Dik, zvážim , ha len že ten servis... Doma sa tomu povenujem , teraz som len na mobile.
15.01.2016 - 13:54:46
00
ak sa ti paci dizajnovo, z vlastnej skusenosti odporucam http://www.coffeeitalia.ie/e-isomac.html a podobne E61 masiny. ja mam radsej manual .. na PID mozes s kludom zabudnut. masa mosadze a velky bojler to vyriesia za teba ;) ak chces viac info kludne sa pytaj. mam ho skoro dva roky a stale ma bavi sa nanho pozerat na linke.. ja tento chobotnicovy dizajn mozem :-D
15.01.2016 - 16:30:36
00
vyhoda PIDu nie je len teplotna stabilita, ale tiez moznost nastavit si teplotu vody pri extrakcii podla chute.
15.01.2016 - 17:31:35
00
to mi je jasne. ale odkedy mam tento kavovar tak som nemal taku potrebu. na 90% z toho lezu velmi pitelne tigriky takze.... a nalejme si cisteho vina - v pripade silvie je to HLAVNE kvoli teplotnej stabilite ktora aj pri pouziti PID nie je idealna. maly bojler je proste maly bojler.
15.01.2016 - 21:11:24
00
nj, ale v domacej prevadzke nebude clovek kazdy den vypustat liter vody cez kavovar aby dostal do bojleru cerstvu vodu...
15.01.2016 - 21:35:53
01
to je pravda ;) plusy a minusy...
15.01.2016 - 22:15:11
00
PhilJ vačšie bojlery sú v podstate len tepelným akumulátorom a zásobníkom pary, ktorý zohrieva vodu na teplotu okolo 130°C (resp. na tlak 1.2 baru). V jeho vnútri je ešte malá nádržka (cca.15% objemu) - tepelný výmenník (Heat Exchanger - HX). V ňom sa ohreje voda na požadovanú teplotu (88°C ± 2°C), ktorou sa extrahuje espresso z pomletej kávy.
Napríklad objem bojleru kávovaru je 2.3 litra, tepelný výmenník má len 0.15 litra (1.5dl)! Ale aj ten 2.3 litrový bojler potrebuje na prevádzku len 1.3 litra vody.
Takže na tvoju potrebu "čerstvej vody" stačí v tomto prípade odpustiť len 150ml. Ale aj tak nechápem prečo, a čo je to čerstvá voda?!

Mimochodom kávovary s HX systémom poväčšine neriadia teplotu termostatom ani PID-om ale meraním tlaku takzvaným presostatom (tlakový spínač).
15.01.2016 - 22:54:40
00
Kazde rano nalejem do kavovaru cerstvu vodu z filtracnej kanvice. Na kavovare si spravim 3 kavy za den.
Pri takom objeme kavy je jednoducho nezmysel kupovat kavovar s litrovym boilerom za 1500 eur, Rancilio Silvia je plne postacujuce. Okrem toho nova vezia Silvie ma teraz uz zaizolovany boiler nejakou penou, takze teplota vody bude urcite stabilnejsia ako pri starych verziach.
16.01.2016 - 09:20:36
00
HX sa tu vytiahlo asi zbytocne... a 1500 eur je tiez uz prehnana cena. 0.7L bojler sa da tesne pod 900 kupit. silvia je na take domace pozuzlanicko dobra... ked sa clovek zmieri s nevyhodami.
16.01.2016 - 10:09:59
00
Niečo pre domácich " pražičov "...
Ikawa Pro - Digital Micro Roasting thumb_up0thumb_down
20.01.2016 - 23:27:38
00
PIDnuta G Classic PLUS, cela sranda stala dokopy $13.5 (pid+termoclanok+ssr rele) + 2E za faston spojky ....

Prílohy:

12507156_937178189671120_3899851094650292576_n.jpg
12507156_937178189671120_3899851094650292576_n.jpg 83.53 KiB 2 thumb_up0thumb_down

21.01.2016 - 08:08:40
02
Tak snáď zajtra vám tu pridám môj prírastok aj s " tigrom "...
21.01.2016 - 10:29:51
00
zbehni si este do potravin kupit nejaku Popradsku kavu na ktorej budes trenovat a hladat spravne nastavenie mletia a davkovanie ;)
21.01.2016 - 11:20:08
00
Ramon1 co si nakoniec zobral? Mne zajtra dojde Compak K3 Advanced Touch tak MDF pojde na bazar ...
21.01.2016 - 13:57:42
00
...zajtra pridám produkty aj " výtvory"...stroj s rotačným čerpadlom a mlyn s lievikom odstraňujúcim statický náboj kávového zrna,kt. vzniká pri mletí a spôsobuje " hrudkovanie "...Snáď som ti napovedal :D

PhilJ mám nejakú kilovku z Lidla...tak pomeliem na próbu...
21.01.2016 - 19:17:47
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up