Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
mozem potvrdit janiiikove slova, raz mi prdol plast s dusou v zjazde na prednom kolese, komplet sa vyzul, brzdil som na holom rafiku, ktory som znicil, uz som to tu pisal tusim... ale zatial som nepresiel na plastovky, resp. galdy, aj ked sa stale pohravam s tou myslienkou... od spominaneho incidentu kupujem plaste, ktore maju vystuzene aj bocnice (pricina defektu bola poskodena bocnica) a zatial som nemal problem, ani klasicky defekt veeela km ale rozhodne chcem skusit aj plastovky a porovnat to...
Ja som tiež dostal defekt na zadnom, ked som sa spustal z Pezinskej baby, trosku som obrusil rafik. Mal som asi stastie, ze som sa rozbiehal a moja rychlost bola v case defektu cca 30km/h... Preto zo strachu z defektu pri zjazde vyššou rýchlosťou uvažujem o plastovkach.
Ja len zhrniem tuto sezonu na plastovkach Tufo Hi Composite Carbon 25....pocet defektov 0, slovom nula vyhody a nevyhody nech si kazdy zvazi ale ja neplanujem ani nahodou navrat k plastom
Tieto plastovky som vozil aj ja + dalsi clen timu. Musim povedat, ze su fajn. Kilometrova vydrz vsak nie je nejako oslniva. Hack3r kolko si na nich natocil?
Este je dolezite pozriet na odporucanu sirku rafika. Aby ich nahodou niekto nedal na sirsi rafik ako je odporucane. Vtedy by sa velmi lahko mohlo stat, ze by sa vyzula.
Galusky sú nutnosť ak človek chce ľahké a vysoké karbonové ráfiky (a nemá 4000e na Lightweight v plášťovej verzii). Takže niekedy nie je voľby a tiež som to bral ako nevyhnutné zlo. Prvé pokusy s lacnými Vredesteinami boli katastrofa - v priebehu 1000 km 2 defekty a začal som uvažovať že Bory predám.
Potom som prešiel na Continental. Najprv GP4000s, lebo v plášťovej verzii je to slušný plášť. Problém je výdrž, asi 2700 km, potom začali pukať na bokoch.
Nakoniec Continental Competition 25mm sa ukázalo ako to pravé, zatiaľ má vzadu 5600 km a ešte vyzerá že tak 1000 km by zvládla, čo je obdobné ako výdrž plášťov.
Defekty na Continentaloch za 9000 km = nula.
Problém je cena, lebo galuska stojí na Bike-palaste 60e + páska cca 5e + preventívne mlieko cca 3e (ano, som lenivý) = skoro 70e / koleso / rok.
Subjektívne neviem povedať či galusky idú lepšie alebo nie, ake keď porovnám Bory na galuskách + Eurusy na plášťoch tak subjektívne tie Eurusy sú lenivšie.
Akurat ked das preventivne mlieko + nalepis paskou, tak si mozes byt isty, ze tie galusky budu mat horsi valivy odpor ako zrovnatelne plaste. Ale chapem, je to o prioritach.
Tieto plastovky som vozil aj ja + dalsi clen timu. Musim povedat, ze su fajn. Kilometrova vydrz vsak nie je nejako oslniva. Hack3r kolko si na nich natocil?
Este je dolezite pozriet na odporucanu sirku rafika. Aby ich nahodou niekto nedal na sirsi rafik ako je odporucane. Vtedy by sa velmi lahko mohlo stat, ze by sa vyzula.
nie moc, cca 3500-4000km. a opotrebenie myslim primerane
Presne.ak chces vysoky karbon v dobrej vahe inak ako s galuskami na nejde.kupis aj plástove kolesa ale tam si s vahou ako pri hliniku.takze to cele straca vyznam
Dneska som si dal kratky vyjazd, prisiel som domov odstavil bike ,zrazu som pocul ranu ako zo vzduchovky ,,, utekal som pozret na bike a predna galuska vybuchla , s galuskami nemam jaksi dobru skusenost ,na zadnej sa mi strhol ventil a teraz mi vybuchla predna.
Ja som dojazdieval galusku tufo S3 lite,bola zodrata az takmer na tu vnutornu dusu,vybuchla mi na konci 50km jesenneho svihu asi 2,5km pred domom.Dosiel som pekne pomaly na vyfucanej galde az domov.Ale pri tom vybuchu som sa teda pekne vylakal
FEDERER Ale ja som spominal strelenu dusu. Tak ako mozes pichnut dusu, mozes pichnut aj galusku. Nie zakazdym galuska streli, ale niekedy uz mam pocit, ze informacie tecu okolo teba...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Potom som prešiel na Continental. Najprv GP4000s, lebo v plášťovej verzii je to slušný plášť. Problém je výdrž, asi 2700 km, potom začali pukať na bokoch.
Nakoniec Continental Competition 25mm sa ukázalo ako to pravé, zatiaľ má vzadu 5600 km a ešte vyzerá že tak 1000 km by zvládla, čo je obdobné ako výdrž plášťov.
Defekty na Continentaloch za 9000 km = nula.
Problém je cena, lebo galuska stojí na Bike-palaste 60e + páska cca 5e + preventívne mlieko cca 3e (ano, som lenivý) = skoro 70e / koleso / rok.
Subjektívne neviem povedať či galusky idú lepšie alebo nie, ake keď porovnám Bory na galuskách + Eurusy na plášťoch tak subjektívne tie Eurusy sú lenivšie.
nie moc, cca 3500-4000km. a opotrebenie myslim primerane
Ospravedlňujem sa ak to tu už bolo.
FEDERER ak ti streli galuska v zjazde, je to bezpecnejsie ako keby ti v zjazde strelila dusa
prave naopak. fatalne by dopadol pri plasti a dusi.