snáď sme každý svojprávny (nad 18
) a zodpovedáme za to čo kde dávame.
Vies o co by bol moj svet krajsi, keby som toto mohol predpokladat? Toto a este ze si ludia precitaju informacie / podmienky? Ale nemozem, firma je brana voci zakaznikovi / konecnemu uzivatelovi ako v silnejsom postaveni, takze berie do znacnej miery zodpovednost aj za ignoranciu zakaznika.
Okrem toho pre firmy platí zákon o ochrane osobných údajov aj doteraz. GDPR zbytočne zvyšuje buzeráciu a zvyšujú sa náklady.
Ano, plati, v niektorych ohladoch dokonca prisnejsi ako GDPR. S GDPR cast buzeracie odpada (povinnost registrovat sa na urade pre ochranu osobnych udajov ak spracuvas osobne data), ale zvysuje sa riziko pre firmy, ak to ignoruju. Lebo popravde, zakon o ochrane osobnych udajov firmy (a statne institucie) do znacnej miery ignoruju - hlavne tie dolezitejsie aspekty.
Bol by si prekvapený koľko vecí musí firma riešiť mimo svojho "biznisu" a stále sa objavujú a vymýšľajú nové a nové veci. Je to bez ohľadu na to či máš troch alebo tritisíc zamestnancov.
Je toho vela a u nas na to tiez nemam tim ludi, co to riesia, riesim to ja. GDPR je pain, ale beriem ho ako dobru regulaciu. Je tu dalsi tucet veci, co su nezmyselne nariadenia zo slovenskej tvorby a tie ma dost irituju.