Ja mám DAKOTA 20 už druhý rok a určite by som si priplatil a DAKOTA 10 vôbec nekupoval. Nemá funkciu 3D kompas. Ak si napríklad zasekaný v lese na rázcestí kde sa križujú 4 zvážnice ale dôjdeš na rázcestie, kde napríklad idú cesty súbežne ale jedna bude stúpať po vrstevnici tak sa nebudeš vedieť zorientovať kam máš ísť. Taktiež ak si stiahneš trasu z od niekoho z netu tak na rázcestiach kde sa nenachádzajú orientačné prvky zakreslené na podkladovej
mape a cesty pôjdu zhruba podobným smerom nebudeš vedieť kam odbočiť pokiaľ sa nepohneš nejakým smerom a o 300 m zistíš že to asi nieje správny smer.
Ak má navigácia 3D kompas tak ti okrem absolútnej polohy zobrazuje aj smer osi kam je otočená takže sa vieš orientovať aj keď zastaneš a máš nulovú rýchlosť.
Pokiaľ ide o slabé podsvietenei obrazovky tak bohužiaľ to isté je aj na DAKOTA 20, kamarát má OREGON 450 a tam je to už výrazne lepšie.
Takže moje odporúčanie je aby si ešte čo to našetril a kúpil DAKOTA 20 alebo rovno eTREX30 (ktorý podporuje aj GLONASS a pravdepodobne v lesnom teréne a úzkych roklinách bude presnejší)