Chcel by som sa spýtat aku navigaciu doporucujete na bicykel aby nebola prilis draha? Chodievam na vyjazdy na bicykli a chcel by som si nieco kupit. Potrebujem to koli tromu aby som mal prehlad kde sa co nachadza. Poradte mi aj kde sa da zohnat suradnice na pamiatky a tiez kde sa da zohnat mapky do navigacie. Myslim take mapky ktore uz ma niekto prejdute a daju sa importovat do GPS zariadenia. Dakujem za Vase rady.
19.06.2010 - 18:30:03
00
GPS na bike sú v rozmedzí ceny od 200€ do 500€

ale mne sa páči GARMIN Dakota 10,ktorá stojí 252,95 €

www.sznb.com
www.bikepacking.net

www.ram-mount.com
23.06.2010 - 21:20:56
00
no ja pouzivam Bike model od Gaminu Edge 705...
co sa tyka tvojej otazky na prejdene trasy.. tak pouzitim TCXconvertor-a vies hodit do Garminu plt,aj gpx subory, ktore ziskas od znamych, alebo po forach...
napr. jedna dobra stranka pre vychod SK je tu :
http://www.tronkosice.sk/Trasy/index.html
23.06.2010 - 21:32:28
00
Chcel by som sa spýtat aku navigaciu doporucujete na bicykel aby nebola prilis draha? Chodievam na vyjazdy na bicykli a chcel by som si nieco kupit. Potrebujem to koli tromu aby som mal prehlad kde sa co nachadza. Poradte mi aj kde sa da zohnat suradnice na pamiatky a tiez kde sa da zohnat mapky do navigacie. Myslim take mapky ktore uz ma niekto prejdute a daju sa importovat do GPS zariadenia. Dakujem za Vase rady.
Vsetky Dakoty su OK zalezi iba na tom kolko chces investovat. Zakladnu turisticku mapu ziskas od predajcu. A prejdene trasy si stiahnes trebarz aj z www.bikemap.com
24.06.2010 - 06:44:46
00
riesil som pred nedavnom podobne, nakoniec som kupil Oregon 450, ma oproti dakote vacsi displej s vacsim rozlisenim, elektronicky 3 ossy kompas, barometriscky vyskomer, vydrz na dva AA akumulatry v pohode na celodenny vyjazd
24.06.2010 - 06:53:29
00
nechcel by som tu urazit nikoho kto pouziva sofistikovanejsiu hracku na navigaciu v lese ale podla mojich skusenosti je to absolutne jendo a kupil by som ten najlacnejsi pristroj s pokial mozno citlivejsim cidlom co dokaze pracovat s mapami..

sam som majitelom Garmin Edge 705 a od navigacie som si hodne sluboval. Mal som predstavu ze to bude fungovat podobne ako autonavigacie na ktore som uz neaky ten cas zvyknuty. Realita je vsak ina.. Neexistuje ziadna uplna mapa lesnych ciest na SR. Vsetko su to skor nedokoncene produkty kde su bezne prerusene cesty, chybaju info a clovek sa musi hrabat po nete a testovat vsetky mozne kombinacie map a dorobkov gps nadsencov(bez ktorych by som mimochodom tu navigaciu asi mohol hodit do kosa..) aby mal aspon ako taky orientacny pocit.

Ak vezmem v uvahu ze v slovenskych lesoch je relativne dost nevyznacenych ciest, vela z ciest je v mapach znazornene prerusovane a nie v kazdom terene a za kazdych okolnosti je ta navigacia presna na meter, niekedy musi mat clovek hodne velku predstavivost.. sluzi to cele skor orientacne ako navigacne.. Som rad, ze hracka co som kupil je zaroven super sporttester a navigaciu ma ako doplnok, lebo inak by to asi letelo von z okna a namiesto navigacie by som braval buzolu a mapy ak by som zabludil..
24.06.2010 - 11:16:24
01
to Austin: vlastním, vlastne vlastnil som edge 705 (stratil som ju) a teraz mám miesto nej edge 500 (nemapové gps).
Z toho čo píšeš je jasné, že pred kúpou si si nezistil o produkte skoro nič. Inak by si si nemohol sľubovať nesplnitelné.
Edge 705 (605) a vlastne aj 500 je v prvom rade cyklocomputer atď a zároveň (705 a 605) aj mapové gps-ko. Výhradne na bicykel je to určite dnes najlepší produkt na trhu (a to nemám rád garmin.sk) a užitočný pomocník na bikovanie.
Je úplne jasné (vzhľadom na množstvo lesných ciest, zmien lesných ciest) že navigácia v lese nemôže fungovať tak ako cestná navigácia.
Navigovanie podľa trás funguje ok.
24.06.2010 - 11:46:38
00
..... Mal som predstavu ze to bude fungovat podobne ako autonavigacie na ktore som uz neaky ten cas zvyknuty......Neexistuje ziadna uplna mapa lesnych ciest na SR...
Add 1. Uz len z principu ti takto navigacia fungovat nemoze. Ale vyborne funguje ak si ulozis trasu stiahnutu z netu napr. www.bikemap.net alebo www.cykloserver.cz
Add. 2 V tomto sa teda absolutne mylis. Mapa lesnych ciest je uz davno v obehu aj pre Garminy. Pouzivam a nema chybu :)
24.06.2010 - 11:52:06
00
ustin napísal:
..... Mal som predstavu ze to bude fungovat podobne ako autonavigacie na ktore som uz neaky ten cas zvyknuty......Neexistuje ziadna uplna mapa lesnych ciest na SR...


