Ale mozno nas vychovaju a zmenime svoje plusminuskovanie. A nakoniec sa z emtibajkera stane znalostna databaza :D
24.04.2020 - 18:39:28
02


Naposledy upravil Hosť dňa 04.08.2020 - 02:28:07, celkovo upravené 2 krát.

24.04.2020 - 19:18:46
01
pouzival som pacik aj ako Dakujem aby som to nemusel pisat zbytocne ako prispevok. no teraz ked je to anonymne nieje vidiet ze som niekomu podakoval cez pacik. tak ak by ste vymysleli nejake "tlacitko" Dakujem kde by bolo vidiet aj zoznam nickov nebolo by to zle.

a teraz nevidim kto somnou suhlasi :lol:

hmm este zeditujem : ak niekto niekomu poradil - videl som komu sa ta rada pacila a komu nie - podla toho som si vedel spravit obraz o tom ci rada bola naozaj dobra alebo sa jej radsej nedrzat.
tiez som videl ktorej skupine ludi sa ktore prispevky pacia/nepacia co mi pomohlo si o niektorych spravit ako taky obraz. ale to uz sa zomna asi staval stalker :-D
24.04.2020 - 21:53:09
023
je to CHOBOTINA!
neprehladne, nie kvôli userom, ale kvoli prispevku. Zaujal, nezaujal? Sú ludia s podobnymi nazormi a tu to sa evidentne ukaze. No a co ked ma niekto tristo nepacikov? Nech vidi , ze je *** pako, ale vacsinou mu to nedojde, sa urazi a zrusi konto. Sa nepokakajte z toho GDPR a sledovanosti. Ale asi sa musite lebo bussines. Ani neviem ako sa to pise. Na FB to funguje ako?
kedysi tu ani nebola moznost hodnotenia prispevku, vratme sa tam.
edit
presne ako pise Gusto0 tiez som to pouzival ako dakujem, nehonim si ego poctom prispevkov.
edit2 to pridane bez textu je tiez fasa vec (sarkazmus)
24.04.2020 - 22:15:03
06
tiež pri inzerátoch, ak som mal pochybnosti o ponúkanom predmete, tak ak som tam videl páčiky s menami s ktorými som sa nikdy nestretol, moje pochybnosti sa potvrdili :)
24.04.2020 - 22:24:29
00
Gusto0 napísal:
pouzival som pacik aj ako Dakujem aby...
...tiez som videl ktorej skupine ludi sa ktore prispevky pacia/nepacia co mi pomohlo si o niektorych spravit ako taky obraz.

A za tento prispevok ti davam moj velky verejny pacik :)
25.04.2020 - 07:38:27
04
Rachela napísal:
Po novom nezobrazujeme pocet kladnych a zapornych hodnoteni, namiesto toho zobrazujeme len ich kumulativne skore (sucet). Zaroven zoznam hlasujucich odteraz uz nie je verejny.
Dovodom na zmenu je to, ze chceme dat nasim pouzivatelom moc skutocne ovplyvnit zobrazovanie obsahu na stranke, no k tomu potrebujeme zabezpecit jeho objektivitu (v ramci moznosti).

Nechceme napr. aby bolo hlasovanie ovplyvnene predoslymi hlasmi, ani autoritou pouzivatelov, ktori ich udelili. Tieto zmeny vychadzaju z dobre zdokumentovanych fenomenov (zdroje: 1, 2, 3, 4), ktore ovplyvnuju hlasovanie v online priestore.


Snahu o zlepsenie fora chapem, ale tato zmena na fore, sa mi zda nielen zbytocna, ale az nevhodna.
Sme na fore, kde kazdy dobrovolne (pod vacsim ci mensim dojmom anonymity daneho nicku) prezentuje svoje nazory. Takze zaroven anonymizovat nazory jedneho diskutujuceho na prispevok druheho je schizofrenicke. Ked nechce/boji sa, nemusi hodnotit. Tak isto, ako ho ani nikto nenuti prispievat. V podstate (ne)paciky sa daju chapat aj ako skratena forma diskusie - nemusim pisat prispevok.
Ja som minule rozmyslal nad tym, ze forum treba zlepsit prave opacne - ze by sa hodila uprava rozsireneho vyhlavania, aby sa dali vyhladat prispevky (vseobecne aj v danej teme), kde dal dotycny nick pacik/nepacik. Nech si kazdy moze vytvorit nazor, ak potrebuje. Primarny dovod bol ovela jednoduchsi - chcel som si pozriet moje prispevky v teme o hudbe, kde som dal pacik. Hodilo by sa aj dorobit nejake sumarne statistiky za ne/paciky pre uzivatela - nech sa daju lahko najst hateri od prirody.

