Ahojte, poradte s ktorymi cyklistickymi elastickymi zateplenymi nohavicami ste v zime spokojny. Myslim tym elasticke, nosenie bez doplnkovych ďalších kratasov, ziadne freeruide, alebo voľne nohavky a je vhodne ak maju membranu. Kupil som si najteplejsie od sportfulu infinium ale s nimi mi je zima na rit a kríže. Prednu stranu maju dobre zateplenu zadnu stranu odvetranu,no mohli aj panel na zadku trochu zateplit alebo dat tam nejaku membranu na ten kusok. Mne je proste málo mat na zadku len jednu tenku latku ak su teploty pod 2 stupne. Nad dva stupne nohavky mam. Moja zimna bunda ma na zadnej strane zater na zadok ale i tak mi ten tepelny komfort nevytvori.
Pred kupov som sa rozhodoval medzi casteli polare a infinium,rozhodla cena, no vidim ze rozhodnutie bolo zle.
Nechcem prechladit ric pravudelne, aby som nedostal zlatu žilu a si dojazdil, Tak isto mozes dosrat aj bedrové klby.

Rozmyslal som šupnut pod ne aj nejake 3/4 termo xbionic energy acululator ale mne švy vadia pri dlhsej jazde ako hodinu a jazdiť dlhšie chcem.
02.12.2022 - 20:21:09
00
polare a infinium maju predok z rovnakeho materialu, zadna cast sa mi zdala na polare o malicko hrubsia. membranovo su na tom rovnako - cize len predna cast. mal som este od isadore ovada deep winter - teraz sa volaju tusim signature deep winter - tie boli asi najteplejsie co som mal - bedra a krize chranene pomerne hrubym ciastocne prefukavym materialom - lenze ten ciastocne prefukavy material pouzili aj na kolena - koli elasticite a to mi dost vadilo. k tomu na zadnu cast kolien pouzili len taku "sietku" koli krceniu materialu pri ohybe nohy a v zjazdoch mi tadial strasne tahalo. koli tomu som ich aj menil za polare v ktorych do povedzme -8 vydrzim (1-3h vyjazd). popravde neviem ci niekto vobec robi gate s membranou aj na bedrach a krizoch. asi nie. bud daj nejake vhodne funkcne/merino boxerky alebo na vrch kratke gate ktore neplandaju a ochrania aj pred mokrom napr.
https://www.mtbiker.sk/clanky/124778/test-pad-blato-zima-vrchne-kratasy-sportful-supergiara-a-performance.html
02.12.2022 - 22:15:36
10
Ďakujem za super prispevok Gusto. Polare som pozeral trosku maju ten zadny panel hrubší. Uz som sa obzeral aj po tych kratasoch na vrch co by bola asi najúčinnejšia možnosť a este teraz obzeram boxerky. Ja som tazky a ked som skusal davad pod cyklonohavky nejaku vrstvu dost ma to odrelo. Idem este posurfovat a obzriet nejake boxery, ak by mal niekto dobry tip bol by som vďačný...
Este som uvazoval ze si nejaku teplu latku nalepit do cyklonohavic podla svojej potreby ;)

Isadore som bol tiez obzriet ale po vypredaji bol prazdny.

