ešte je aj niečo od endury
zimné
http://www.endurashop.sk/rukavice/178-deluge-rukavice-vodeodolne-rukavice-.html
tenké
http://www.endurashop.sk/rukavice/179-dexter-09-rukavice-zimne-vetruodolne-rukavice.html
27.11.2014 - 05:18:00
00
Kde v BA predávajú Buff šatky?

www.buffky.sk v BA odber na Drienovej
27.11.2014 - 08:12:32
01
Tie tenké endury mám, sú celkom príjemne a dosť prepracované, no zatiaľ vyskúšané len v + teplotách, približne okolo 5 stupňov. Myslím že okolo 0 by mali byť v pohode, no na nejaké - teploty asi nebudú aj keď sú označované ako "zimné".
27.11.2014 - 10:20:38
00
Tie tenke rukavice mam druhy rok do -2 tak na hodinku a pol v pohode. Inak tie reflexne prvky su neskutočne.
27.11.2014 - 10:52:56
00
viem ze tu bola niekde spominana bunda ENDURA PAKAJAK...... mate ju niekto vyskusanu?..... zaujima ma ci je dobra proti dazdu....... je mi jazne ze ked bude lejak nic nepomoze ale na take jemne jesenne mrholenie je OK?
27.11.2014 - 12:51:50
00
Bol tu odkaz na X-bionic doporucenie na vrstvenie oblecenia a tu je doporucenie od Gore (zima, mtb) http://www.goreapparel.de/on/demandware.store/Sites-GoreDE-Site/de/Product-Show?pid=AW1314_7_FUSION_COLD_OUTFIT_SYSTEM_1

edit> Chyba tam posledna vrstva proti dazdu/vode (gore-tex)
27.11.2014 - 13:25:14
00
Skor je divne, ze tam zbytocne maju dve vrstvy WS. Marketing/zisk zvitazil nad zdravym rozumom :)
Vrstva do dazda je na bike IMHO zbytocnost, len by to zhorsilo priedysnost. A v zime aj tak prsat nebude. Nejaky ten mensi dazd (pripadne dazd so snehom) znesie aj vodoodpudiva uprava WS.
27.11.2014 - 14:09:48
03
Gore Mistral su skvele rukavice, tenky windstopper, velmi siroko vyuzitelne

Nemas problem , ze by sa vydrali medzi palcom a ukazovakom, nevyzeraju tam byt nejako extra spevnene (dlan celkovo).
V Intersporte sa obcas daju zohnat nejake podobne tenke Ziener WS rukavice (napr. Ziener Idea), za cenu okolo 15E. Nie su specialne pre bike, moje sa uz zacali drat pri palci, ale inak vydrzali celkom dost.
27.11.2014 - 14:16:29
00
Nemam. Aj v popise na stranke velosprintu co dal zihadlo pisu ze "posilnená časť medzi palcom a ukazovákom pre lepšie uchopenie". Je to tenky softshell, na dlani mas padding, na prstoch silikon a reflexne prvky, to som na tych ziener idea co pises nevidel... to pisu ze je fleecova lyziarska rukavica.
Mam ich uz asi 4 roky. Tie druhe som kupil prave pre ten pocit ze uz by som mal mat nove, ked sa tie prve opotrebuju ... ale este som ich nepotreboval rozbalit :)
27.11.2014 - 14:44:32
00
preto sa pýtam , chcem niečo tenšie z membranou. univerzálne na bike aj skialp....
staré šiťáky už doslužili.... bol som u nas v shope pozrieť silviny.. le všetko taký flisik... alebo bežkárske tenke
27.11.2014 - 14:56:19
00
Skor je divne, ze tam zbytocne maju dve vrstvy WS. Marketing/zisk zvitazil nad zdravym rozumom :)
Vrstva do dazda je na bike IMHO zbytocnost, len by to zhorsilo priedysnost. A v zime aj tak prsat nebude. Nejaky ten mensi dazd (pripadne dazd so snehom) znesie aj vodoodpudiva uprava WS.

Tak sa zapojim aj do tohto. Ako pise Ramon1 , jedna vec je citat, jedna pouzivat. Mam skoro vsetko oblecenie na bike od Gore (som zakaznik, nepredavam ich :) ), niektore su skvele, niektore velmi dobre, par nestoji za vela. Koncova cena je vysoka, rozpocet ma kazdy individualny, ale zlavy si vie snad kazdy pohladat sam ... Tak to napisem do jedneho prispevku, snad to niekomu pomoze pri orientovani...

