potrebujem poradit dlhe gate do chladneho pocasia asi do 0 stupnov. pri -8 stupnov isto neplanujem jazdit 8)
mam iba letne kratase na traky + navleky na nohy a ked sa viac ochladi uz v tom mrznem. treba nieco zateplene a tiez aj s membranou proti vetru aby neprefuklo? kupit gate s vlozkou alebo bez? aby som nemusel vozit aj kratke kratase s vlozkou tak tieto nove gate radsej s vlozkou vsak?
mam v oblube znacku Craft skuste od nich nieco poradit a keby je nieco lepsie alebo aj lacnejsie tak kludne skusim aj inu znacku.
21.01.2012 - 00:04:13
00
ja mam za cca 60e dlhe zateplene gate s trakmi, vlozkou a membranou od nyna, ciselko si nepamatam uz, pri 10 stupnoch sa v tom uz potim jak kon to je moc, ale okolo 0-5 mi stacia akuratne :), pod 0 dam este navleky na kolena tiez take neprefukave, pod -5 alebo ked je fakt zly vietor tak prihodim este craft zero extreme pod to
21.01.2012 - 00:16:59
00
ja vozim endura venturi v kombinacii s termopradlom napr. termovel, pohodovo az do -15. Len tie su kus drahsie, ak ti staci vozenie kratsie a mensie extremy, tak si myslim, ze nieco s windstoperom postaci aj za menej love. Vlozku pouzivam endura a este inu, neviem spomenut. Vrchov mam viac. Osvedceny je napr. endura, ale aby mala priedusnost aspon 10000. To iste plati pre spodok.
21.01.2012 - 00:52:57
00
ja mam uz nejakych 10 rokov membranove NyNa, membrana je iba z predu, pouzivam ich na bike, bezky a ak je velka kosa aj na beh, su bez vlozky (koli univerzalnosti) na bike pod ne stare gate s plienkou - gulky su potom v pohode, pri jazde pod -5 dam este tenke spodary (slovenka), teplejsie spodky nepouzivam, lebo by to bolo prilis obtiahnute a ak clovek sportuje, tak sa zahreje a menej je niekedy viac, radsej trocha chlad, ako sa prepotit
21.01.2012 - 08:07:43
00
ludia uz idem kupovat tie dlhe gate a stale neviem ake vybrat. jazdit v minusovych teplotach nebudem. do 0 stupnov mam kupit dlhe gate zateplene alebo nezateplene? kolko je moznosti, su aj nezateplene s membranou proti vetru? alebo kupit proti vetru a zaroven zateplene? niekto pisal ze pri 10 stupnov je moc moc teplo v zateplenych s mebranou proti vetru. proste potrebujem nahradu ked mi zacne byt zima v letnych kratasoch s dlhymi navlekmi. a kupim gate s vlozkou, neplanujem ani dobuducna bezkovat a behat budem snad v niecom inom..

a rovno si kupim aj ciapku. este som nikdy nemal ciapku, nesmie obsahovat bavlnu, vlnu? kupit cisto umele vlakna a treba tiez windstoperovu?

a za tretie tretry. mam klasicke tretry /asi letne/ ked sa ochladi tak potrebujem nieco co ma ochrani do 0 stupnov. staci kupit jedny navleky na tretry?

cital som ine vlakna ale stale neviem ake gate kupit, mozno uz dnes nakupim vsetky tri veci v CRAFTE tak prosim poradte
02.02.2012 - 07:49:47
00
tazko radit konkretne, ked neviem aky si odolny - zmrznuty :D
vidim to na spolocnych vyjazdoch, jeden je naobliekany ako polarnik, a druhy zas iba letne capaky (take tenke, proti opaleniu)
02.02.2012 - 09:06:47
00
ak nechces jazdit pod 0 tak zateplene gate s windwstoperom budu asi priliz teple, aspon take co mam ja hej ;), ale mozno sa vyrabaju aj ze viac zateplene, menej zateplene, ja mam nyna s membranou, dnes som pod to hodil len navleky na kolena a od craftu zero extreme gate a v pohode, teplomer na bajku ukazoval -13.6 :). uz nad 0 ale nosim len cisto tie zateplene gate bez navlekov a spodkov, a nad +5 je uz v tom dost teplo, ale zas ked fuka vietor tak je to fajn ;)
ciapku mam windstoperku ale ma tam take dake potitko z dacoho saveho a to mi kus vadi, ani nie tak ked idem vtedy je to fajn ale ked zastanem tak to nevie rychlo vyschnut, uz nosim so sebou tie papierove utierky do kuchyne nech to rychlo popije pot :))), alebo treba mat 2 ciapky na vymenu, aj ked pod -5 by sa uz hodilo nieco aj na krk, vcera som skusal kuklu komplet windstoperku ale v tom sa mi zle dycha a hlavne sa mi rosia okuliare, dnes som hodil len daco windwtoperove kolo krku a nos a usta som nechal von a bolo to ok

