Kristina: vdaka za info .. moje spekulacie o tom, ako rozvrhnem prevody , su momentalne kompletne zastarale od momentu testu elipsoidu .. stacilo by mi 2x9 , ale 36z robi Shimano bez pavuka, co je problem. Mozno ale s 24T elipsoidom zistim, ze staci co mam
1. Napádanie tých, čo majú chuť skúšať novinky, to už je tu taká klasika.
2. O kolenách tu niektorí písali, že ich rozboleli, vo svete sa nájdu zas presne opačné prípady, že im problémy prestali Ale všetko je to len pár jednotlivcov a všetci máme relatívne krátku skúsenosť, takže žiadne generalizácie nie sú ani náhodou možné.
3. Čo sa týka zapájania iných svalov, o tom mám pochybnosť. Aj ja som mal svalovicu v predkoleniach po prvej jazde, ale to nebude "zapájaním iných svalov", ale proste preto, že jednoducho tie, čo pracujú vždy, pracovali viac - pretože sú v zábere na väčšom polomere než zvykli a hlavne, človek proste makal vedomo-nevedomo viac, to je efekt novinky.
1. toto je prastara zalezitost, ziadna novinka.
2. na kolena to zahul je, to si bud isty, presne ako silove slapanie.
3. urcite to nie je tym, ze by clovek makal viac.. Posudit to viem
4. vykon +15%, strata energie -30% .. pre mna vyhodne
1. povedali sme to isté
2. istotu nemám
3. chcel som len priznať, že existuje aj v tomto niečo ako placebo, preto som napísal "vedomo-nevedomo", ja som svoj referenčný kopec vyšiel na ovále lepšie, ale neviem s istotou, či to nebolo viac odhodlaním a snahou potvrdiť si, že som neurobil zle, keď som do toho investoval
4. neviem, odkiaľ sú čísla, ale mne sa s tým jazdilo dobre a neľutujem, takže pridám sa k výroku "pre mňa výhodné"
5. určite nebudem hlásať "všetci na ovály!", ale keď sa niekto spýta, poviem "za pokus to stojí, ak máš na to prachy, je to zaujímavé"
2,3 .. placebo efekt tu tu uz naznacil Jezus .. ja som do toho investoval brutalnych 22e, takze .. .. za tie roky a v podmienkach, ktorych jazdim poznam svoje svaly, takze viem co a a ako. Samozrejme, kazdy na to moze reagovat inak, pretoze niekto beha, niekto nie, atd. .. kazdy ma to telo inak postavene. Ale kruhove a ovalne tocenie je znacne ine, ten prejav tam bude. Mozem ta uistiti z mojich cca 13 rocnych velmi aktivnych skusenosti, ze to placebo nie je.
4. to su priblizne moje (podane tak, ze vykon ti prida nie moc 10-15%, ale zoberie citelne viac energie, takze v konecnom sucte si v minuse).. to neber ako dogmu. Chcel som len povedat, ze kvoli inym svalom to bude zrat naviac energiu, nie je to zadarmo, ale ja nedokazem dostatocne utilizovat svaly, pretoze mam slabe miesta inde, takze vitam akukekolvek zvysenie vykonu, aj ked to bude stat vyrazne viac energie (ebike ). Pretoze svalovica a vycerpanie noh, to su veci, ktore uz velmi dlho nezazivam .... akokolvek by som chcel .. kludne by som bral 100% naviac energie za 30% zvysenie vykonu.
5. mne sa paci tato hype vlna .. strasne ma to bavi
.... Mozem ta uistit z mojich cca 13 rocnych velmi aktivnych skusenosti, ze to placebo nie je.
tak to je super, fakt to teda musim aj ja vyskusat.
najlepsie sa myslim rozdiel pozna az pocas dlhodobejsieho testovania, v priebehu ktoreho si parkrat vymenite oval naspat na kruh a po par jazdach zase na oval.
...Pretoze svalovica a vycerpanie noh, to su veci, ktore uz velmi dlho nezazivam .... akokolvek by som chcel ...
Tak na to mam jeden recept. Tiez som si myslel ze to nedosiahnem, ale stacili technicke problemy a jazda na najlahsom prevode v stojke z Marianky na BK a domov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ze by si nohy zvykli?
Hack3r: malo jazdis
2. O kolenách tu niektorí písali, že ich rozboleli, vo svete sa nájdu zas presne opačné prípady, že im problémy prestali Ale všetko je to len pár jednotlivcov a všetci máme relatívne krátku skúsenosť, takže žiadne generalizácie nie sú ani náhodou možné.
3. Čo sa týka zapájania iných svalov, o tom mám pochybnosť. Aj ja som mal svalovicu v predkoleniach po prvej jazde, ale to nebude "zapájaním iných svalov", ale proste preto, že jednoducho tie, čo pracujú vždy, pracovali viac - pretože sú v zábere na väčšom polomere než zvykli a hlavne, človek proste makal vedomo-nevedomo viac, to je efekt novinky.
2. na kolena to zahul je, to si bud isty, presne ako silove slapanie.
3. urcite to nie je tym, ze by clovek makal viac.. Posudit to viem
4. vykon +15%, strata energie -30%
2. istotu nemám
3. chcel som len priznať, že existuje aj v tomto niečo ako placebo, preto som napísal "vedomo-nevedomo", ja som svoj referenčný kopec vyšiel na ovále lepšie, ale neviem s istotou, či to nebolo viac odhodlaním a snahou potvrdiť si, že som neurobil zle, keď som do toho investoval
4. neviem, odkiaľ sú čísla, ale mne sa s tým jazdilo dobre a neľutujem, takže pridám sa k výroku "pre mňa výhodné"
5. určite nebudem hlásať "všetci na ovály!", ale keď sa niekto spýta, poviem "za pokus to stojí, ak máš na to prachy, je to zaujímavé"
4. to su priblizne moje (podane tak, ze vykon ti prida nie moc 10-15%, ale zoberie citelne viac energie, takze v konecnom sucte si v minuse).. to neber ako dogmu. Chcel som len povedat, ze kvoli inym svalom to bude zrat naviac energiu, nie je to zadarmo, ale ja nedokazem dostatocne utilizovat svaly, pretoze mam slabe miesta inde, takze vitam akukekolvek zvysenie vykonu, aj ked to bude stat vyrazne viac energie (ebike
5. mne sa paci tato hype vlna
Pocul som, ze co vyjazd na mtb, to
Mas aj zadnu montaz kamery ?
tak to je super, fakt to teda musim aj ja vyskusat.
najlepsie sa myslim rozdiel pozna az pocas dlhodobejsieho testovania, v priebehu ktoreho si parkrat vymenite oval naspat na kruh a po par jazdach zase na oval.
Tak na to mam jeden recept. Tiez som si myslel ze to nedosiahnem, ale stacili technicke problemy a jazda na najlahsom prevode v stojke z Marianky na BK a domov.
Aby sa dobre filmoval útek, co sa deje vzadu