Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -31% RockShox Pike/Pike DJ Solo Air A1 servisný kit, 200 hod/1 rok
50,99 €
-31%
MOC 91,99 €
-20% RockShox fork DAMPER ASSEMBLY - REMOTE 17mm (POPLOC, PRE-2013 PUSHLOC) TURNKEY (THREAD PITCH 0.8mm)
62,99 €
-20%
MOC 78,99 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
47,99 €
savings
MOC 83,99 €
to su ferove ceny. u koho si servisoval? ja som posielal fox vidlu do TFTuned, olej, pretesnenie ale aj vymena puzdier vyslo 150e.
zo začiatku keď je ešte vzduch teplý (bike skladujem v teplej pivnici) tak ide normálne 180mm, ale postupom času keď sa ochladí aj vzduch vo vnútri tak je to ako vravím cca tých 60mm
Je to normálne alebo mam pretesníť vidlu ?
Viem že studený vzduch má nižšiu hustotu ako teplý, ale vidlu mám už nafúkanú na dosť vysoký tlak a stále to isté, nechcem aby mi strelila alebo niečo podobné.
Ešte by som dodal že keď na ňom jazdím je to 60mm, ale akonáhle zosadnem je tam pôvodných 180mm.
Vďaka.
a čo sa týka problému nevieš niečo ?
Takže by som vyskúšal ich výmenu a zároveň aj mazací olej ... to vidlici tiež určite do novej sezóny pomôže.
už mi to tu pride ako na inom nemenovanom fore, ale to je nepodstatne.
RS vidlu mam len na jednom biku a tak ako ste ochotní čekovať biky niekoho ineho, tak isto sa môžete pozrieť aj na moje, ale ja viem že niesom uživateľ s pol miliona prispevkami. Nebavi ma tu pisať za každu cenu ....
RS Totem 2008 180mm, chceš aj seriove čislo ? .....
Lapierre vďaka, pozriem sa nato
ešte takto, rozmyšľal som nad tym a tesnenie to byť nemôže, nakoľko keď bike odstavim do pivnice a vidla sa zohreje je v nej rovnaky tlak. Ak by tesnenie prepušťalo tak by bol tlak rozdeleny medzi komory. Neviem ako sa to spravne vysvetľuje ale ja mam v celej ľavej nohe vzduchovu patronu. Žiadne uzavrete riešenie ale piest v 40-ke nohe a nič viac, preto to je asi aj take háklivé na počasie.
Vďaka za informácie, vyskúšam to a uvidim čo a ako
Mne príde klesnutie zdvihu na 60mm (z cca 140mm pri bežnom SAGU) v studenom prostredí až príliš na to, aby to bolo iba teplotou ...ale môžem sa mýliť.