s tretrami skusenosti nemam, ale ja chodim v letnych botaskach co som aj cele leto v nich behal, take vzdusne, akurat som na ne hodil od BBB navleky a je to uplne v pohode, takze tipujem ze aj na tretry ti to pomoze, kus som sa sice bal ze tie navleky nevydrzia na normalnych pedaloch a dotrhaju sa, ale mam to tak uz 2 mesiace a vyzeraju byt neporusene

ale tak zalezi ako znesies zimu :), ja som tuto zimu este doma radiator nezapinal ;)
02.02.2012 - 09:16:22
00
akurat sa chystam na bezky, Sachticky - Donovaly a nazad, berem na seba funkcne trenky, 3/4 gaty (z lidlu), a gate NyNA, na hornu cast: natelnik slovenka, polartec Zajo, bundu Loffler colibri (je ozaj tenka), mozno vestu - rozhodnem na mieste, tenku ciapku Craft (vpredu membrana) a "rukav" na krk, tenke membranove rukavice, do batoha rukavice od cinana + suchy natelnik,
pocitam ze bude -15 az -20°C
02.02.2012 - 09:32:24
00
dolezite je aj ako intenzivne pri tom slapes, ja tak priemer, ak by som isiel rekreacne tak by mi asi bola kosa, ak zas do extremu tak sa velmi spotim a zas bude kosa :)
02.02.2012 - 09:49:54
00
to divo:
Dlhé gate kúp jednoznačne zateplené s vlozkou. Membránu podľa mňa nepotrebuješ.
Ja nosím okolo 0 az 5 st.na tieto gate 3/4 freeridove gate alebo freeridove trenky
Tieto dlhe zateplene gate potom mozes vyuzivat vo vacsom teplotnom rozsahu ako by si vyuzil tie s membranou.
Ciapka:
Mam dve jednu z od Klimatexu, tu pouzivam pri vyssich teplotach a pri dlhsej jazde do kopca.
Druhu z funkcneho materialu , ktora ma naviac neprefukavy pas okolo celej hlavy, ktory ide cez celo a usi - tuto pouzivam ked fuci a je chladnejsie, respektive si ju kludne nasadim na tu prvu, ked je fakt ze kosa.
Nohy:
Tretry idealne bez sietkoveho materialu, do tretier hrubsie funkcne ponozky, na tretry nosim obycajne neoprenove navleky od BBB.
No a potom uz treba len vyjazd prisposobit pocasiu, ked fuci tak radsej do lesa, jazdit nie velmi intenzivne aby si sa prilis nepotil, a regulovat dlzku vyjazdu primerane teplote. Osvedcili sa mi vzdy dvoje rukavice, v terene nejake tensie a dole kopcom a navrat domov v hrubsich.
Uff aky sloh som vypotila :lol:
02.02.2012 - 10:56:34
00
v obyvacke mam odparkovany cestny bike a na chodbe MTB takze budem sa dost pohybovat aj na vetre na cestnom bicykli kde moze byt chladnejsie. mam craft windstoper budnu /nie zimnu/ a nemenil by som, raz som ju nechal doma a dal na seba dlhy zatepleny dres skoro som zamrzol :)
ale kvoli väcsiemu teplotnemu rozsahu ako pises bude mozno lepsie bez membrany proti vetru. proste ked bude vonku 0-5 stupnov tak pod tie dlhe zateplene gate dam spodky a bude to dobre? a ked sa otepli priklad nad 5 stupnov postacia len tie gate?
nechapem ale ako sa mozu nohy potit, ja ked sa potim tak len vrch tela. to je mozno tym ze pri teplotach 0-10 st. mam iba letne kratase + dlhe navleky a brutalne v tom mrznem cize sa nepotim :)

aj tak neverim ze pri 5 st. ma ochrania zateplene gate bez membrany. studeny vietor prejde cez vsetko.
02.02.2012 - 15:25:47
00
nešpekuluj a kúp si normálne zimné čapáky ktoré sú zamozrejme zateplené a samozrejme majú membránu proti vetru,bez nej ti bude zima.Membrána je v zime dôležitá a nemusíš pod to dávať už ani žiadne spodky.
02.02.2012 - 15:30:35
00
Nevýhoda spodkov je v obmedzenejšom pohybe. "Lepia" sa...
02.02.2012 - 15:37:09
00
tak ono čím viac elastických vrstiev máš na sebe tak je to taký pocit moc tesný.


Naposledy upravil triki dňa 02.02.2012 - 15:51:53, celkovo upravené 1 krát.

02.02.2012 - 15:41:14
00
kupim tie s membranu a hotovo. uz len spravnu velkost, chude dlhsie nohy to zas bude problem. pekne napasovane, obtiahnute vsak nech to neodstava a nenahrna sa. vecer dam vediet co som nakupil
02.02.2012 - 15:41:45
00
keyboard_arrow_up