ako som pisal vyssie.. pri pouziti TCXConverter stiahnute GPX,PLT subory skoncertujes na TCX, a podla nich sa mozes navigovat presne tak, ako v aute, len ti Edge 705(605) nekeca..:) to je asi jediny rozdiel.
aj ked zides z cesty, tak vypise, ze ides zlou cestou..
Takze to vie fungovat obdobne, ako aj autonavigacia, len je to doplnene o bikecomputer.
mam Edge 705 viac ako rok, a nestazujem si..:)

Ak nahodou svoju oblubenu trasu nenajdes na danych weboch, tak si ju mozes vyklikat bud v Garmin softe (neodporucam, strasna piplacka), alebo v OziExploreri a zasa ju prevedies do TCX a mas to :)
24.06.2010 - 12:16:58
00
kupoval som to ako sporttester a navigaciu ako doplnok, ale skor mi slo o to aby som vedel najst cestu spat ked zabludim. Nelutujem kupu, iba som trochu ofrflal navigacne schopnosti toho zazraku.. vyklikavat si cestu v mapsource ak ma byt trasa dlhsie ako par km je na nervy a instalacia dalsieho softu na stanovenie trasy, ucit sa nove programy + konvertovanie suborov ..atd.. tak na to ja nemam cas. Na weboch tych tras nieje zas tolko a aj ked som si uz neake stiahol, navigacia podla nich neboa nic moc. Niesom GPS maniak a ak mam travit nad studiom najkratsej alebo co najvyhodnejsej trasy hodiny a potom to dalsiu hodinu vyklikavat v softe..to si ju radsej v terene pragmaticky najdem sam a namiesto sedenia za PC stravim cas v prijemnejsom prostredi :lol:
24.06.2010 - 12:55:52
00
Austin mas pravdu ani ja sa nezatazujem nejakymi komplikovanymi programi, konvertovanim atd. pretoze ma to nebavi, ale akakolvek stiahnuta trasa vo formate, ktory bez problemu GPSko zoberie je pouzitelna aj na navigaciu. Trasy si planujem aj sam, najcastejsie v bikemap-e pri zapnutej leteckej mape a naklikanie trasy o dlzke 65 km mi trvalo cca 5 min. Vystup je uz format GPX, ktory po natiahnuti ta spolahlivo povedie. Je to jednoduche a ucinne. Patracky v terene uz jednoducho nerobim. Doma to zvladam rychlejsie a vonku sa venujem uz len kludnemu jazdeniu - bez bludenia ;)
24.06.2010 - 17:00:29
00
Pripojim sa dotazom ... pouzivate niekto navigaciu takto, ako je to tu popisovane (Garmin,atd..) v mobile ? iPhone, Sony, Nokia, ...atd ? Napr. taka Nokia 5230 je za 1e, mobil, dokumentacny fotak, navigaci v jednom ...
24.06.2010 - 17:24:29
00
V mobile HTC HD2 používam OziExplorerCE 2. Ten istý program používam aj v outdoorovom GPS Magellan MobileMapper 6. Oba prístroje pracujú pod otvoreným operačným systémom - Windows Mobile. Pre Nokie pracujúce pod Symbianom odporúčam program SmartComGPS.
Viac sa dá dozvedieť na http://symbianmania.sk/forum/

Mobil HTC HD2 s operačným systémom Windows Mobile - program OziExplorerCE
lacop.gpsteam.eu


Mobil Nokia E66 s operačným systémom Symbian - program SmartComGPS
img20.imageshack.us




Outdoorové GPS Magellan MobileMapper 6 s operačným systémom Windows Mobile - program OziExplorerCE

Prílohy:

MMM6.jpg
MMM6.jpg 198.34 KiB thumb_up0thumb_down

25.06.2010 - 08:17:38
00
prosim o radu
chcem si kupit novy computer na bike a ked uz novy tak ma zaujalo ako tu na forach sa niektori prezentuju
prejdenymi trasami pekne graficky, farebne s hodnotami tepu, nadmorskej vysky,
vzdialenosti
nepotrebujem navigovat ale skor by ma bavilo si nasledne pozriet trasu graficky s uvedenymi hodnotami
doporucujete nieco ako Garmin edge 500 ?
potrebujem standardne cyklo funkcie a hlavne nie som ziadny IT specialist
nemalo by to byt nic zlozite
dakujem
08.06.2011 - 13:52:12
00
... chcem si kupit novy computer na bike ...
... potrebujem standardne cyklo funkcie ...


Na to ti stačí obyčajný cyklokomputer.

... nepotrebujem navigovat ale skor by ma bavilo si nasledne pozriet trasu graficky s uvedenymi hodnotami ...


Na to stačí obyčajný GPS Data Logger, ktorý pri výjazde zapneš a pri návrate vypneš. Doma pripojíš k PC a stiahneš si prejdenú trasu. S tým sa už potom dajú robiť rôzne grafické čudá, zobrazenia a vyhodnocovania. Stačí aj takýto: http://datacomp.sk/holux-m-1000c-bluetooth-gps-receiver-logger-bt-gps-modul-li-on-usb_d91762.html
08.06.2011 - 19:03:29
00
keyboard_arrow_up