Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
posledný komentár: 31. 5. 2020 o 11:22
To nie je zatlacene. To je vyhrdzavene a rozpadnute - zial znamy problem niektorych modelov. Ja mam F5X a tiez musim hladat polohu kabla aby to zacalo nabijat.
Na Aliexprese sa dá kúpiť taká silikónová zátka - asi to ochráni konektor pred agresívnym potom, špinou, mastným...
Mam zlate a rozpadli sa tiez
Chcel by som sa spýtať, či má niekto podobnú skúsenosť s týmto modelom, alebo je to na reklamáciu?
Nemyslim, ze ide o nastavenie.
priprav si podklady z garmina, gpx, porovnanie mapy.cz, prípadne iné zariadenie pri danej aktivite.
Toto som im písal:
Dobrý deň
Už dlhšiu dobu pozorujem problémy s výškou a poschodiami.
Spustená aktivita chôdza. Celý okruh je skoro rovina s minimálnym prevýšením nakoľko sa jeho väčšia časť koná pri rieke Dunaj a v jej záplavovom území.
Kontrolné zariadenie Fenix 6 na druhej ruke nameral prevýšenie 26m, Venu 3 nameralo na 8,8km prevýšenie nezmyselných 325m.
Exportované súradnice GPS z Venu 3 do mapy.cz ukazujú, že podla máp by mala byť prejdená výška 22m čo je prijatelná odchýlka pre Fenix, ale uplne iné údaje ako na Venu3.
Aj pri chôdzi po rovine bez pustenej aktivity som "schopný" nejakým spôsobom namerať 20 poschodí. Priemerne týždenne mám 41 poschodí čo je na skoro rovinu (Petržalka) kde sa hlavne pohybujem uplný nezmyslel.
Porovnával som to z dalšími Venu3 ktoré na trase 5km namerali 14m výšky a moje na 0,7km (časť trasy druhých venu3) po uplnej rovine 25m ! (viem doložiť gpx)
Senzor je čistý, pravidelne čistený. Rovnako nepomáha ani kalibrácia výškomera, žial nepomohol ani tvrdý reset do výrobných nastavení. Barometrický tlak na ciferníku ukazuje a aj sa mení, takže barometer ako taký je funkčný.
Doplnené:
24.7. znovu komplet reštart do výrobných nastavení ... nepomohlo. Na 1km okruhu ktorý má pozvoľné stúpanie cca 5m a opätovné klesanie namerali 16m. V dobe státia na mieste (čakanie v rade) lietala výška 141m na 134m stále hore a dole .
20.7. aktivita bike dlžka Garmin 60,39km výškové 1036m
Porovnanie gpx priamo v mapových podkladoch 61,1km a výškové 781m
neboj, viem ako funguje barometer .... to je na ilustraciu ... uviedol som to do reklamácie, aby mali všetky varianty a mohli testovať. Rovnako mi je jasné, že odchýlka bude vždy.
Nabiehanie vyšky ked stojíš, alebo sa len prechádzaš po rovine v okruhu 10m je problém.
Problém vyriešili, výmenou za nové. Trvalo im to dlhšie ale vymenili.