Čaute, kto používa alebo používal ťažnú tyč za bicykel pre dieťa? Začína to u nás byť pomaly aktuálne. Aký typ, prípadne značku odporúčate? Skúsil by som s malým jazdiť okrem asfaltových aj nespevnené cesty, ale nič kruté. Potrebujem info z prvej ruky, prípadne ak niekto potrebuje predať, tak za rozumnú cenu vezmem... A zaujíma ma aj to, či existuje riešenie detská sedačka vzadu plus ťažná tyč s druhým krpcom. Či nie je nejaká tyč, čo sa dá upnúť na os môjho bajku...
Ta vôľa tam je presne ako píšeš. No ťahám za sebou 20kg dieťa + saracen mantra 1.6 a zatiaľ to drží. Lietame s tým aj po lúkach a lesných cestách a v pohode. Jedine nezabudni po prvom raze dotiahnuť všetky šróby, neskutočne to sadne.
No už je to dávnejšie (5+ rokov), ale ako si pamätám vôľu som tam nemal. Ani si neviem predstaviť kde by tam mohla byť, napr. obrazok 5,6 v tomto návode by tam mala byť presne diera na šrób.
Vcera som bol odskusat s malym https://www.sportisimo.sk/fitforce/posilnovacia-guma-strong/227030/?fitforce=308#popis-1 na odporucanie z predchadzajucej strany a je to super, po par km som uz citil, aj ked mlady brzdil hore kopcom (ked som isiel nahodou o 2 km rychlejsie, ako by chcel ). Tahal som ho za elektro, takze pohoda, teleskopku som nechal radsej v najspodnejsej polohe, nech ju tolko nenamaha. Vdaka za odporucenie germanv.
ja som odtahal 3 deti na 3 mm gumovom lane z hornbachu, dlzka cca 1,5 m nenatiahnute, na obidvoch koncoch som urobil slucky a naucili sme sa to nahadzovat aj zhadzovat pocas jazdy (sebe som to prehodil cez sedlo alebo len na rychloupinak na sedlovke a decku cez predstavec zhora slucku tak aby sa zachytila pod srubami na predstavce) takze som im to vedel nahodit ked prisiel kopcek a akonahle sa kopcek zmiernil tak som to jednoducho (pocas jazdy) stiahol z predstavca a gumu som si strcil do vrecka... Malo to este jednu vyhodu, ze si to vedeli odpojit aj sami stacilo prstom frnknut po tej slucke na predstavci...
petho: Hornbach mám od ruky, idem pozrieť alternatívu v OBI. ale “3 mm” nie je preklep? pocitovo mi to príde príliš tenké ... skúšal som klasickú batožinovú gumu (“pavúka”) s hrúbkou cca 8 mm, čo sa mi zdalo tak akurát.
germanv: tebou odporúčaná tmavomodrá nie je v TN k dispozícii. nevieš, či je nejaký rozdiel medzi zelenou a tmavomodrou variantou? z popisu som sa toho veľa nedozvedel, akurát z označenia “medium” pri tyrkysovej je zrejmé, že bude menej silná
Neda mi to a spýtam sa. Trax pouzivate niekto? Lebo paci sa mi aj to voditko co tu bolo na strane 3 od Levarnr. Skusenosti,utiahnut potrebujem 6 rocneho syna s 20" bikom. Ale chcem aby sa to aj samo spratalo ked sa odopne. Dikes
ťažné lano, čo som tu postol minulý rok sa nám stále predlžuje, takže hľadám niečo iné. Aké máte po roku skúsenosti s tým, čo ste písali - posilňovacie gumy, TowWhee?
Towwhee vyzera principialne fajn, hlavne je pruznejsie ako obycajne gumolana, akurat to uchytenie sluckou za spicku sedla, co maju na webe mi pride nestastne. Tiez tam maju male pismenka, ze ziadny vyrobca teleskopiek to neschvalil a za pripadne poskodenie sedlovky nezodpovedaju Gumolano sa trochu lahsie omota okolo ramu, ked ho netreba, Towwhee je masivnejsie a bude viac zavadzat.
ja používam gumicuk so slučkou napojený na silonove lanko cca 1m tiež s očkom
prevlečiem okolo hlavoveho a potom slučkou na sedlovku , netrha to ako pevne lanko a spratne je to do vrecka, mladu na 24 vytiahnem aj na kubínku.
samozrejme mi prišlapáva nech to nejde tak ťažko, nseseká to ked nevládze či pri rozbehu, náklady boli do 6e
Maju ho napr v alpistour.sk na Sancovej v BA. Hornbach gumolano sa nam natrhlo a hlavne ma prestalo bavit ho zmotavat/rozmotavat na ram, tak som prave Trax zobral vyskusat.
