ahojte, v tomto odvetvi komponentov sa vobec nevyznam, preto by som si radsej chcel nechat poradit. Potreboval by som spolahlivy cyklocomputer, ktory by zaznamenaval:
- rychlost
- prejdene km
- nadmorsku vysku(stacilo by max min), ale keby zaznamenal aj profil bolo by ok
- a mozno aj sklon terenu
dajte nejake typy, ani nie uplne lacne a ani uplne drahe
dik
Suhrn: Nahodis cyklopocitac. Snimac umiestnis hocikde na vidlu, na hociktoru stranu. Len nie na kotuc
Na zem rozlozis meter. Das bike na 0 das na nafukanu gumu ciarku, spravis jednu otocku a odcitas dlzku. Dostanes obvod v mm. Odporucam premerat x krat a spravit priemer. To zadas do tachaca. Done
len pre zaujimavost, na motocykloch su magnety na kotucoch bezne
... preto je lepsie mat ten snimac v tom magentickom poli co najkratsie aby si mal co najpresnejsie meranie. pretoze chces vediet ze ten magnet presiel okolo snimaca za 3 sekundy presne 3x a nie ze presiel okolo za 3 sekundy 2,5-3,7x
ak si to nepochopil mozem ti to tu aj vypocitat a nakreslit
... ani ja nerozumiem ako dĺžka časového intervalu, počas ktorého je snímač zopnutý pri prechode okolo magnetu, ovplyvňuje zaznamenaný počet otáčok kolesa napríklad na dráhe s dĺžkou niekoľko km.
Počet vypitých pív tiež nezávisí od rýchlosti vypitia jednotlivých pív. Na základe počtu vypitých pív mi čašník vystaví účet podobne, ako computer vypočíta prejdenú vzdialenosť podľa počtu zaznamenaných otáčok kolesa.
To je akurat tak Tvoja teoria. Ja som napisal, ze je lepsie mat magnet a senzor blizsie k stredu ako dalej od stredu. Ak nerozumies pisanemu textu a rozdielu v pojmoch "blizsie k stredu" a "v strede", tak je zbytocne cokolvek dalej riesit. A ano, cievky uplne bezne spinaju / cvakaju pri prechode magnetu okolo.
to cierne mas koleso ta modra bodka je magnet
to modre je magneticke pole magnetu
zelene je snimac
v pripade ze das snimac blizssie k stredu tak je cas kedy je snimac v magnetickom poli magnetu oznaceny zlto
v pripade ze das snimac blizssie k rafiku tak je cas kedy je snimac v magnetickom poli magnetu oznaceny fialovo
ak sa koleso otaca 1 ot. / 1s znamena to ze snimac v dolnej polohe je polovicu tohoto casu "vzopnuty" a znova sa do tohoto stavu dostane za 0,5 sekundy alebo za polovicu otacky kolesa - to je jeden impulz ktory nameria cyklocomputer
za 3600 sekund dostanes teda zo snimaca 1800 impulzov
1800 impulzov pri obdvode kolesa 2100 mm = tvoj cyklopocitac ti vyrata rychlost 3,8 km/h a po hodine jazdy nameria prejdenu vzdialenost 3,8 km
v pripade vyssieho umiestnenia snimaca dostanes za 60 sekund 59 impulzov co je blizssie k 60...
za 3600s dostanes 3540 impulzov
= tvoj cyklopocitac ti vyrata rychlost 7.4 km/h a po hodine jazdy nameria 7,4 km prejdenej vzdialenosti
v skutocnosti si presiel 7.56km a kvoli tejto nepresnosti merania ti cyklocomputer ukazal hodnotu 7,4 km
prospech umiestnenia snimaca blizssie k rafiku by mal byt teraz jasny snad kazdemu
theruck:
vďaka za obrátok a teóriu okolo neho Takže môj dotaz na umiestnenie snímača na vidlicu nebol zbytočný...Vy sami medzi sebou ako skúsení cyklisti, nie ako ja začínajúci sa dokážete v týchto veciach pohádať a diskutovať hodnú chvíľu o tom kde presne teda je najlepšie snímač umiestniť na vidlicu...A tu mňa ste s prepáčením je*ali a mysleli si že som dement...dement nie som, len začínajúci cyklista ktorý v týchto veciach si potrebuje poradiť
Tak teraz sa pýtam, komu mám po tejto debate medzi Vami a presviedčaním sa navzájom kde je umiestnenie snímača lepšie veriť : Hmm ? To teraz nie v zlom, len komu veriť keď každý z Vás si melie svoju pravdu a ja ako neskúsený sa tu opýtam a možno hneď nechápem a som tu skoro za debila považovaný, kďežto ani Vy sami to presne asi neviete niektorí, lebo niekto sa mýli a niekto v tom pravdu má, len kto to je ? Ďakujem.