Otazka je, ci sa vobec treba snazit vylepsovat uroven fora skryvanim prispevkov, ked kazdy ma moznost skryt si prispevky daneho diskutujuceho, Chystal som sa to urobit len raz, ale admini ma predbehli a extrem poriesili (Liska z PB). Paradoxne som sa z mnohymi jeho nazormi aj vedel stotoznit, len ta jeho verklikovacia forma bola strasna.
Pri skryvani tiez hrozi potlacenie mensinovych nazorov. Vzhladom na uvedene moznosti a celkovu sucasnu uroven fora ako taku by som neskryval.

A ako uz bolo spominane, tiez mam niekdy problem urcit, aky ne/pacik dat. Napr. ak je v teme o politike link na nejaky clanok o tom, ako politici kradnu. Dat pacik za link (sirenie informacii) alebo nepacik, ze tiez sa mi nepacia javy, ktore clanok popisuje.
25.04.2020 - 09:14:02
019
cervo napísal:
Motivacia na zmenu je primarne zamedzit "pacikovym vojnam", co sa deju v bazari a komentaroch.

Treba riesit v bazari a komentaroch, ale neaplikovat na forum.
25.04.2020 - 09:28:43
08
Ja v podstate nerozumiem, na co sluzia ne/paciky v bazari. Chcem - kupim, nechcem - necham tak. A ak ide o fake alebo sa da novy kus kupit z obchodu za rovnaku cenu a pod., tak napisem upozornenie do komentara pre ostatnych a fake aj nahlasim. Nenapada mi, preco by som mal kupovat vec na inzerat podla ne/pacikov. Na bazosi nic take nie je a ziadny problem.
25.04.2020 - 09:52:13
04
Mozno preto ze sa to da brat aj ako doveryhodnost predavajuceho.
25.04.2020 - 10:21:56
00
Ahojte,

diskusia, ktora sa tu rozbehla, je plodna, comu som rad. Kopec roznych zaujimavych podnetov a use-casov. Vobec nam to nie je lahostajne. Vsetky si samozrejme spiseme, pokial mozno podlozime datami a zvazime v kontexte nasich cielov a priorit.

P. S. Mne sa napr. "dakujem" velmi paci, je to krasna pozitivna emocia, ktoru by kazdy poster na fore urcite ocenil na strane prijimatela. Pri sucasnej podobe diskusie na fore je sice tych rad len velmi malo, kiezby sa dalo dakovat viac:)
25.04.2020 - 10:25:57
04
Polo napísal:
Mozno preto ze sa to da brat aj ako doveryhodnost predavajuceho.

Ak sa niekto spolieha na paciky pri inzerate a podla toho posudzuje doveryhodnost predavajuceho a posle mu peniaze vopred alebo sa ani nezaujima o realny stav tovaru, tak by som ho oznacil za naivneho. :) Treba sa riadit rozumom a nie pacikmi.
25.04.2020 - 11:06:45
01
Pridavam sa k povodnej verzii Like a Dislike. Tieto anonymne kliknutia su pre mna mrtve data. Ako uz sa pisalo tym ze sme tu pod nickmi sme anonymny sami o sebe, davat do toho dalsi level anonymity mi pride zbytocne az nevhodne
25.04.2020 - 12:15:10
020
Rachela napísal:
Ahojte,

diskusia, ktora sa tu rozbehla, je plodna, comu som rad. Kopec roznych zaujimavych podnetov a use-casov. Vobec nam to nie je lahostajne. Vsetky si samozrejme spiseme, pokial mozno podlozime datami a zvazime v kontexte nasich cielov a priorit.
.....


Preklad
Piste si co chcete, ostane to tak ako to je. 😛
25.04.2020 - 14:07:24
02
Nová zmena 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎a ešte by som pokračoval . Adresne a neanonymne .
25.04.2020 - 14:20:07
06

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up