Trax prvykrat otestovany. Oproti gumolanu/gumam na cvicenie/Towwhee...
Vyhody:
- lano netreba nikam namotavat alebo odkladat do ladvinky/batohu a potom ho znovu vyberat
- netreba manipulovat s karabinami
- nemusim ani zosadnut z bajku, maly len zastavi pri mne a sam sa zapne
- maly sa dokaze sam odopnut dokonca zajazdy!
Hlavne posledne 2 body vyrazne prispievaju k plynulosti jazdenia. Po par mesiacoch s lanom je prave zapjnanie/odopinanie najvacsia otrava.
Nevyhody:
- citelne trhanie pri slapani. Lanko nema ziadnu elasticitu, maly sa nestazoval, ale ja som v strmom vyslape cez korene to trhanie citil vyrazne. Rozbehy prekvapivo bez problemov. Chcelo by to elasticku slucku na konci
- pri navijani vydava hrozne pazvuky
- otazna zivotnost navijacieho mechanizmu. V navode pisu, ze sa nema dostat do priameho kontaktu s vodou/blatom, co je zozadu na sedlovke celkom problem
Neutralne postrehy:
- uchytenie plastovymi paskami nie je velmi pekne, rychloupinak by bol krajsi
- drziak je tvrdy plast, nie je tam nejaka guma, zariadenie sa na sedlovke otaca, aj ked su pasky utiahnute na max. Sedlovka bude po par mesiacoch pravdepodobne doskriabana od necistot, co sa dostasnu pod drziak.
- treba si vyskusat, ci ma clovek dost volneho miesta na pevnej casti sedlovky, aby mal Trax vobec kam uchytit. Tiez musi byt dost vysoko, aby pri tahani napr 20" detskeho bajku lanko nezachytavalo koleso (nam ide len par cm nad kolesom).
Vsetky negativa su ale vyrazne prevazene tym, ze zapinanie a odopinanie je mega rychle a nic nikde nezavadzia. Uz len pre toto je to super.
Mini update #1: Uz po 2 vyjazdoch sa lanku na slucke zacalo mierne odierat na krajoch predstavca (nie su nijako ostre), co ma trochu prekvapilo. Obe tie miesta som obalil makkou elektrikarskou paskou, tak to hadam nieco vydrzi.
no zopakujem este raz, niekto sa pytal ci 3 mm gumolano staci... pozrite sa na 3 mm gumolane viem este aj dnes pomahat deckam do prudkeho kopca ked toho maju dost a to uz maju 10 rokov a vazia cez 30 kg.... na obidvoch koncoch slucka.. jednu slucku zahodis cez sedadlo alebo rychloupinak ak mas a druhu slucku cez predstavec (ponad predstavec a zachytit len na trenie o sruby predstavca (pocas jazdy v pohode aj pripojenie aj odpojenie), cena do 5 eur (staci cca 2-3 m..
My sme prave gumolano (myslim 8mm) pol roka pouzivali. Casom sa nam ale potrhalo a strasne ma otravovalo to zapinanie/odopinanie a odkladanie lana. Mimo toho je to bezkonkurencne najlacnejsie funkcne riesenie. Akurat nie je az tak pohodlne.
Mini update #1: Uz po 2 vyjazdoch sa lanku na slucke zacalo mierne odierat na krajoch predstavca (nie su nijako ostre), co ma trochu prekvapilo. Obe tie miesta som obalil makkou elektrikarskou paskou, tak to hadam nieco vydrzi.
zaujimave riesenie. Pesto: vdaka za test a prvy update. mas nejake dalsie postrehy z pouzivania? lanko sa nepredralo?
iaieiuuo Noo, tak odvtedy sme ho už potestovali celkom dosť. Lanko sa odralo, ale nestihlo sa predrať, lebo sme stihli skôr pokaziť ten navíjací mechanizmus v jednom náročnejšom výšlape (celé lanko zostalo vytiahnuté a nenavíjalo sa späť). Reklamácia bez problémov, dostali sme novú revíziu s vylepšeným vnútorných mechanizmom (lanko je čierne, namiesto žlétho pôvodného). Tá zatiaľ funguje bez problémov, aj vydáva menej pazvukov, ako ten prvý. Na slučke bolo vidieť 2 otlačené miesta od hraniek na predstavci, tak som zas preventívne celú slučku oblepil izolačkou.