Cirdeman je to jedno, teda z hladiska presnosti merania je to jedno, nemusi to byt jedno z inych dovodov ( mechanickej konstrukcie, dosah bezdrotoveho snimaca, vzhlad....), ale z hladiska merania otacok je to jedno - jedna otacka kolesa (v pripade kadencie, jedna otacka kluk) = jeden impulz
Viete čo, umiestnim to tam, kde mi to bude najviac pasovať Lebo jeden píše tam, druhý zasa inam, tretí sa len smeje a namiesto toho aby poradil, tak napíše kravinu mimo otázku...to je nič toto...vďaka tím ktorý pomohli a napísali svoj názor na umiestnenie snímača ostatný sa radšej zdržte odpovedí namiesto nevhodných komentárov.
Cirdeman Tak mne stačilo včera, keď som ti v 99 príspevkoch vysvetľoval, že sa nič neráta, len meria. Na vysvetlenie theruckovej fantazmagórie by som ti musel napísať 999 príspevkov.
To robiť fakt nebudem. Hlavne keď si spomeniem na tvoj záver.
... podobné teórie sme vymýšľali ako študenti elektrotechniky na vysokej škole tak asi po siedmom pive. Jedna z nich sa volala "Teória temnoplota", ale bohužiaľ som si z nej zapamätal už iba názov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na zem rozlozis meter. Das bike na 0 das na nafukanu gumu ciarku, spravis jednu otocku a odcitas dlzku. Dostanes obvod v mm. Odporucam premerat x krat a spravit priemer. To zadas do tachaca. Done
len pre zaujimavost, na motocykloch su magnety na kotucoch bezne
ak si to nepochopil mozem ti to tu aj vypocitat a nakreslit
... ani ja nerozumiem ako dĺžka časového intervalu, počas ktorého je snímač zopnutý pri prechode okolo magnetu, ovplyvňuje zaznamenaný počet otáčok kolesa napríklad na dráhe s dĺžkou niekoľko km.
Počet vypitých pív tiež nezávisí od rýchlosti vypitia jednotlivých pív. Na základe počtu vypitých pív mi čašník vystaví účet podobne, ako computer vypočíta prejdenú vzdialenosť podľa počtu zaznamenaných otáčok kolesa.
To je akurat tak Tvoja teoria. Ja som napisal, ze je lepsie mat magnet a senzor blizsie k stredu ako dalej od stredu. Ak nerozumies pisanemu textu a rozdielu v pojmoch "blizsie k stredu" a "v strede", tak je zbytocne cokolvek dalej riesit. A ano, cievky uplne bezne spinaju / cvakaju pri prechode magnetu okolo.
to cierne mas koleso ta modra bodka je magnet
to modre je magneticke pole magnetu
zelene je snimac
v pripade ze das snimac blizssie k stredu tak je cas kedy je snimac v magnetickom poli magnetu oznaceny zlto
v pripade ze das snimac blizssie k rafiku tak je cas kedy je snimac v magnetickom poli magnetu oznaceny fialovo
ak sa koleso otaca 1 ot. / 1s znamena to ze snimac v dolnej polohe je polovicu tohoto casu "vzopnuty" a znova sa do tohoto stavu dostane za 0,5 sekundy alebo za polovicu otacky kolesa - to je jeden impulz ktory nameria cyklocomputer
za 3600 sekund dostanes teda zo snimaca 1800 impulzov
1800 impulzov pri obdvode kolesa 2100 mm = tvoj cyklopocitac ti vyrata rychlost 3,8 km/h a po hodine jazdy nameria prejdenu vzdialenost 3,8 km
v pripade vyssieho umiestnenia snimaca dostanes za 60 sekund 59 impulzov co je blizssie k 60...
za 3600s dostanes 3540 impulzov
= tvoj cyklopocitac ti vyrata rychlost 7.4 km/h a po hodine jazdy nameria 7,4 km prejdenej vzdialenosti
v skutocnosti si presiel 7.56km a kvoli tejto nepresnosti merania ti cyklocomputer ukazal hodnotu 7,4 km
prospech umiestnenia snimaca blizssie k rafiku by mal byt teraz jasny snad kazdemu
vďaka za obrátok a teóriu okolo neho
Tak teraz sa pýtam, komu mám po tejto debate medzi Vami a presviedčaním sa navzájom kde je umiestnenie snímača lepšie veriť : Hmm ? To teraz nie v zlom, len komu veriť keď každý z Vás si melie svoju pravdu a ja ako neskúsený sa tu opýtam a možno hneď nechápem a som tu skoro za debila považovaný, kďežto ani Vy sami to presne asi neviete niektorí, lebo niekto sa mýli a niekto v tom pravdu má, len kto to je ? Ďakujem.
esteze mas meno zelenym inac by som sa ti nebal napisat ze si *****
To robiť fakt nebudem. Hlavne keď si spomeniem na tvoj záver.
110mat110: prečo si zrušil príspevok ? Každá pomoc sa ráta, len nevhodné komentáre mimo položených otázok sú od veci
Takisto som každému poďakoval, kto vhodne poradil k mojej spokojnosti