dík, skúsim napísať
Tlmič som ešte nepremazával, ale do vidlice som použil nejakú náhodnú vazelínu na tesnenia z farby-laky (tuším). Plánujem ale dávať Redrum,mal by fungovať dobre...fox fluid by mal mať veľmi podobnú viskozitu, takže asi v pohode.
Zalezi aku staru vidlicu mas. V novych sa uz do vzduchovej komory RS vidlic redrum nedava. Co som tak cital servis manualy 2013/2014 tak sa to ma mazat bud PM600 vazelinou (SID manual) alebo "suspension specific" vazelinou (Pike manual, zrejme maju na mysli slick honey alebo podobne).
Do vzduchovej komory na monarchy RS predpisuje hentu sialenu kombinaciu Parker o-lube na tesnenia + 0.3ml (!!!) Maxima Maxum4 Extra 15w 50 volne do komory co mi pride ako dost prekomplikovane.
No, nebolo to do nových vidlíc, aspoň nebudem musieť kupovať redrum ale mysím, že hociaká vazelína čo neničí krúžky bude fajn.....a nad vzduchový piest išla zmes 4:1 15w motorový a 5w tlmičový olej. Nepoužil som nikdy nijaké odporúčané špeciality a výsledok je dobrý.
Čaute, mám RS ario RL a zaujíma ma, či by sa dal ovplyvniť chod tlmiča ako je tomu napr. pri foxe pomocou plastových vložiek na zmenšenie objemu vzduchovej komory. resources/image/thumb/157300
myslim si ze bude.... dnes som to stratil som vonku fukal tlmic... no nehorazne tlaky tam budem musiet dat na mna... uz teraz som na 270 psi a sag cez 30 %
myslim si ze bude.... dnes som to stratil som vonku fukal tlmic... no nehorazne tlaky tam budem musiet dat na mna... uz teraz som na 270 psi a sag cez 30 %
No ale ak tlmic, ktory musis fukat na 270psi vyvlozkujes - zmensis komoru, tak ho budes musiet fukat na 300 , to nie je dobra cesta. Je nutne zvacsit komoru .. lenze i tak sa mi to nezda. Ja mam Monarch 165x38mm na prepakovani 1:2.6 a pri plne nalozenom batohu a obleceni to mozno tych 90kg aj bude a fukam tusim tak 190psi na sag 20%. Na Reignovi mam Fox, s velkou komorou, 200x57 , prepakovanie 3:1, sag 30% a tam som to tusim fukal na 180psi.
vyvložkovanie + komory=zvýšenie progresivity=pri tom istom počiatočnom tlaku tlak ku koncu zdvihu narastie viac=nejde tak lahko na doraz,maestro je dosť aktívne,hodí sa to tam / vyvložkovanie - komory tlmiča Monarch DebonAir = výraznejšie zníženie tlaku v tejto - komore v priebehu zdvihu=tento znížený tlak menej pôsobý proti tlaku + komory=zasa mierne zvyšuje progresivitu tlmiča=nejde na doraz
ja mam tiez 200x57 no uvidim skusim prifuknut. Ked to nebude dobre mam riesit novy tlmic ? alebo len inu verziu monarchu teraz mam m\m sice neviem co to znamena
dano5: mensia komora = vacsi tlak na ten isty sag. Vacsia komora = mensi tlak. Len pri takychto malych vlozkach to velmi necitit. Ale tu sa jedna o sag, nie dorazy, takze to nepomoze.
r4dy: to je od vyroby ? No, M/M na tento pakovy pomer je asi len tak tak. Ale druhej strane, to tiez neriesi tlak. (inak sila, ze tento ram ma o kilo menej ako tie prve verzie .. karbonove am/en bajky maju takuto vahu ) ktory monarch mas ?
Jezus presun prosim ta tieto posty do inej temy (z tejto stranky), nech sa nezahlcuje tato tema
lto: Myslim, ze to hovoris opacne. V nezatazenej polohe mas nizsi tlak, pri 25% (SAG) zatazeni mas ten isty tlak a pri max zatazeni mas vyssi tlak a nejdes na doraz.
tak je-ak nezaťažený tlmič nafúkaš na 270 PSI,máš SAG 30% - ak tú komoru vyvložkuješ,nafúkaš nezaťažený tlmič tak isto na 270PSI,bude SAG už len 25%-logicky,kedže objem komory bude zmenšený vložkou,tlak bude rásť viac-potom pri ďalšom stláčaní bude stále rásť ten tlak vo vyvložkovanej komore viac ako bez vložiek=progresivita bude väčšia=nebudeš dávať dorazy R4DY nemusíš vôbec riešiť nový tlmič,vyvložkovaním sa to dá vyladiť podla potreby-gumičky na vložkovanie mám,kúpil som ich 30-stoja pár centov-na rozdiel od tých orig.gumičiek,ak chceš,kludne sa zastav,urobím to na počkanie (tieto o.t. príspevky by sa mali niekam presunúť) napr. sem servis-opravy/servis-tlmica-rockshox-t18242-15.html?hilit=tlmi%C4%8D+rs
ano to m m je od vyroby a je to debonair rt sa mi zda odskok a platforma. Mozes mi napisat presne ake kruzky tam idu? kolko ich asi budem potrebovat. A budem to riesit cez servis kedze je bajk novy.
vložkoval som len + komoru,dal som 8 ks rozmer 40 x 1,5 mm-kolko budeš potrebovať zistíš,až vyskúšaš,ale neviem prečo cez servis,je to práca na 5 min,ide to úplne jednoducho
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tlmič som ešte nepremazával, ale do vidlice som použil nejakú náhodnú vazelínu na tesnenia z farby-laky (tuším). Plánujem ale dávať Redrum,mal by fungovať dobre...fox fluid by mal mať veľmi podobnú viskozitu, takže asi v pohode.
Do vzduchovej komory na monarchy RS predpisuje hentu sialenu kombinaciu Parker o-lube na tesnenia + 0.3ml (!!!) Maxima Maxum4 Extra 15w 50 volne do komory co mi pride ako dost prekomplikovane.
resources/image/thumb/157300
Inac ta vazelina parker fest draha, 2g - 4 €
30% sag múže byť,ale ak by aj pri tomto tlaku chodil tlmič ľahko k dorazu,možno bude treba vyvložkovať + aj - komoru,sú na to orig.krúžky
http://www.mtbiker.sk/shop/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/rock-shox-bottomless-ring-pre-monarch-debon-air-a-vivid-air.html
ja som vložkoval tiež,potreboval som viac progresivnejší chod-použil som obyčajné O krúžky z predajne Afinis
RockShox Bottomless Ring pre Monarch Debon Air a Vivid Air
16,79 €
MOC 20,99 €r4dy: to je od vyroby ? No, M/M na tento pakovy pomer je asi len tak tak. Ale druhej strane, to tiez neriesi tlak. (inak sila, ze tento ram ma o kilo menej ako tie prve verzie .. karbonove am/en bajky maju takuto vahu
Jezus presun prosim ta tieto posty do inej temy (z tejto stranky), nech sa nezahlcuje tato tema
R4DY nemusíš vôbec riešiť nový tlmič,vyvložkovaním sa to dá vyladiť podla potreby-gumičky na vložkovanie mám,kúpil som ich 30-stoja pár centov-na rozdiel od tých orig.gumičiek,ak chceš,kludne sa zastav,urobím to na počkanie (tieto o.t. príspevky by sa mali niekam presunúť) napr. sem
servis-opravy/servis-tlmica-rockshox-t18242-15.html?hilit=tlmi%C4%8D+rs