Aj napriek reklamácii a tej odratej slučke mi to ale zatiaľ príde ako najlepšie riešenie na ťahanie detí. Dobre ešte vyzerá https://kommit-bike.de/ akurát je tam vyššia cena a nepáči sa mi, že sa uchytáva pod sedlo. Ale zas nešriabe telo sedlovky, ako to trochu robí Trax.
Tak sme asi po 2 rokoch na traily prešli do fázy: "šlap sama tam, kam my, vracať sa kvôli Tebe všetci nebudeme." Nakoniec sa dieťa aj tak musí prispôsobiť tempu ostatných v tíme. Ale na hlavnej ceste, keď ešte chodila ako napitá to veľmi pomohlo, aby sa mi neskydla pod kamión.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
germanv: tebou odporúčaná tmavomodrá nie je v TN k dispozícii. nevieš, či je nejaký rozdiel medzi zelenou a tmavomodrou variantou? z popisu som sa toho veľa nedozvedel, akurát z označenia “medium” pri tyrkysovej je zrejmé, že bude menej silná
https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/detske-sedacky-a-voziky/peruzzo-prepojovacie-rameno-trail-angel.html
cena pre foristov 40e
Towwhee vyzera principialne fajn, hlavne je pruznejsie ako obycajne gumolana, akurat to uchytenie sluckou za spicku sedla, co maju na webe mi pride nestastne. Tiez tam maju male pismenka, ze ziadny vyrobca teleskopiek to neschvalil a za pripadne poskodenie sedlovky nezodpovedaju
prevlečiem okolo hlavoveho a potom slučkou na sedlovku , netrha to ako pevne lanko a spratne je to do vrecka, mladu na 24 vytiahnem aj na kubínku.
samozrejme mi prišlapáva nech to nejde tak ťažko, nseseká to ked nevládze či pri rozbehu, náklady boli do 6e
Vyhody:
- lano netreba nikam namotavat alebo odkladat do ladvinky/batohu a potom ho znovu vyberat
- netreba manipulovat s karabinami
- nemusim ani zosadnut z bajku, maly len zastavi pri mne a sam sa zapne
- maly sa dokaze sam odopnut dokonca zajazdy!
Hlavne posledne 2 body vyrazne prispievaju k plynulosti jazdenia. Po par mesiacoch s lanom je prave zapjnanie/odopinanie najvacsia otrava.
Nevyhody:
- citelne trhanie pri slapani. Lanko nema ziadnu elasticitu, maly sa nestazoval, ale ja som v strmom vyslape cez korene to trhanie citil vyrazne. Rozbehy prekvapivo bez problemov. Chcelo by to elasticku slucku na konci
- pri navijani vydava hrozne pazvuky
- otazna zivotnost navijacieho mechanizmu. V navode pisu, ze sa nema dostat do priameho kontaktu s vodou/blatom, co je zozadu na sedlovke celkom problem
Neutralne postrehy:
- uchytenie plastovymi paskami nie je velmi pekne, rychloupinak by bol krajsi
- drziak je tvrdy plast, nie je tam nejaka guma, zariadenie sa na sedlovke otaca, aj ked su pasky utiahnute na max. Sedlovka bude po par mesiacoch pravdepodobne doskriabana od necistot, co sa dostasnu pod drziak.
- treba si vyskusat, ci ma clovek dost volneho miesta na pevnej casti sedlovky, aby mal Trax vobec kam uchytit. Tiez musi byt dost vysoko, aby pri tahani napr 20" detskeho bajku lanko nezachytavalo koleso (nam ide len par cm nad kolesom).
Vsetky negativa su ale vyrazne prevazene tym, ze zapinanie a odopinanie je mega rychle a nic nikde nezavadzia. Uz len pre toto je to super.
zaujimave riesenie.
Pesto: vdaka za test a prvy update. mas nejake dalsie postrehy z pouzivania? lanko sa nepredralo?
Aj napriek reklamácii a tej odratej slučke mi to ale zatiaľ príde ako najlepšie riešenie na ťahanie detí. Dobre ešte vyzerá https://kommit-bike.de/ akurát je tam vyššia cena a nepáči sa mi, že sa uchytáva pod sedlo. Ale zas nešriabe telo sedlovky, ako to trochu robí Trax.