Ďakujem za každý koment
02.12.2022 - 23:26:08
00
Mozno by bolo dobre sa obzriet aj po cyklokratasoch bez vložky a bez trakov. No zatial sa mi nepodarilo take najst. Dalo by sa aj take v topbike vyrobit ale uz by bolo po zime pokial by dosli )
03.12.2022 - 00:00:50
00
Prečo vlastne nechceš extra kraťasy na vrch? Mne dosť chytajú bordel a potom mi spodné stačia tenšie
03.12.2022 - 00:23:29
00
Vrchne som nechcel z toho dovodu, ze na cestaku sa na sedle šmýkaš, resp po nom neustale cestuješ ;) aspoň takú mám predstavu, ale mne v predu ani na stehnach zima nie je. Len na riti. S vrchnymi budem zbytočne z prednej strany spoteny.
03.12.2022 - 00:32:15
00
Ahoj, mal som podobný problém, Vyriešila mi to ,,neoprénová" ľadvinka z Tesca za 5e zapnem ju pretočím na chrbát hodím do nej mobil kľúče je cca 8cm vysoká. Veľmi sa tým zlepšil tepelný komfort a ani neviem že ju mam.
03.12.2022 - 08:17:02
12
Keby šlo len o kríže, je tu aj toto: https://isadore.com/sk/signature-waist-warmer
03.12.2022 - 08:29:40
11
Jazdi niekto s x-bionic ? Triko termo napr acumulator je take dlhe ze ho zatiahne az po zadok? A co termo nohavice od xbionic? Su komfortne, neskrabu? Teraz su v akcii xxl acumulator za 38€ 3/4
03.12.2022 - 11:33:50
00
najlepšie zimné čapáky čo som mal boli od slovenskej nyna, ale to je tak 7 rokov dozadu, keď som to mal v jednom klube ako tímové oblečenie... boli tak dobre rovnomerne zateplené.. aj na riti ako požaduješ... len vložka bola slabšia, tú som aj tak časom vypáral... mám radšej tieto čapáky bez a oblečiem si pod ne "boxerky" ktoré strihám z doslúžených letných gatí... vložku v zásade nosím len na jeden výjazd a takto by som si rovno tie čapáky vyblokoval na druhé použitie... potom sa ale začali párať v rozkroku, jedna z vrstiev čo tam boli, tak som ich vyradil na použitie na biku... nosím ich ale občas v zime okolo domu keď mám nejakú prácu kde sa moc ohýbam tak je výhoda že pri takomto odeve s trakmi mi neprefúka kríže https://www.nyna.sk/produkt/nohavice-thermo-bt/ ale neviem či sú to ešte tie isté po tých rokoch
tiež som mal pár zlých skúseností že od iných značiek boli tie čapáky nenositeľné práve kvôli tomu, že predok neprefuk a zadná časť príliš tenká...
teraz nosím do mrazu alebo teplot slabo nad mulou tieto od kalas, ale nie som s nimi úplne spokojný, tiež majú ten predok o dosť viac teplejší ako zadok https://www.kalaswear.sk/det/passion-z1-zimni-kalhoty-se-slemi-cerne?sortiment=48&typ=101&pohlavi=26&ipp=60&lang=SK
03.12.2022 - 17:12:54
10
skbodva mne sa pri teplotach pod 10 st. osvedcilo spodne nohavice s vlozkou z dekaca a na to klasicke zateplene capaky bez vlozky ktore pouzivam aj na behanie.
04.12.2022 - 16:56:03
00
ja som to tiez v zaciatkoch tak riesil- letne cyklogate a na ne membranove bez vlozky ktore som nosil aj na bezky. no velmi rychlo sa predrali na zadku.
ked som zacal v zime jazdit pomerne casto (lebo sa tu uz nic ine robit neda) siel som uz do gati s vlozkou a je to lepsie. tiez mi slo o to o co aj autorovi temy - nemat plny susiak handier a neobliekat sa na vyjazd pol hodinu - v zaciatkoch kym som na seba naskladal handry sa to veru aj tej pol hodke blizilo :-D teraz na seba hodim 3 kusy, ciapku, satku, rukavice a idem von. nic ma netaha, netlaci - je to uplne o niecom inom. len sa clovek nesmie zje_t ako s ami podarilo vcera - skoda byva dost vysoka :-D
04.12.2022 - 17:11:00
00
Presne tak ako pise Gusto. nechcem vrstvit, Gusto rano pred cestou do prace mam vyclenene 20minut na obliekanie, ktore aj tolko trvalo. Bundu som si kupil poriadnu a som s nou spokojny (alpha ros 2) dnes som jazdil len v triku pod nou cestnu stovecku. Ale nohavice som dal klubove windstoper a salomka pod ne klasika dalsie letne. Toto nechcem robit, ved je tu v predaji nespocetne mnozstvo zimnych nohavic, tak som myslel ze niekto mal presne taky problem a kupil poriadne nohavky a zimnu ric) ) ) . Ak by som to mal blizko skocil by som obkukat do predajne ale mam to daleko, velmi daleko. Preto som vytvoril tuto temu. Gusto v tak drahych veciach sa nesmie ani spomenut pad )
04.12.2022 - 20:10:18
00
Sportfull a casteli zimny vyber poznam ale su tu plno ine nohavice napr od Alé, isadore, karpos, shimano, endura, sipvini, santini, xbionic a inee. Poznam ajvrstvenie ape to nechcem, chel len jedne nohavice dokonale na moj zimny problem tj. Zima na zadok a v predu membrana
04.12.2022 - 21:25:06
00
mozno este pozri gore veci. tie maju aj windstopper na zimnych nohaviciach. ale nemam ich tak ti neporadim so skusenostami
04.12.2022 - 21:40:52
00
keyboard_arrow_up