať a zuby budú mať ludia len horšie a horšie.
toto je vyhoda (aspon si myslim) ze mame u nas jedneho bikera co je zaroven zubar , inak zviditelnil sa efektnym padom na kosickom maratone , aj si v helikopotvore zalietal
K tej poistovni .... moc si asi nepomozes s inou poistovnou ... viem od viacerych zubarov, ze napr. Dovera je na tom este horsie ako Všeobecna ....
Aj dnes som bol so synom koli strojceku ... so všeobecnou ho ešte zobrala, ale s Doverou by ho uz nevzala ....
Zubari maju mesacne limity od poistovni. Ak prekrocia robia zadarmo. Neviem ake minusy ma Union ale ako jedina nema limit a hradi vsetko.
PS Nie som zubar ale robim jednemu spracovanie dat.
Snad by som mal este podotknut, ze klucove nie je to, ze po vycerpani limitu robi zadarmo ale to, ze investuje material kupeny z vlastneho - to nie je statna nemocnica co v pohode pojde do minusu a neuhradi fakturu. (Samozrejme hovorme o sukromnom zubarovi - statny je vlastne len bezna udrzba.)
Ono keby robil ako vravis, tak by bol hlupy, lebo ako si spravne napisal, on nie ze robi zadarmo, ale on na tom este straca, lebo pacient mu odide s materialom v ustach, ktory ten zubar ,musel kupit. Ale nie je to len o tom. Pravnik ma tiez vypocitanu hodinovu odmenu a podla toho si uctuje. Jedna kapsla amalgamu stoji 80 centov, ale to nemoze byt cena plomby. Cely ten system je zle nastaveny, ako vo vseobecnej medicine, tak aj v zubarine.Absolutne ziadna motivacia pre zubarov, aby sa snazili, lebo ich limity nezavisia od poctu pacientov, ale su dane z minulosti a nemenia sa. Ci mi odide 50 ludi, alebo pride 100, tak limit sa nemeni, cize keby som prijimal novych ludi, tak sa mi predlzuju objednavacie doby. A kedze to je takto, tak nic nenuti starsich kolegov, aby sa snazili inovovat a pozdvihovat svoje praxe, cest vynimkam, lebo to co si odrobia maju iste. Na druhej strane to nemotivuje ani mladych, lebo akokolvek sa mozu snazit, tak ak maju maly limit, tak viac dostat nemozu.
To sa mi zdá divné ... načo potom bola vlaňajšia preventívka? Možno by nebolo od veci zmeniť zubára ... môže to byť len ťah, ako odžubeť pacienta (aj poisťovňu) - za jeden úkon dve platby. Teraz sú v zdravotníctve hodne búrlivé vody a zlatokopi na tom môžu dobre zaryžovať.
Na margo tejto témy som si pozrel stránky VZP (tiež tam mám poistenie) a neviem sa zorientovať, ako by som sa tam našiel ako poistenec, aby som si mohol overiť, ktorý lekár, ako čerpal na moje meno. V každej poisťovni, kde mám poistku, dostávam ročné zúčtovanie, môžem si vyhľadať svoj účet na nete, na pobočách so mnou konzultujú zmeny ... ale v tomto prípade
Doporučujem vyjadrenia pána zubára konzultovať s poisťovňou. A keby to bola nepravda, dal by som sa ošetriť, zaplatil, zobral potvrdenie a podal žalobu za neoprávnené obohacovanie, kópiu poslal komore zubných lekárov, ministerstvu zdravotníctva a premiérovy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
poviem ti tak uz davno ste mali ist sukromnemu zubarovi.
s mojej skusenosti ako mi plombovali mrtve zuby a vrtali s instrumentami nie presne na to urcenymi si radsej zaplatim a mam chrup v 100% poriadku a viem ze ked budem mat 50-60 rokov este budem mat svoje zuby. ked som sa lekara spytal preco vrta s takym vrtakom ze mi hlavou trase a prijemne to zrovna nie je jeho odpoved bola "viete nemame financie tak vrtam s tym co mam" ja som sa mu podakoval a rovno som si zobral kartu a fical odporucanemu sukromnemu ktoreho si neviem teraz vynachvalit.