Co sa tyka toho FUSION COLD Outfit Systemu:
1. ta prva vrstva s windstopperom je skvela vec, mam aj tielko bez rukavov. Ci v takejto zimnej kombinacii, alebo na jesen dat na nu len tenky letny dres, neprefuka a velmi prijemne sa nosi.
2. druha vrstva - zatepleny dres ja mam nie fusion, ale Alp-X. Ma viac a lepsie urobene zadne vrecka, ktore zaroven izoluju krizovu oblast.
3. vrstva - uvadzana Tooll WS bunda je moc tepla, v takej 3-kombinacii by to bolo na pod 10 stupnov... Ja nosim goretex AS Fusion bundu. Je to je super - tenke, lahke (< 300g, nie je problem mat v batohu) a priedysne, ci uz do vlhka, dazda alebo snehu a zimy. Pripadne Tool len na 1 vrstvu, ale to je menej flexibilne.
- uvadzane Fusion WS dlhe nohavice su vyborne a velmi univerzalne (daju sa odzipsovat nad kolenami - to robi velmi malo vyrobcov a stiahnut suchymi zipsami na clenkami). Su len vodoodpudive WS, takze ked je velmi mokro (dazd, rozpusteny sneh,) tak po nejakej dobe vzadu premoknu (narozdiel od AS bundy), toto riesi zadny blatnik...
V tychto 3 vrstvach do -10 na bike idealne, je to velmi dobre kombinovatelne podla pocasia (aj pocas jazdy). Na jesen nosim vacsinou 1+2 (pripadne ak je teplejsie, letny dres ako 2) a bundu v ruksaku, pri zime/vlhku/snehu 1+2+3. V kazdom pripade 2 vrstvy WS (1 WS a 3 AS) je plne funkcne riesenie, s racionalnym zakladom a 3 vrstva do dazda je velmi uzitocna (dazd/sneh je v MK bezny, jazdim celorocne).

Kedze sa pytal vladoNM na tu Contest WS AS - je to naozaj tenka a lahka a za polovicnu cenu (aj ked starsi model). Mam podobnu Fusion na jar/jesen, ale este som ju nejazdil (tento rok bolo menej casu). Ak je zamer mat ju ako 2 vrstva na letny dres, pripadne mat ju v batohu pre pripad vetra/dazda, pri vacsej zime dat teplejsi dres na 2 vrstvu, viem si predstavit ze tak do 5 stupnov moze byt ok (samozrejme u kazdeho individualne vnimanie chladu :) ). Mala by byt vodeodolna ale neskusal som, teda neviem porovnat presne, ale tipujem niekde medzi standardnemu WS a goretex AS.
27.11.2014 - 15:54:24
04
preto sa pýtam , chcem niečo tenšie z membranou. univerzálne na bike aj skialp....
staré šiťáky už doslužili.... bol som u nas v shope pozrieť silviny.. le všetko taký flisik... alebo bežkárske tenke

Podla mna je to presne to co potrebujes. Ak rozchodis cenu (ak najdes pod 30 Eur, daj link :) ) som presvedceny ze nebudes lutovat. Ak by si mal cestu cez Blavu, mozes otestovat :)
27.11.2014 - 15:59:32
01
Pozeram že presne tieto Gore som mal pred tymi tensimi Endurami. Na bežky aj bike super , po dvoch rokoch nic nevydrate. Zostali po bežkovani na streche auta na Makove, chudatka moje teraz su u cudzich. ;(
27.11.2014 - 16:40:22
00
Co sa tyka toho FUSION COLD Outfit Systemu:
1. ta prva vrstva s windstopperom je skvela vec, mam aj tielko bez rukavov. Ci v takejto zimnej kombinacii, alebo na jesen dat na nu len tenky letny dres, neprefuka a velmi prijemne sa nosi. ...

... s racionalnym zakladom a 3 vrstva do dazda je velmi uzitocna (dazd/sneh je v MK bezny, jazdim celorocne).


Ak by si v tej zimnej verzii dal naspodok len funkcne predalo, myslis, ze by si poznal rozdiel, resp. ze by si sa citil menej skvele?
S tou jesennou verziou suhlas, nad niecom takym do buducna aj uvazujem, lebo pri 12C-15C nosim dlhe funkcne tricko + cyklovestu (predny panel nejaky noname neprefuk) a to co spominas sa mi javi vhodnejsie, lebo to chrani aj koncatiny.

Vrstva do dazda mi vobec nechyba (ked ma prsat dlhsie, tak aj tak nejdem bikovat, lebo bude blato a ked prsi len chvilku, tak sa niekde skryjem, pripadne v lete vyschnem), dolezitejsie je, aby ma neprefuklo, ale zaroven to co najviac dychalo = WS.
27.11.2014 - 23:46:25
00
Ak by som v tej zimnej verzii dal naspodok len funkcne pradlo bez WS, a mal 3 vrstvu, bolo by to asi podobne, ale urcite by bol znacny rozdiel keby som tu 3 vrstvu vyzliekol. A skvela vec je prave ze nemusim riesit, co si vybrat podla pocasia, mam len jedno triko s WS, a ak je teplejsie a nemam 3 vrstvu, neprefukne ma. Cize je to za 10 Eur navyse za WS ovela sirsie pouzitelne (jesen-zima-jar) ako bez WS... a teda aj lacnejsie ako mat 2 trika. Nenosim vestu, ale tenku bundu v ruksaku (mam aj tenku WS, suhlasim ze sa WS da pokryt velky rozsah pocasia).
28.11.2014 - 10:26:40
00
keyboard_arrow_up