Zdravím mám takýto problém s vidlou rock shox recon silver pred cca mesiacom som si ju dal nafukať na svoju vahu bol som raz na vyjazde potom cely cas bike stal v garazi dnes som sa vybral snim von a vidla sa mi zanorila uplne dnu a je fest mäká nechápem teda či fučí alebo čo stym može byt alebo je to tym ze mrzlo ja neviem
Ja mám na Rekone cca. 14 000 km. Tlak kontrolujem len raz ročne. (neklesá) Vidla pekne pracuje aj v mraze.
Dofúkaj a sleduj. Ak tlak zase spustí, je zle, nedobre. Bude treba ísť k "bikedoctorovi".
Pravdepodobne má tesnenie na hlavnom vzduchovom pieste to najlepšie už za sebou. V lete možno fungovalo dobre, no v zime sa materiál stiahne a tým pádom sa skôr prejaví jeho vada. Takže bude ho treba vymeniť.
Chlapi možte mi ešte poradiť kde ten ventilok kupim ? V bike obchode ci ?Ak by to bolo nieco horsie oplati sa to davat opravovat alebo kupit jazdenu vidlu recon pozeral som nejake za 95 cca 100 eur
Ahojte mam recon silver tk solo air a mam taky pocit ze odskok mi vobec nejde nastavit resp tu packu mozem mat otocenu na zajacovi alebo na korytnacke a pocitovo sa vlastnosti vobec nezmenili...mal som ju odvtedy raz v servise tam mi povedali ze sa im neda demontovat olejova patrona ze to mam poslat na reklamacku ale ze staci aj po sezone...nahodil som vidlu na bike a akoby som mal uplne inu vidlu...akoby sa im podarilo zmenit odskok...neviete mi nahodou poradit ako to dat spat?
Ak to máš ešte v záruke, tak by som do toho nevŕtal. Dal by som to do servisu čím skôr, aby si nenarobil nejakú väčšiu škodu. Môže to byť chýbajúci olej, zlomený rebound, zlisovaný Turnkey ... . Akurát pozri, či máš zamykanie "odomknuté". Niekedy zadiera lanko a neodomkne sa to úplne (rukou otoč na doraz proti smeru hodinových).
no ak je na písane 120mm realne ti pojde tak na 110 max
ako každá iná vidlica.. u foxu je to ešte menej... sfukni ju a skus zatlačiť na doraz kolko pojde. ten záver robí progresivita vzduchovej komory..
moja 120ka reba ide cca na tvojom metri na 115
ma 120mm, chodi takto uz dlho, len vzdy na jar, ked zhodim vonkajsie nohy a doplnam olej, sa nad tym pozastavim, do uplneho zasunutia ju nepusti vzduchova cast, ta aj po uplnom sfuknuti stale ciastocne pruzi
caute mam taky problem so svojou reconou ze po servise ked som ju nahodil na bike tak akoby potrebovala viac sily na prvotne stlacenie ale ked uz sa zasune tak 1cm tak uz to ide uplne normalne. no vzdy sa vrati do polohy nuloveho posunu takze male nerovnosti vobec netlmi a len ma vytrasa...ani sag nemam ked sadnem na bike...po servise mi povedali ze nejde vybrat olejova patrona a odporucila ma na reklamaciu...tak som skocil do exima a tam mi tu patronu vytiahol ukazal a povedal ze ono to ide len tazsie a ked som sa pytal na tento problem tak ten tipek mi vravel ze to moze byt tym ze v negativnej komore nie je taky tlak ako ma byt...neviete da sa to nejak upravovat na tej recone soloairke? Dik
Solo air si vyrovnava tlak v komorach sam. Na vnutornej strane vzduchovej vnutornej nohy je taka drazka ktorou sa v istej pohlohe prepusti vzduch do negativky a tlak medzi negativnou a pozitivnou sa vyrovna. Tipol by som, ze bud tam je moc vazeliny a bud je nou zapratana cela negativna komora alebo je len upchaty ten port ktorym sa vyrovnava tlak.
//edit: i ked teda to skor plati pre nove Reby/SIDi solo air. Ako presne to to ma recon a cim sa maze neviem.
Ďalšia možnosť je,že pri servise dali na vzduchový piestik namiesto vazelíny olej,to by vysvetlovalo to chovanie na začiatku zdvihu-olej stečený do priestoru negatívnej komory-pri solo air sa nesmie dávať olej,ale len jemná vrstva špeciálnej vazelíny.
Ak pred servisom vidla chodila o.k. ,treba reklamovať-alebo zmeniť servis.
dik za reakcie....este ma napadlo ze pred servisom som tam mal zdvih 110 teraz tam je presne 120 a zevraj so zdvihom nic nerobil len ze ju rozobral ocistil premazal a zlozil
Nuz, bud tu vzduchovu stranu celu zle zlozil, alebo odtial vybral spacer.
Inak podla technical manualu sa vzduchova strana maze vazelinou a len 3ml 15wt oleja naliateho po stene (asi aby zjemnil/rozpustil tu vazelinu trochu).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dofúkaj a sleduj. Ak tlak zase spustí, je zle, nedobre. Bude treba ísť k "bikedoctorovi".
ako každá iná vidlica.. u foxu je to ešte menej... sfukni ju a skus zatlačiť na doraz kolko pojde. ten záver robí progresivita vzduchovej komory..
moja 120ka reba ide cca na tvojom metri na 115
//edit: i ked teda to skor plati pre nove Reby/SIDi solo air. Ako presne to to ma recon a cim sa maze neviem.
Ak pred servisom vidla chodila o.k. ,treba reklamovať-alebo zmeniť servis.
Inak podla technical manualu sa vzduchova strana maze vazelinou a len 3ml 15wt oleja naliateho po stene (asi aby zjemnil/rozpustil tu vazelinu trochu).