ahojte, v tomto odvetvi komponentov sa vobec nevyznam, preto by som si radsej chcel nechat poradit. Potreboval by som spolahlivy cyklocomputer, ktory by zaznamenaval:
- rychlost
- prejdene km
- nadmorsku vysku(stacilo by max min), ale keby zaznamenal aj profil bolo by ok
- a mozno aj sklon terenu
dajte nejake typy, ani nie uplne lacne a ani uplne drahe
dik
Lenže tá navigácia je práve tá drahá. Ten garmin je dosť cez 300€, vieš to vyriešiť aj nejakým forefunnerom, aby to nebolo len na bike, ale celkovo to sú veľmi drahé veci. Možno nejaký lezine by bol dostupnejší, ale netuším, ako to presne funguje
lubo.k ako si spokojný s tým garminom, najmä čo sa týka navigácie/mapových podklady? sú dostačujúce na jazdu podľa nahratej trasy/gpx? za týmto účelom som kupoval igps618, ale tam je táto funkcia akurát do počtu hľadám niečo v normálne cene využiteľné na celodenné jazdy v teréne/na ceste, príp. párdňový bikepacking, do vyššich modelov sa mi moc nechce ísť
lubo.k ako si spokojný s tým garminom, najmä čo sa týka navigácie/mapových podklady? sú dostačujúce na jazdu podľa nahratej trasy/gpx? za týmto účelom som kupoval igps618, ale tam je táto funkcia akurát do počtu hľadám niečo v normálne cene využiteľné na celodenné jazdy v teréne/na ceste, príp. párdňový bikepacking, do vyššich modelov sa mi moc nechce ísť
Premna amatera az moc dobre. Dnes som isiel 75km, z toho prvych 40km som isiel podla stiahnuteho GPX a bola to parada. Prvykrat som to skusal v neznamom terene. Navigovalo to pekne a presne. Za ten peniaz velmi dobre.
pouzivam Garmin edge 520 plus + hrudny pas z decathlonu za 30e./
lubo prosim ta ktory HR pas mas z decathlonu? https://www.decathlon.sk/kardio-ant-bluetooth-smart-id_8334795.html
mne prave prisiel edge 520+ a uz som aj zistil ze wahoo blue HR mozem nechat v sufliku
alebo poradte niekto kompatibilny HR snimac s priebercivym garminom
lubo prosim ta ktory HR pas mas z decathlonu? https://www.decathlon.sk/kardio-ant-bluetooth-smart-id_8334795.html
mne prave prisiel edge 520+ a uz som aj zistil ze wahoo blue HR mozem nechat v sufliku
Aky moze byt dovod, ze sa mi nevie sparovat Edge 520 s telefonom? V Garmine to telefon najde, ale v appke na mobile nevie Edge najst. Mal som Huawei P10, tam to slo kym neskapal, mal som chvilu o genereciu starsi Samsung J5, tam mi to uz neslo. Myslel som, ze problem v starom telefone. Teraz novy S10 ale stale bez sparovania.
Páruješ cez appku Garmin Connect alebo najprv cez BT v mobile? Keď som pároval priamo v mobile tak bol problém. Bolo treba zariadenie v nastaveniach odstrániť a spárovať cez Garmin Connect. Potom už neboli problémy.
Alebo skús vygooglil "garmin huawei bluetooth not connecting". Huawei má defaultne nejaké energy saving veci, že ti to odpojí a potom sa nevie ďalej dohodnúť. Garmin to vie a má k tomu slušný postup ako to rozchodiť. Na mojej 810 som to tak musel riešiť, alebo pred každou jazdou vymazať z obidvoch zariadení a nanovo spárovať
Dá, presne preto je ten manuál aby si to rovno našiel a išiel na isto. Len máš úroveň kedy ti to povie: aplikácia míňa veľa energie, vieš že ju potrebuješ a druhý level ktorý ti to pri nevyužití na pozadí proste zabije. Za mňa je to lepšie ako nechať všetko na aplikáciu/telefón, lebo niekedy mi niečo žralo baterku a nevedel som čo s tým poriadne.
Ale k téme : včera som kúpil použitý teasi Pro. Máte s tou značkou niekto skúsenosti? Nejakí Nemci, ale musím povedať, že zatiaľ som veľmi pozitívne prekvapený. Update a mapy doživotne zadarmo, trasy sa zobrazujú podľa toho či je zvolený cyklo, alebo peší mód a tak ďalej.
Ja som už skúšal všetko možné, ale cez Huawei mám s garminom 130 nekonečný problém niečo zosynchronizovať. Trvá to večnosť, ak sa to už dostane ku koncu (v garmin connect ten progress bar je pred koncom), opäť to spadne a začne odznova. Aj 50km dlhý výjazd synchronizuje takto niekedy hodinu... Raz za uhorský rok sa stane, že sa to zosynchronizuje behom pár sekúnd. Cez PC to ide raz dva, ale nechce sa mi kvôli každému výjazdu zapínať počítač. Kde v prdeli sa to dá v tom blbom huawei zmeniť? Tento telefón už nechcem ani zadarmo.
520+ som paroval nedavno cez aplikáciu Garmin connect(android) a vsetko zbehlo hned na "prvu supu" a bezi to stale bez problemov, aj oba ant+ snimace sa pri kazdej jazde paruju a aj stabilne funguju. synchronizácia s connectom a aj stravou hotova je do par sekund. zatial som s garminu milo prekvapený 👍
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nieco také?
nieco také?
pouzivam Garmin edge 520 plus + hrudny pas z decathlonu za 30e.
Garmin som kupil za 130e tu z bazaru novy.
Tu ho mas za 156e.
https://www.ingram.sk/cyklocomputery+27639/garmin-gps-cyklocomputer-edge-520-plus/
Premna amatera az moc dobre. Dnes som isiel 75km, z toho prvych 40km som isiel podla stiahnuteho GPX a bola to parada. Prvykrat som to skusal v neznamom terene. Navigovalo to pekne a presne. Za ten peniaz velmi dobre.
lubo prosim ta ktory HR pas mas z decathlonu?
https://www.decathlon.sk/kardio-ant-bluetooth-smart-id_8334795.html
https://www.aliexpress.com/item/32853534009.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dQl6Pi2
https://www.decathlon.sk/kardio-ant-bluetooth-smart-id_8334795.html
Presne tento co si poslal.
Ale k téme : včera som kúpil použitý teasi Pro. Máte s tou značkou niekto skúsenosti? Nejakí Nemci, ale musím povedať, že zatiaľ som veľmi pozitívne prekvapený. Update a mapy doživotne zadarmo, trasy sa zobrazujú podľa toho či je zvolený cyklo, alebo peší mód a tak ďalej.