Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
posledný komentár: 31. 5. 2020 o 11:22
Nechapem naco je dobre mat presne udaje o krokoch, ale nemysli si ze najvyssi model Garmin FR 965 mera tie kroky presne. Bez problemov sa da "nakrokovat" aj o 10k krokov viac aj ked budes sediet na stolicke. Kroky su informativny udaj a meraju sa akcelerometrom. Staci niekolko pohybov ktore sa podobaju pohybu tela pri chodzi a kroky ti pribujdaju.
Nejakú vzdialenost môžeš prejsť tak krokom dlhym meter, ako aj myšacím. GPS zaznamena tú istu vzdialenost, počet krokov bude dosť rozdielny.
A doktor rezanec nech si zapne gps (polohu) v mobile, pokial ovsem toto cele nieje len z nudy cnost
Zatial teda, co mi dost pomohlo je informacia, ze Forerunner 55 budu zaznamenavat pomocou GPS, ak zapnem chodzu a tych par ostatnych krokov pocas dna budu zaznamenavat pomocou akcelerometra. V podstate mi to tak vyhovuje.
Diki za info chalani
Ta aplikacia Strava a RubKeeper posielaju udaje priamo do Health aplikacie?
Mozno nakoniec nebudem musiet kupit nic. Ale teda nechcel by som aby sa mi tie udaje nejako duplovali
https://www.notebookcheck.net/Apple-iPhone-15-smartphone-in-review-The-Apple-phone-finally-zooms-in-closer.762555.0.html
https://www.notebookcheck.net/Apple-iPhone-13-mini-in-review-Powerful-and-ultracompact.575013.0.html
Niekolkokrat som porovnaval kroky iphone vs garmin a rozdiely boli minimalne - na urovni statistickej chyby. Meranie krokov na hodinkach nebude omnoho presnejsie, akurat to nemeria z pohybu z vrecka ale pohybu ruky.
Vzdialenost zalezi od dlzky kroku ktoru nemas konstantnu a preto to prepocitavanie bude este nepresnejsie.
Takze rada odomna: Ak chces merat kroky, tak ti staci iPhone. Ak mas pocit ze hodinky to budu robit lepsie tak ti staci akakolvek najlacnejsia verzia napr. Garmin.
Ak chces merat vzdialenost cez GPS tak najlacnejsia verzia s GPS.
Z toho co pises, chces merat kroky a chodzu an hodinakch si nebudes zapinat na ceste na zachod
Synchronizacia s Health nie je povinna takze napr. aj keby to Strava robila tak to predpokladam mozes zrusit.