v prvom rade....si zisti, KTO je u vas zmluvný partner poistovne
kedže je slobodná volba lekára, akého si si vybral, takého máš
skoro žiaden slušný lekár=dobrý zubár sa nebude natahovať s poistovňou o preplatení nejakého "smiešneho" výkonu, tzn pracuje za hotové
vysledok najprv sa posťažuj "tomu v zrkadle" a potom niekam volaj
PS: pri preberani karty sa do nej pozri ci sa ti nestalo to co mne: v karte som mal zapisane ukony ktore neboli nikdy vykonane a nebolo ich malo.. takto si niektori lekari privyrabaju a potom sa vyhovaraju na limity poistovni
ad1: Ak je ten zubar "najlepsi" v republike, čo vpodstate pacienti nemozu objektivne zhodnotiť, tak ak mu z nejakého dôvodu poisťovna daný výkon nepreplatí tak si logicky zapýta za výkon v plnej miere. 50 e za extrakciu je prehnaná. Luxusna SUKROMNA klinika v BA pyta za vytrhnutie viackorenoveho zubu cca 30-35 eur.
ad2: Zubar, ako jeden z mala, nei je povinny ta osetrit a vedzte že pri momentalnom stave moze byt zubarovi nejakych 5 rodin uplne ukradnutých
ad3: Zlé, bolestivé, nekvalitné osetrenia nie su sposobene tým že by zubari nemali na vybavenie(diamantovy vrtacik stoji cca 4 eura
ad4: sukromny zubár nie je zárukou kvalitnej práce co si casto pacient myslí a na jeho vlastny ukor necháva v ambulanci daleko viacej penazi. Ono pracovat za hotove je velice zradná dvojsečná zbran. a LL to preplatenie smiesneho vykonu neznamena smiesne peniaze + navyse si aj zubar zazmluvneny s poistovnou vzdy vypyta este keš.
a za katastrofálnym stavom v tejto oblasti je predovšetkým:
náš katastrofálny prístup k starostlivosti o vlastný chrup
mám taky dojem, že do servisu s autom chodí väčšina z nás častejšie,
ako na prehliadku-kontrolu-zubnú hygienu-...
tak, že podľa mňa je problém poväčšine v tom "zrkadle"
k poistovni, tá platí len štandard a za všetko čo je mimo štandardu si musíš priplatiť a tak by to malo byť aj v celom zdravotnom poistení,
povinna prehlaidka na ktoru sa nedostavis - dalsi rok si platis, december- na poslednu chvilu,, kopa penazi pre zubara, odflaknuta prehliadka, stres, žiaden čas na instruktaz, poucenie, vysledok . nula
ti co sa nedostavia, nepridu ani o rok lebo by platili, pripade az v bolestiach horucky opuchy - vysledok nula .
preventivny program vyuka deti . nie mamon a venovat pacientovi 6 minut lebo uz uz sadá druhy do kresla lebo chcem zarobit. Zdravý pacient ma ovela vacsiu hodnuto pre zubara ako kariezny chrup.
So zubármi to bude len horšie...je ich málo a tak ani nebudú podpisovať zmluvy s poisťovnami a všetko budeme kešovať a zuby budú mať ludia len horšie a horšie.
Aj dnes som bol so synom koli strojceku ... so všeobecnou ho ešte zobrala, ale s Doverou by ho uz nevzala ....
PS Nie som zubar ale robim jednemu spracovanie dat.
To sa mi zdá divné ... načo potom bola vlaňajšia preventívka? Možno by nebolo od veci zmeniť zubára ... môže to byť len ťah, ako odžubeť pacienta (aj poisťovňu) - za jeden úkon dve platby. Teraz sú v zdravotníctve hodne búrlivé vody a zlatokopi na tom môžu dobre zaryžovať.
Na margo tejto témy som si pozrel stránky VZP (tiež tam mám poistenie) a neviem sa zorientovať, ako by som sa tam našiel ako poistenec, aby som si mohol overiť, ktorý lekár, ako čerpal na moje meno. V každej poisťovni, kde mám poistku, dostávam ročné zúčtovanie, môžem si vyhľadať svoj účet na nete, na pobočách so mnou konzultujú zmeny ... ale v tomto prípade
Doporučujem vyjadrenia pána zubára konzultovať s poisťovňou. A keby to bola nepravda, dal by som sa ošetriť, zaplatil, zobral potvrdenie a podal žalobu za neoprávnené obohacovanie, kópiu poslal komore zubných lekárov, ministerstvu zdravotníctva a premiérovy.